E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaHimmet Karadağ’dan Borsa Gündem’e çarpıcı açıklamalar---

Himmet Karadağ’dan Borsa Gündem’e çarpıcı açıklamalar

Himmet Karadağ’dan Borsa Gündem’e çarpıcı açıklamalar
19 Nisan 2017 - 15:38 borsagundem.com

Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı Karadağ, basınla sohbet buluşmasında Borsa Gündem’in Kurum’daki FETÖ operasyonu ve aracı kurum komisyon ücretleri sorularına önemli yanıtlar verdi.

SERAP SÜRMELİ – BORSAGUNDEM.COM /ÖZEL

Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı Himmet Karadağ, ekonomi basınıyla özel sohbette, Borsagundem.com’a konuştu. Gündeme yönelik çarpıcı açıklamalar yapan Himmet Karadağ, “Borsa İstanbul FETÖ’cülerden tamamen temizlendi mi?” sorumuza,  “Maalesef hayır. Bana akşam liste geliyor, sabah sepetliyorum” dedi. Açtıkları sınava bile sızan bir ByLock’cu olayını da paylaşan Himmet Karadağ, komisyon ücretlerinin yüksekliğinden şikayet eden aracı kurum yöneticilerini nasıl ikna ettiğini de anlattı.

2023 HEDEFİ 600 MİLYAR DOLAR

İstanbul Üniversitesi’nin Balta Limanı’ndaki Sosyal Tesisleri’nde düzenlenen sohbette Himmet Karadağ, Sermaye Piyasalarının vazgeçilmez gündemi halka arzlar konusunda ise, halen Borsa İstanbul'da işlem gören şirketlerin halka açık olan kısmının toplam değerinin 75 milyar dolar olduğuna dikkat çekerek, bu rakamı 2023 yılında 600 milyar dolara çıkarmayı hedeflediklerini ifade etti.  Yaklaşık 10 şirketle halka açılmaları konusunda çalışmaların yapıldığını belirten Karadağ, Borsa İstanbul'un halka arzı için de tarih verdi: 2018.

BORSA GÜNDEM SORDU, HİMMET KARADAĞ YANITLADI

Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı Himmet Karadağ’ın Borsagundem.com’un sorularına verdiği cevaplar şöyle…

Aracı kurumların yüksek komisyon ücretlerinden şikayetçi oldukları biliniyor, bu konuda bir düzenleme yapmayı düşünüyor musunuz?

-Aslında komisyon ücretleri çok yüksek değil. Hatta uluslararası kıyaslamalara göre biraz daha artırabiliriz. Aracı kurumlarla yaptığımız toplantıda komisyon ücretlerinin düşürülmesi için beni ikna etmeye çalışırken, ben onları ücretlerin artırılmasına ikna ettim.

Halka arzlar neden durdu?

-Düzenli geliri olan, büyüme potansiyeli güzel şirketleri arıyoruz. Başarısız şirketleri istemiyoruz.  Nitelikli halka arzlar için yoğun şekilde çalışıyoruz.

Borsa İstanbul Genel Müdürü Osman Saraç, “İstifa ettim ama görevimin başındayım” dedi. 12 Mayıs’taki Genel Kurul’da bu konu gündeme gelecek mi?

-Bu konu Genel Kurul gündemlerinden birisi olacaktır.

Borsadan FETÖ’cüler tamamen temizlendi mi?

-Maalesef temizlenmedi hala devam ediyor. Şimdi oradaki politikamız şu, bana akşam liste geliyor sabah sepetliyorum. Bu FETÖ’cüler çok aşağılık. Biz bir sınav açtık, mülakat öncesinde listeyi Ankara’ya gönderdim, onların içinden bile ByLock’çu çıktı.
Size şöyle bir şey anlatayım; ByLock’tan işten attığımız adamın eşi bu açtığımız sınava geliyor ve mülakatta soruyorlar, “Sizin tanıdığınız var mı borsada?” diye.  “Uzaktan tanıdığım var” diyor. Yani eşine ‘uzaktan tanıdık’ diyor. Pes dedim yani. Tamam, eskiye göre bu azaldı ama, tamamen bitti diyemeyiz. Bunlar oldukça biz de atıyoruz.

Geçtiğimiz günlerde 13 bin Çukurova Elektrik ve Kepez mağduruna kamu arzlarında ‘indirimli hisse’ müjdesi verdiniz. Bu konuda çalışmalar nasıl gidiyor, somut bir gelişme var mı? Ya da bu kişilerin ellerindeki hisseleri alıp zararlarını ödeme formülü hala bir seçenek olabilir mi?

-Nasıl bir çözüm bulabiliriz diye bunun yasal kısmına çalışıyoruz ve Hükümeti ikna edecek her türlü şeyi zorluyoruz. Ama olayın bir sürü boyutu var. İçeride, dışarıda uluslararası hukukta devam eden davalar var. Burada ne yapmamız lazım? Bu tür durumlarda çağrı benzeri bir mekanizmayı Sermaye Piyasası Kanunu’nun içine enjekte etmemiz lazım. Yani stokun temizliği ayrı. Bundan sonra mevduatta olan güvence veya benzeri hissenin iyi olması önemli ve bunun için çalışıyoruz. Bunu çalışırken de geçiş düzenlemesi olarak mevcut o sıkıntılı stoku ne yapabiliriz onu çalışıyoruz.

Borsa İstanbul’un 21 Nisan’daki Genel Kurulu neden 12 Mayıs’a ertelendi?

