E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıHindistan'dan 19 milyon tonluk kömür ithalatı---

Hindistan'dan 19 milyon tonluk kömür ithalatı

Hindistan'dan 19 milyon tonluk kömür ithalatı
03 Mayıs 2022 - 12:24 borsagundem.com

Hindistan haziran sonuna kadar 19 milyon ton deniz aşırı kömür ithal etmek istediği bildirildi.

Dünyanın en büyük 2’inci kömür ithalatçısı olan Hindistan’da hükümet, ilk kez kömür ithalatı için bir zaman takvimi ortaya koydu.

Hindistan Enerji Bakanlığı, gönderdiği talimatla, devlet destekli enerji kuruluşlarından ve özel elektrik idarelerinden, belirlenen miktarda kömürün yüzde 50’sini haziran sonuna, yüzde 40’ını ağustos sonuna ve kalan yüzde 10’unu da eylül sonuna kadar ithal etmelerini istedi.

Bu kapsamda gelecek 3 ay içinde devlet kuruluşlarının yaklaşık 22 milyon ton, özel enerji kuruluşlarının da yaklaşık 16 milyon ton kömür ithal etmesi bekleniyor.

Haziran sonuna kadar ise yaklaşık 19 milyon ton kömür ithal edilmiş olması hedefleniyor. Bu durumun küresel kömür fiyatlarında baskı oluşturabileceği belirtiliyor.

Giderek artan ulusal enerji talebini karşılamak isteyen ve ülkede elektrik kesintilerine kadar giden enerji krizi ile mücadele eden Hindistan’ın böyle bir ithalat hedefi belirlemesinin, küresel kömür fiyatları üzerinde baskı oluşturabileceği kaydedildi.

Ülkede, beklenmedik sıcak hava dalgalarının nisan ayında artması, elektrik kullanımına ilginin artmasına neden oldu.

Kömüre talep arttı, fiyatlar rekor seviyelere tırmandı

 

WCA: Kömür fiyatları sürdürülemez düzeyde

 

Hindistan ucuz Rus kömürü tedarik etmek istiyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mültecizede mahmut04 Mayıs 2022 07:54

    Nereden nereye, demokrasi havariliğinden önüne geleni tutuklatan basıcı rejimciye dönüşen. Ey Türk milleti uyan ülkedeki tüm sığınmacılar gitmeli, kendi vatandaşını bu kadar hor gören başka hükümetler görmedim, bunlar bu ülkenin evladı değilmi acaba çok yazık

  • Hadi be03 Mayıs 2022 22:48

    Kimse innamiyor var mi o yürek sizde, secim geliyor ya güya milleti kandiracak yakinda gaz, petrol de bulacaklardir.

  • Muro03 Mayıs 2022 20:15

    Yeni kapi kirazlı hatti metrosunda 1 tane türk e raslayamadim memleket satılmış geçmiş olsun.

  • ALİ KODUŞ03 Mayıs 2022 20:53

    sakın memleketi sen satmış olmayasın.

  • Garip03 Mayıs 2022 18:28

    Ben buna gülerim her seçim de gidiyorlar kimi kandırıyorsunuz

  • Yorum03 Mayıs 2022 13:37

    Ya zaten 3 milyon suriyeli gelmişti o gelen suriyeliler her yıl 1 çocuk yapıyorlar yani gelen suriyeliler 800 bin aile olsa sırf burada kalabilmek için sırf ellerinde doğum belgesi olsun diye 2 senede bir çocuk yapsalar 4 milyon daha suriyeli eder suriyede gelenlerin %90 orta yaş ve altı geriye Bi %10 yaşlı var hadi onlarında öldüğünü varsayalım toplamda ülkede olan + iyeni Dogan - ölen dersek 6.7 milyon suriyeli var ülkede şimdi bunun 1 milyonunu geri gönderecem diyor faydası olur u olmaz size Bi tarihten olay hatırlatayım ürdünlülerin Filistinlilerin ülkeye kabul etmişti sonrasında neler olmuştu Bi hatırlayın isterseniz 10 yıl içinde bu Suriyelilerin tamamı ülkeden gitmez ise demografik yapıyı değiştirirler benden söylemesi

  • Yorum03 Mayıs 2022 15:30

    Birde bu Suriyeliler göndermek için üretilen proje deniyor ya bu cepten harcanacak para demek Allah bilir neler yapacaz adamı kendi ülkesine göndermek için gel kardeş vatanına geri dön bak yün döşek yorgan sana evde yaptım okulda yolunuda temizledim ekmekte hazır katıkta gel gardaş dön etme eyleme Bi kuş sütün eksik mi diyecez heralde güzelim ülkem