E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaHindistan sıkılaştırmaya başladı---

Hindistan sıkılaştırmaya başladı

Hindistan sıkılaştırmaya başladı
16 Temmuz 2013 - 07:34 borsagundem.com

Hindistan rupinin sert düşüşünün ardından harekete geçti ve 2 faizini birden artırarak, sıkılaştırmaya başlayan diğer BRIC ülkeleri arasına girdi

Rupinin rekor düşüğe gerilemesinin ardından para birimine yardımcı olmak için harekete geen Hindistan iki faizini birden artırarak, en büyük gelişen piyasa ekonomileri arasında başlayan sıkılaştırmaları bir basamak üste çıkardı.
Hindistan Merkez Bankası Başkanı Dubburi Subbarao'nun günün erken saatlerinde maliye bakanıyla yapacağı görüşmeyi iptal etmesinin ardından banka faiz artırım kararını açıkladı. RBI 2 para piyasası oranını yüzde 2 artırdı ve tahvil alımları kanalıyla 120 milyar rupiyi sistemden çekmeyi planlıyor.
Vadeli Hint rupisi kontratlarının 10 ayın en büyük sıçramasını kaydetmesi ve RBI'nin hamlesi, Rusya'yı henüz finansal sistemdeki fonları kontrol altına almaya başlamamış tek BRIC ülkesi konumuna taşıdı. Brezilya bu yıl politika faizini 3 kez yükseltirken, Çin'deki nakit darlığı bankalararı borçlanma maliyetlerini geçtiğimiz ay rekor düzeylere tırmandırdı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)