-Genel Kurul ertelenmedi aslında çünkü tüm kamu genel kurullarının referandum sonrasına alınması karara bağlandı. Onun için Genel Kurul 12 Mayıs’a alındı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (19)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • b.kemancı24 Mayıs 2017 11:11

    ege holding latexs hep küçük yatırımcı kazıklandı hani sigortalıydı 300 lira ödeyemediniz küçük yatırımcı dostu böylemi olur

  • Alp 20 Nisan 2017 13:55

    Kervan da yatırımcılar aleyhine olup bitenlerden okadae çok sayıda tezgahtan sonra şirket yönetimine el konuşmasını anlamak mümkün değil? Şirketin içi iyice boşaltılmışsın mı bekleniyor? Kim bu adamların güçlü korumaları?

  • Economy tv20 Nisan 2017 13:50

    Kervansaray da borsada olabilecek her türlü aksiyon oldu olmayanda devam ediyor. yapılan onlarca dümenle bir borsa nasıl rezalethaneye çevrilir, bir borsada hangi işlemlerle piyasa sömürülürün her türlüsü var. kervansaray tez konusu olmalı ve üniversitelerin ilgili bölüm ve devletin ilgili kurumları için en etkili eğitim kaynağı olur!

  • Bank manager 20 Nisan 2017 13:40

    Bırakın bu işleri! KERVANSARAY da olan işler serisine hangi borsada izin verilirdi? Muz cumhuriyetlerinde bile 3 yıl boyunca bu kadar açık şekilde yatırımcıyı def etmeye çalışan işlemler serisinde şirket yönetime on defa el konulurdu

  • AHMET20 Nisan 2017 13:30

    HANİ NİSAN AYINDA KÖR HAVUZ KALKACAKTI ÖNCE KÖR HAVUZ YAPTINIZ SONRA KALDIRDIK DEDİNİZ MEĞER PARAYI VEREN GÖREBİLECEKMİŞ BUNUN ADI KANDIRMACA DEĞİLMİ SAYIN BAŞKAN LÜTFEN DOĞRU SÖYLE

  • mercan dede20 Nisan 2017 12:57

    kamu bankası iştirakı halk gyo incelenmeli .***neler oluyor.g.müdür kendince ropörtaj vermiş..keller sağırlar birbirini ağırlar..yeniden değerlendirme yapıyor..uçtuk diyo..zaten eskiden var olan şeyler kendisiyle ilgisi yok..başarısızlığı mı örtüyor..halka arzlarda bunlar engel**sayın başkan el atın**

  • Doğrucu Davut20 Nisan 2017 12:09

    İyi halt ettin! Komisyon ücretinin artırılması için ikna etmiş...

  • ertoş20 Nisan 2017 09:21

    thy, halkbank, emlak konut niye hep düşüyor. bu şirketler yükselmezse devletin halka arzlarına kimse gelmez

  • Gercek 20 Nisan 2017 00:14

    Kervan, mmcas gnpwr Genyh Atac Gediz Artog clkho mango Erico usas iehyo artı ve daha onlarca yatırımcının mağdur edildiği şirketlere kimler danışmanlık yapmış kimler işlemlerini yapmış. Bütn olumsuz şirketlerde Neden hep aynı kişiler var? Bunların siyasal ilişkileri kimler.

  • vohdettin19 Nisan 2017 22:48

    spkdakiler seni çok kıskanıyor. onlar aylık 5 bin tlye talim ederken sen 15bin tl alıyorsun

  • Bunun üstü örtülemez19 Nisan 2017 20:06

    Heryerde olan FETÖ nün borsada olmaması mümkün mü!Kesinlikle o halka arz seferberliği fetö ile ilişkili ,bir sürü uyduruk şirket alelacele halka kakalanıp milyar dolarlar düzeyinde paralar borsadan çıktı birilerinin cebine girdi?,Bunlar nasıl izin aldı?işbirlikçileri kimler?buna aracılık yapan çete üyeleri?Kapsamlı bir inceleme başlatılmalı

  • The bank19 Nisan 2017 19:04

    Kervansaray da olan bütün idönme dolaplar serisi borsayı çirkinleştiren çirkefleştiren işker. Borsanın yüz karası. Böyke borsa yönetimi olmaz.

  • jale19 Nisan 2017 18:43

    1 tane bile kaliteli şirket bu borsaya gelmez. bir kere ciddiyet yok sizde

  • fidel19 Nisan 2017 17:44

    çok komik

  • mercan dede19 Nisan 2017 16:43

    sarkuysana el at hocam...kim bu içten bilgili şirketi oyanlar.vergi zararı yaratanlar..sakalda yakışmamış bu arada .**pırıl pırıldın hocam. ne oldu sana.**

  • dayi19 Nisan 2017 16:14

    Cok cirkin olmussun sakalini kes

  • gorele19 Nisan 2017 16:14

    Sakal yakismamis

  • tv19 Nisan 2017 16:09

    keşke biraz sesimize kulakverseniz sayın başkan niçin daha yeni tahtası kapanan şirketlere hesab sorulmaz örnegin ranlojistigin sahibi ramizbenli ve ortakları

  • mercan dede19 Nisan 2017 15:56

    hocam borsada vuruş erken başladı..özellikle halk gyo daki negatif algı zihniyetçiler pusuda bekliyordu..gün doğdu pusuculara****kim bunlar inceleyin hocam.**