E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaHelikopterden para beklemeyin---

Helikopterden para beklemeyin

Helikopterden para beklemeyin
13 Temmuz 2016 - 08:56 borsagundem.com

Japonya Hükümet Sözcüsü Yoshihide Suga, hükümetin 'helikopterden para dağıtmak' olarak tanımlanan vatandaşa doğrudan para dağıtma yönünde bir planı olmadığını açıkladı

Sözcü Yoshihide Suga, 'helikopterden para dağıtmak' gibi bir planı olmadığını belirterek, hükümetin bu olasılığı düşünmekte olduğu yönünde yerel basında çıkan haberleri yalanladı.

Suga, "Hükümetin vatandaşa doğrudan para dağıtmak gibi bir planı değerlendirdiği haberlerinin doğruluğu yok. Hükümet deflasyondan çıkmak ve sıfır faiz şartlarının etkilerini maksimize etmek için geniş 
kapsamlı ve cesur ekonomik teşvikler sağlamayı planlıyor" diye konuştu.

Suga ayrıca, ekonominin ve piyasanın şartlarını temel alarak hangi para politikası tedbirlerinin en uygun olduğu konusunda kararın BOJ'a ait olduğunu da vurguladı.

Japonya'da yayınlanan Sankei Shimbun, Başbakan Shinzo Abe'nin danışmanlarının vatandaşlara doğrudan para dağıtılması tavsiyesinde bulunduklarını öne sürmüştü. Haberde Başbakan Abe'ye bu tavsiyeyi verenlerin başında Etsura Honda'nın yer aldığı da ifade edilmişti.

Japon borsalarına 'teşvik' dopingi

 

Altın, dolar ve borsa için uzmanından öneriler

 

Küresel piyasalarda risk iştahı artıyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)