E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaHindistan faiz indirdi---

Hindistan faiz indirdi

Hindistan faiz indirdi
15 Ocak 2015 - 06:36 borsagundem.com

Hindistan Merkez Bankası beklenmedik bir şekilde faiz oranlarını indirdi

Hindistan Merkez Bankası Guvernörü Raghuram Rajan, enflasyonun yavaşlamasının ardından Asya’nın en büyük üçüncü ekonomisinde büyümeyi desteklemek için beklenmedik şekilde faiz oranlarında indirime gitme kararı aldı.

Rajan, gösterge repo oranının yüzde 8’den yüzde 7.75’e düşürüldüğünü açıkladı. Söz konusu faiz indirimi Mayıs 2013’ten bu yana ilk olma özelliği taşıyor. Rajan, tüketici fiyat enflasyonunun Ocak 2016’da merkez bankasının yüzde 6’lık hedefinin altında olabileceği tahmininde bulundu.

Rajan yaptığı açıklamalarda, “Politikada genişlemeye gidilmesinin ana nedeni deflasyon baskılarının sürdüğünü gösteren verilerdir. Yüksek kaliteli mali konsolidayosnun sürdürülmesinin kritik önem taşıması ile birlikte tedarik sınırlandırmalarının üstesinden gelmek için atılan adımlar, güç, doğal kaynak, mineral ve altyapı gibi önemli girdilerin mevcudiyetinin sağlanması da önem taşımaktadır” dedi.

Rajan Eylül 2013’te göreve gelmesinden bu yana enflasyonu bastırmak üzerine odaklandı ve bugünkü hareket fiyat baskılarının kontrol altında kalmayı sürdüreceğine yönelik güvem sinyali verdi. Faiz indirimi Hindistan’ı, Aralık ayında enflasyonu yumuşatmak amacıyla faizleri yükselten Brezilya ve Rusya’da farklı bir yola yöneltiyor.  

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)