E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemHer cephede bozguna uğrayan küstahlardan 'Libya' tehdidi---

Her cephede bozguna uğrayan küstahlardan 'Libya' tehdidi

Her cephede bozguna uğrayan küstahlardan 'Libya' tehdidi
27 Haziran 2020 - 10:42 borsagundem.com

Libya'da darbeci Hafter ile bozguna uğrayan BAE, Türkiye'ye yönelik düşmanca tutumuna devam ediyor. AB temsilcisi Borrell ile görüşen Dışişleri Bakanı Abdullah bin Zayed, “Sonuçları felaket olur” diyerek Türkiye'ye Libya tehdidi savurdu

Ortadoğu ve Kuzey Afrika’da darbe, terör ve işgallerin önde gelen destekçisi Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Abu Dabi Veliaht Prensi Muhammed bin Zayed yönetiminde, Türkiye’ye karşı her cephede saldırılarını yoğunlaştırmaya başladı. Özellikle Libya’da Türkiye destekli uluslararası meşruiyete sahip Ulusal Mutabakat Hükümeti’nin (UMH) terör örgütü lideri Hafter güçlerini sahada bozguna uğratmasından sonra Abu Dabi yönetimi Ankara’ya karşı açık cephe alma politikasını yoğunlaştırdı. Türkiye’nin çıkarlarını direkt hedef alan BAE, hem bölgede hem de diğer coğrafyalarda işbirliği ve ittifak arayışını da yoğunlaştırdı. Son olarak Abu Dabi yönetimi üç koldan Türkiye’yi hedef aldı. BAE Dışişleri Bakanı Abdullah bin Zayed el Nahyan, “Türkiye’nin Libya’daki mevcut rolüne devam etmesi durumunda sonuçlarının ‘felaket’ olacağı” sözleriyle işin boyutunu tehdide kadar çıkardı.

KÜSTAH SÖZLER

Yeni Şafak'ın haberine göre, Abdullah bin Zayed, dün Avrupa Birliği (AB) Dış İşleri ve Güvenlik Politikaları Yüksek Temsilcisi Josep Borrell ile gerçekleştirdiği telefon görüşmesinde, Türkiye’nin Libya’daki rolünü küstah sözlerle hedef aldı. BAE medyasının aktardığına göre Abdullah bin Zayed, “Türkiye’nin rolü, mevcut şekliyle Arap dünyası tarafından hoş karşılanmıyor. Eğer Türkiye aynı şekilde devam ederse sonuçlar felaket olur” ifadelerini kullandı. Bin Zayed’in, Mısır’ın çabalarından övgüyle bahsettiği de belirtildi.

YUNANİSTAN’LA YENİ ADIM

BAE’nin Savunma İşlerinden Sorumlu Devlet Bakanı Ahmed Al Bowardi’nin de dün Yunanistan Savunma Bakanı Nikos Panagiotopoulos ile bir video konferans görüşmesi gerçekleştirdiği BAE resmi haber ajansı “WAM” tarafından bildirildi. İkili görüşmede, ülkeler arasında savunma ve Askeri işbirliğinin güçlendirilmesine yönelik ne gibi adımların atılabileceği masaya yatırıldı. Haberde belirtilmese de görüşmede ortak hedefin Türkiye’ye karşı atılacak adımlar olduğu değerlendiriliyor. BAE gibi Yunanistan da Libya da terör örgütü lideri Hafter’i destekleyen ülkeler arasında yer alıyordu.

FRANSA’YA MESAJ

Abu Dabi’nin son birkaç gün içinde Türkiye’ye karşı attığı bir diğer adım ise Ortadoğu’nun eski sömürgeci güçlerinden Fransa’ya gönderdiği dayanışma mesajı oldu. BAE’nin Dışişlerinden Sorumlu Devlet Bakanı Enver Gargaş, Twitter hesabı üzerinden, Fransa’nın, bir Türk fırkateyninin bir Fransız gemisine kilitleme yaptığı yalanını sahiplendi. Gargaş, tweetinde Türkiye’ye açık cephe aldı ve Fransa’yla dayanışma mesajı verdi.

İSRAİL’LE RESMEN ORTAK

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, ülkesinin diplomatik ilişkilere sahip olmadığı BAE ile yeni tip koronavirüsle mücadelede işbirliği yapacağını açıkladı. Netanyahu, yaptığı yazılı açıklamada, İsrail ve BAE sağlık bakanlıkları tarafından Kovid-19 ile mücadelede işbirliğine gidileceğinin duyurulacağını belirtti. Netanyahu, İsrail ile BAE arasında yapılacak iş birliğinin “son aylardaki yoğun görüşmelerin” sonucu olduğunu kaydetti.

