E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemHer yer bitti Uganda kaldı!---

Her yer bitti Uganda kaldı!

Her yer bitti Uganda kaldı!
19 Eylül 2013 - 07:53 borsagundem.com

Türkiye ve Uganda arasında karma ekonomik işbirliği anlaşması imzalandı

Türkiye-Uganda Karma Ekonomik Komisyonu (KEK) İkinci Dönem Toplantısı Mutabakat Zabtı imzalandı. İmza törenine, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Uganda Ticaret, Sanayi ve Kooperatifler Bakanı Amelia Anne Kyambadde de katıldı.
Arınç, törende yaptığı konuşmada, imzalanan bu belgenin iki ülke arasındaki ekonomik ilişkilerin geliştirilmesine katkı sağlayacağını belirtti.
Afrika ülkeleri ile siyasi, kültürel ve ekonomik ilişkileri geliştirmek amacıyla Türkiye tarafından, Afrika eylem planı oluşturulduğunu dile getiren Arınç, Türkiye'nin Afrika'ya ilişkin politikalarının bütüncül bir politika olduğunu vurguladı.
Türkiye'nin, 2023 hedefleri doğrultusunda Afrika'ya olan ticaretinin 25 milyar dolar olacağını öngördüklerini dile getiren Arınç, "İkili ilişkilerimize, özel sektörünün rolüne yerinde değinmenin önemli olacağına inanıyorum. Etkin biçimde işleyen Türk-Uganda İş Konseyi'nin, özel sektörler arasındaki temasları
artırmak için mükemmel fırsatlar oluşturduğunu düşünüyorum. İş konseyinin önümüzdeki dönemde oluşturacağı faaliyetler, son derece umut vaat etmektedir." dedi.
Arınç, ülkeler arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi için serbest ticareti oluşturacak ekonomik ortaklık görüşmelerinin de en kısa zamanda başlatılması gerektiğini sözlerine ekledi. Konuşmaların ardından, iki ülke arasındaki işbirliği mutabakat zabtı, Arınç ve Ugandalı Bakan Kyambadde arasında imzalandı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)