E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisHilton Türkiye'de tam gaz devam!---

Hilton Türkiye'de tam gaz devam!

Hilton Türkiye'de tam gaz devam!
11 Ağustos 2016 - 07:42 borsagundem.com

Hilton Worldwide Üst Sınıf Otellerden Sorumlu Türkiye Bölge Müdürü Armin Zerunyan 15 Temmuz'da yaşananları böyle anlattı

Türkiye Otelciler Birliği Başkan Yardımcısı ve Hilton Worldwide Üst Sınıf Otellerden Sorumlu Türkiye Bölge Müdürü Armin Zerunyan darbe girişimi gecesinde otelde yabancı yatırımcılarla neler yaşadıklarını Sabah'tan Şelale Kadak'a anlattı. Zerunyan tam bu yaşananların Hilton'un Türkiye'deki yatırımlarını etkilemediğini ve bu olaylardan yılmayacaklarını belirtti. İşte Kadak'ın o yazısı;

Türkiye Otelciler Birliği Başkan Yardımcısı ve Hilton Worldwide Üst Sınıf Otellerden Sorumlu Türkiye Bölge Müdürü Armin Zerunyan, 15 Temmuz gecesi Göktürk'teki evinde otururken, saat 23:00 civarı televizyonda köprünün askerler tarafından işgal edildiğini ve ardından da çatışma haberlerini görünce hemen arabasına atlayarak otele doğru yola çıkıyor. O sırada TEM kilitlenmiş olduğundan acil şeridini kullanarak bağlantı yollarına çıkmayı başarıyor ve neticede 1 saat içinde otele varıyor.

İçeri girdiğinde, o gün otelde sürmekte olan UNESCO konferansı için gelen ve otel misafirlerinin yüzde 80'ini oluşturan yabancı konukların özellikle çok tedirgin olduğunu görüyor. "Otele vardığımda TRT İstanbul Radyoevi'ni darbeci askerler işgal etmiş ve çatışmalar da başlamıştı. Otelin Radyoevi'ne bakan bölümünde kalan misafirler korkudan odalarını terk etmişti. Kimi odalarının bulunduğu katta koridorda oturuyordu kimi de lobiye inmişti" diyerek o geceyi anlatmaya başladı Zerunyan.

Hilton ekibi zaman kaybetmeden o bölümde kalan tüm masifirlere otelin güvenli diğer bölümlerinde ikinci bir oda açmış ve odalarından sadece o gece için ihtiyaçları olacak eşyalarını alıp diğer odalara geçmelerini sağlamış. Zerunyan, "Her şey o kadar hızlı gelişti ki. Yoğun çatışma vardı. Kapının önüne burnumuzu uzatamıyorduk. Sonra bir de F-16'ların alçak uçuşları başladı. Nitekim iyi ki odaları değiştirmişiz. Çatışma esnasında bazı kurşunlar Hilton'un pencerelerine de isabet etti" diyor. Dünyaya ilk İstanbul'da 61 yıl önce açtıkları otel ile açılan Hilton'un böylesi zor zamanlardan geçerken bir yabancı yatırımcı olarak duruşunu dile getiriyor:

"61 yılda neler gördük neler! Bir şirket varsa bunlardan tınmayacak o şirket Hilton'dur. Hilton'un yatırım planları kesintiye uğramadan devam ediyor. Sözleşmelerimiz 15-20 yıldan az olmaz. Böyle bir olay çıktı, anlaşmamızı askıya alalım da kimse demez. Türkiye'ye güveniyoruz." Nitekim, Hilton'un kendi işlettiği, kendisine bağlı olan iki otel yatırımının da devam ettiğini, İskenderun ve Adana'daki yeni Hilton otellerinin önümüzdeki yıl hizmete gireceğini öğreniyorum.

TÜROB Başkan Yardımcısı da olan Zerunyan'a göre, Rusya ve Türkiye arasındaki gerginliği sona erdiren önceki günkü Erdoğan- Putin görüşmesinin olumlu etkisini ilk hissedecek olan bölge ise Güney Antalya, Belek bölgesi. İstanbul'a charter uçakları çok az iniyor ve gelenler de daha çok Laleli piyasasına hitap ediyor. Rusya ile normalleşme turizmcilere bu kış ilaç gibi gelecek. "Çünkü" diyor Zerunyan, "Her yıl gelen sporcular da kamp için gelmedi. Batı Avrupa da gelmedi. Böylece bu bölgeler kışlık potansiyeli kazanmış olacak. Yılın son çeyreğinde olumlu etki 5 ve 4 yıldızlı otellerde de görülmeye başlayacak."
Normalleşme, sadece Rusya'dan turistlerin gelmesine yol açmayacak tabii. Zerunyan, Rusya çevresindeki ülkelerde azımsanmayacak oranda Rus nüfusuna da dikkat çekiyor ve "Yakında otelcilerin telefonları çalmaya başlayacak" diyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)