FAS’A MEDYA OPERASYONU

Birleşik Arap Emirlikleri’nin (BAE) planlarını uygulamak ve İslami eğilimli partiler aleyhine propaganda faaliyetleri yürütmek amacıyla Fas medyasına yatırımlar yaptığı belirlendi. Abu Dabi yönetimi, kamuoyu oluşturmak ve kendi ajandasını uygulamak için büyük bütçeli gazeteler ve internet siteleri kurmaya başladı. Ancak Faslı uzmanlara göre, BAE medya üzerinden planlarını hayata geçirmekte başarısız oldu. Fas halkı da BAE’nin kara propagandasından etkilenmeyerek planı bozdu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (18)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Vatandaş28 Haziran 2020 06:05

    Çöl pislikleri,kaşınıyorsunuz galiba.Petrol olmasaydı çölde sürünecektiniz,şimdi kıçları kalkıyor...İndiririz mübarekler...

  • KAYIKÇI27 Haziran 2020 21:18

    LUCİFER  İST GROSSEREN LUCİFER..ŞEYTANIN HİZMETÇILERİ.

  • A.alpet27 Haziran 2020 17:11

    Bu olaylar olmasaydi.bu pis araplarin gercek  yuzunu  anlamayacakti.bu.millet.oysaki araplar hic bir  zaman  guvensiz  bir halktir..yanliz.Katari ayri tutarim.tarih ten beri.. bu boyledir.libyada.pakistada..tarih..iyi okuyun..onlar  arap degildir.

  • U elmas27 Haziran 2020 17:38

    Arap dediğin çıkarları için herşeyi yapan kendi ırkını bile satan kral olmuş aşiret reisleri politikacıları. Halkı bunlarla karıştırma. Lübnanda mısırda tunusta türklere iftira atıldığında gösteri yapan arap halkıda gör. Bizim içimizde menfaat için ülkesini satan sözde türk yokmu. Bak avr. Basınına nasıl satıyorlar ülkesini menfaat için.

  • Murat27 Haziran 2020 16:18

    Bu mikropları hadım edelim çogalmasin. Nesli tükensin. Bunlar da beyin olmadığı için agababalari in beynini kullanıyorlar

  • Şems27 Haziran 2020 12:54

    Bu çöl sırtlanları  yarın aç kalsalar yardımlarına Türkiye Cumhuriyeti koşar.Önlerindeki petrol leşinin bitmeyeceğini zannediyorlar.Türk vatandaşları bu ihanet sırtlanlarını asla unutmayacaktır. :) 

  • Geçiniz27 Haziran 2020 15:06

    Hehe unutmaz bayrakları yarıya indirir sadece göçtüklerinde.

  • mustafa27 Haziran 2020 12:36

    memleket de olan arap sevicilere selam olsun......

  • ekonomist/stratejist27 Haziran 2020 12:03

    Hazır sıcak çatışma ihtimali kuvvetlenmişken (totoları yemez) bir bakmışsın tail cenneti Dubai ve diğer emirlikler vilayetimiz olmuş bir de Suudi Arabistan, Mısır falan..İçten bile değil. Plakalar hazırlarız artık. BAE, İngiliz köpeği ve Suudi Arabistan ile Mısır ABD köpeği..Sahipleri ne isterse öyle davranıyorlar. Tıpkı 1. Dünya Savaşında bizi sırtımızdan vurdukları gibi..Güney Kıbrıs Rum Kesimi dahi reel olanı açıklamış Türkiye ile savaşırşak sonumuz olur demiş. İşte bunlar bizim segmentimizdeki devletler değil. Boş boş havlıyorlar hehe hehe deyip geçmek gerekir.

  • ekonomist/stratejist 27 Haziran 2020 16:43

    Gazı nerden mi alıyorum peh peh ! Bir kere gaz değil kardeşim tam tersine tarihsel gerçeğimiz Türk milleti ve devletinin ezelden ebede kudretinden alıyorum.

  • veri27 Haziran 2020 14:54

    sen gazı nerden alıyorsun birader..?

  • Yorgı27 Haziran 2020 11:32

    Mossada çalışıyo hepsi.

  • Selin27 Haziran 2020 11:32

    Suriye ve Libya da Arapların ve İran ın Türk düşmanlığı göstermiştirki Türk ün Türk den başka dostu yoktur.. 

  • Ali27 Haziran 2020 11:26

    Ebu Süfyan ın torunları. 

  • haklı halklar27 Haziran 2020 11:25

    Müslüman coğrafyasında her ülkenin bir CEHAPE si , bir FETÖ sü ve bir de FIRILDAK KUBİ si mevcut... Ama karşılarında .... 

  • He?27 Haziran 2020 15:07

    Beslediğin fetöş mü?

  • Çakır27 Haziran 2020 11:14

    BEA firevun tohumu

  • öldürün27 Haziran 2020 10:55

    suikast yetkisi var MIT in öldürün hepsini.