E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaHer kötü haber borsaları daha da yükseltebilir---

Her kötü haber borsaları daha da yükseltebilir

Her kötü haber borsaları daha da yükseltebilir
24 Haziran 2020 - 09:58 borsagundem.com

ABD'nin güney eyaletlerinde artan korona virüs vakalarına rağmen borsalar merkez bankası desteklerine güvenmeye devam ediyor. Stratejistlere göre kötü haberler yeni teşvikler getirecekse çok da kötü olmayabilir

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Küresel borsalar ve vadeli endeksler çarşamba gününe karışık bir seyirde başladı. Yatırımcılar ABD’de korona virüs vakalarının yeniden artmasıyla birlikte risk iştahını değerlendiriyorlar. Doların üzerindeki baskı hissedilmeye devam ediyor.

ABD vadeli endeksleri yukarı yönü gösterirken Avrupa vadelilerinde ise düşüş söz konusu. Tokyo’da hisse senetlerinde düşüş gözlemlendi. Güney Kore borsasında ise Kuzey Kore diktatörü Kim Jong Un’un Güney Kore’ye karşı askeri önlemlerini askıya almasıyla yükseliş görüldü. ABD Hazinesi tahvillerinde sınırlı bir değişim söz konusu. Yeni Zelanda Doları ülke merkez bankasının ekonomide aşağı yönlü riskin devam ettiğini açıklamasıyla kazanımlarını geri verdi.

Wall Street’te S&P 500 endeksi Salı gününde ABD’nin güney ve güneybatı eyaletlerinde artan korona virüs vakalarının ekonominin yeniden açılmasını tehdit etmesiyle kazançlarının büyük bir kısmını geride bırakmış ve %0,43 oranlık yükselişle günü bitirmişti. Buna rağmen Nasdaq kompozit endeksi yeni bir rekora daha imza atmıştı.

Yatırımcılar merkez bankalarının trilyonlarca dolarlık teşviki ve hükümetlerin ekonomiyi korumak için uyguladığı politikaları ikinci dalganın ekonomileri etkilemesini engelleyecek kalkan olarak görüyor. ABD satın alma yöneticileri endeksi dünyanın en büyük ekonomisinin mayıs ayından itibaren ekonomik aktivitesinde toparlanmanın devam ettiğini gösteriyor.

Kötü haberler o kadar da kötü değil

ABD merkezli yatırım ve finansal hizmet şirketi Edward Jones’un Yatırım Stratejisti Nela Richardson Bloomberg’e yaptığı açıklamada, “Eğer daha fazla teşvik anlamına gelecekse kötü haberler o kadar da kötü değil” ifadelerinde bulundu. Richardson’a göre borsalar hükümet ve merkez bankası teşviklerine oldukça hızlı cevap veriyor ve bu sadece ABD için değil tüm dünya için geçerli.

Virüs cephesindeyse ABD Ulusal Alerji ve Enfeksiyon Hastalıkları Enstitüsü Yöneticisi Profesör Antony Fauci ABD’nin güney eyaletlerinde artan korona virüs vakalarının virüsün yaz aylarında etkisini kaybetmediğini gösterdiğini belirtti. Almanya’da 1553 çalışanın testlerinin pozitif çıktığı et fabrikasının bulunduğu belediye karantina altına alındı.

Vadeli işlem piyasalarında tehlike çanları çalıyor

 

Global piyasalarda risk iştahında artış var

 

Küresel hisse piyasalarında ralli havası sürüyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Keşif24 Haziran 2020 11:54

    Şeytanın düzeni böyle!  Yeryüzünde insanlar zulüme dur demedikçe fitne her evi her haneyi ziyaret eder.