E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKripto ParalarHepsini geride bıraktı: Bitcoin, 2021'in en iyi varlığı---

Hepsini geride bıraktı: Bitcoin, 2021'in en iyi varlığı

Hepsini geride bıraktı: Bitcoin, 2021'in en iyi varlığı
05 Ekim 2021 - 20:08 borsagundem.com

Bitcoin, verilere göre resmen 2021 yılının en iyi performansını gösteren varlık oldu.

Bitcoin (BTC), verilere göre resmen 2021 yılının en iyi performansını gösteren varlık oldu.

Ekim ayının ilk beş gününde yüzde 15 getiri sağlayan BTC, dünya genelinde makro varlıkların performansını geride bıraktı ve yıl başından beri yüzde 50'nin hemen altında değer kazandı.

Bitcoin yıl başından beri yüzde 49 getiri sağladı

Bitcoin yıl boyunca çılgın bir yükseliş gösterse de, mayıs ayında başlayan düzeltmeyle yüzde 60 geriledi. Ne var ki, ekim ayıyla birlikte bu düşüş trendi sona erdi ve kripto para yeniden yükselişe geçti.

En büyük kripto para, bu yıl emtialardan en az yüzde 13 daha iyi bir performans sergiledi. BTC, ABD'li microcap şirketlerden ise yüzde 17 daha iyi bir performans ortaya koydu. 

BTC'nin performansı, diğer yatırımların yanında ise çok daha fazla parlıyor. Örneğin Avrupa borsaları, yatırımcılara bu yıl yalnızca yüzde 10,3 getiri sağladı.

Yatırım şirketi NYDIG'nin verilerini yorumlayan Twitter hesabı @Bitcoin, "Bitcoin, güçlü bir üçüncü çeyrek performansının ardından yıl başından beri yüzde 49,1 yükselmiş oldu" diye özetledi.

Altcoin'ler şaşırtmaya devam ediyor

Eylül ayı Bitcoin için genellikle sönük geçerken, ekim ayı ise genellikle tam tersi etkilerin görüldüğü bir ay oldu.

Beklentiler ise kripto para piyasasının yılı güçlü bir çeyrekle kapatacağı yönünde.

Ham getiri konusunda Bitcoin'i geride bırakan altcoin'ler de yok değil. Bunlardan biri olan Solana (SOL), yıla 1,60 dolarda başladıktan sonra 215 dolara kadar yükseldi.

Bitcoin’i geride bırakan altcoin’in sessiz yükselişi

 

Bitcoin'de ayılar bozguna uğradı: 50 bin dolar!

 

Bitcoin'de sinyaller yandı!

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Berber Bekri 05 Ekim 2021 23:24

    Varlık nedir ? Bilmeyenler için geçerli zira olmayan birşeye Varlık denemez...coingillerden kriptogillerden uzak durun kara para beleş para kötü para yani kaynağı belirsiz paralar burada siz siz olun alın terinizi uzak tutun bunlardan....Sonra gelip ağlayana kürek hazır...Dünyanın en büyük dümeni...YTD

  • Mucise Reis ;)05 Ekim 2021 21:07

    Her şey yeni başladı :D .. göstergelerim gayet iyi pozitif ışıkta. Bu sene daha çok konuşulacak hedefim 80 - 100 bin yıl sonu. Utanıyorum daha fazlasını yazmaya: )) yoksa yazıcamda.. neyse bu ay bir 58 üzeri 60 dokunalım. üzerinde durduk mu ya nasip... İstikbal göklerde : )) eterciler  sizde az az alın her ay bireysel emeklılık fonu gibi. paranıza durumunuza göre. Çok güzel olucaz. kimi sıfır bekliyor, bende 100 bin üzeri yıl sonuna kadar. illaki yüzde 5 yüzde 10 bu alanada girmenizi öneririm. Dünya bu alan giriyor. o bakımdan biraz riske edilebilir. oluşacak karlı maliyetlerle ana paranı çekersın geri, böylece orada kalan paran ile az az 3 - 5 - 10 yıl devam edersin. benim düşüncem o. siz ne düşüyorsanız onu yapın tabikide.  

  • Mucise Reis ;)05 Ekim 2021 22:58

    Yabancı, başımın tacı... 20 yıl bekledik biz : )) . sen yenisin galiba ey yabancı... Tabi beklersin  10 yıl :D  1 LT =10 euro, usd : ))...Sefa geldin hoş geldin. Paran varsa,  ev al, tarla, arsa, al. Türkiye ucuz ülke gez toz eğlen.  Ne yatırımı yaptın ? fabrikamı kurdun ? atölye mi açtın ? kaç işçi çalıştırıyorsun ? :D sıcak para ile gelen, istediği zaman gidebilir. Emek sömürmekten başka bişe değil sıcak para. Mİlletime devletime ülkeme gözüm kapalı güveniyorum. Ama saçmalıklarla eksi bakiye düşürülen, başkanların değiltirildiği, faiz düşünce enflasyon düşer diyen absurt açıklamaları vb pıyasayada pek güvenmiyorum... Herkes istediğini yapar.   Bizim man adalarına götürcek kadar çok paramız yok. geleceğimiz zamanıda biliyoruz : )) hele 3 ay takılalım... 

  • Yabancı👽 yatırımcı 05 Ekim 2021 22:31

    Ben bir yabancıyım Türkiye'ye çok yatırım yaptım, özellikle önümüzdeki 5-10 yıl içinde ülkenizin potansiyeli çok yüksek. Yatırım tavsiyesi vermeyin, özellikle kripto çok riskli ve geleceği düşünün, ülkenizin ekonomisini kripto gibi bir balondan daha iyi destekleyin. Dikkatli olun yatırım tavsiyesi değildir