E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriHenkel'e 40 milyon euro kur darbesi---

Henkel'e 40 milyon euro kur darbesi

Henkel'e 40 milyon euro kur darbesi
06 Mart 2014 - 06:34 borsagundem.com

Türk Henkel Yürütme Kurulu Başkanı Alemdar 2013'ü 400 milyon euro ile kapattıklarını belirterek "Kur sabit olsa ciromuz 440 milyon euro olacaktı" dedi

Türk Henkel Yürütme Kurulu Başkanı Hasan Alemdar, 2013 yılını 400 milyon euro ile kapattıklarını söyleyerek, “İlk defa 1 milyar TL’nin üzerine çıkmış olduk. Ancak yüksek kur nedeniyle ciromuz 40 milyon euro daha az gerçekleşti. Döviz kuru sabit kalsa daha fazla kazanacaktık. 40 milyon euro’muz kur yüzünden eridi” dedi.

Eylem Türk'ün Milliyet'teki haberine göre kurdaki artışı ürün fiyatına yansıtmamaya çalıştıklarını ancak belli ölçüde zamma mecbur olduklarını vurgulayan Alemdar, “Şu ana kadar yüzde 5-8 aralığında oranlarda fiyat artırdık. Kur artışı bizim için risk içeriyor. Ancak şu an tüketimde herhangi bir düşüş yok, yüzde 5 mertebesinde artış var” diye konuştu.

DOĞALGAZ TASARRUFU

Henkel’in Türkiye’deki yatırımlarıyla ilgili olarak da bilgi veren Alemdar, şunları söyledi: “Henkel’in sürdürülebilirlik hedeflerine katkıda bulunabilmek için Ankara’daki fabrikada sürdürülebilirlik konusunda da yatırımlar yapılıyor. Örneğin, 2014 yılı başında ‘Tower Heat Recovery’ projesi hayata geçti. Bu proje ile toz deterjan üretiminde kullanılan sıcak havayı geri dönüşümlü hale getirerek, üretimde kullanıyoruz. Böylece kullanılan enerji miktarı da düşüyor. Bu sistemle toz deterjan üretimindeki kurutma prosesinde yaklaşık yüzde 10’a yakın doğalgaz tasarrufu sağlanıyor. Bu rakam tüm deterjan fabrikası için ise yaklaşık yüzde 4.5’lik enerji tasarrufu anlamına geliyor.”

Hasan Alemdar, basın toplantısında Henkel’in yapıştırıcı teknolojileri iş biriminde endüstriyel yapıştırıcılar konusunda faaliyet gösteren Technomelt markasına gerçekleştirdiği yatırımla, iki tip hotmelt yapıştırıcısının daha üretimini Türkiye’de gerçekleştirmeye başladığını ifade etti.

TÜRKİYE DEĞERLİ BİR PAZAR

Henkel’in Türkiye’yi değerli bir pazar olarak gördüğünü, şirketin Türkiye’de büyümeye ve yatırım yapmaya devam edeceğini ifade eden Hasan Alemdar, “Bugüne kadar yapılan yatırımlar, bu pazarın potansiyeline olan inancımızı gösteriyor” dedi.

Henkel’in dünyadaki performansına değinerek şu bilgileri verdi: “Henkel 2013 yılında yüzde 3.5 organik büyüme elde etti ve toplam satışları 16 milyar 400 milyon euro’ya yükseldi. Yükselen pazarlarda organik büyüme ise yüzde 8.3 olarak gerçekleşti. Türk Henkel, elde ettiği çift haneli büyüme ile bu büyümeye en fazla katkıyı sağlayan ülkelerden biri oldu. Güçlü ürün inovasyonları da başarı açısından önemli bir faktör olarak öne çıktı. Türk Henkel’in 2013 yılında elde ettiği gelirin yaklaşık dörtte biri, son üç yıl içinde piyasaya sunulan ürünlerden oluştu.”

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)