E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaYaşam-MagazinHelal et satışı yasaklandı---

Helal et satışı yasaklandı

Helal et satışı yasaklandı
04 Aralık 2015 - 07:11 borsagundem.com

Viyana'da helal sertifikalı et ürünlerini satışa sunan süpermarket devi SPAR, ilginç bir gerekçeyle helal et satışını durdurdu

Kasım ayında Müslüman müşterileri için Viyana genelindeki şubelerinde helal sertifikalı et ürünlerini satışa sunan süpermarket devi SPAR, gelen eleştiri ve suçlamaların ardından 'Helal Et' satışlarını durdurduğunu açıkladı.
 
GELİRİ, İMAJ ZEDELENMESİ İLE TARTTIK VE SATIŞLARI DURDURDUK
 
Konuya ilişkin açıklamada bulunan SPAR sözcüsü 'Helal et gelirini, imaj zedelenmesiyle tarttık ve satışları durdurma kararı aldık'' şeklinde konuşurken, yaşanan bu durumdan mutlu olmadıklarını, Avusturya'nın bunun için henüz hazır olmadığını ifade etti.
 
HELAL ET SATIŞIYLA CİHAD'I DESTEKLİYORSUNUZ
 

Öte yandan sert eleştiri ve tehditlere maruz kaldıklarını belirten sözcü, helal et satışından dolayı ''Cihad'ı'' desteklemekle suçlandıklarını belitti.
 
SPAR'ın resmi Facebook hesabından yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:
 
''Biz SPAR'da kesinlikle hiçbir zaman uyuşturulmadan kesilmiş et ürünlerinin satışa sunmadığımızı bildirmek isteriz. Helal sertifikası her zaman hayvanların kesilmeden önce uyuşturulduğunu içermekteydi. Avusturya usulüne göre tek fark kesim işlemini yapılırken okunan duadır. Avusturya'da yaşayan tüm nüfus grupları için, tedarikçi olarak üzgünüz. Sosyal medyada yer alan eleştirilerin seviyesi karşısında şoktayız, fakat sonuçları kabul etmeliyiz''
 
10 YIL ÖNCEDE AYNISI YAŞANMIŞTI
 

Yaklaşık 10 yıl önce Müslüman müşterileri için helal et satışı başlatan SPAR, yine gelen tepki ve eleştiriler sonucu kısa sürede helal et satışını durdurmuştu.
 
'HELAL ET SATIŞININ DURDURULMASINA TEPKİ'

 
Öte yandan SPAR'ın konuya ilişkin resmi Facebook sayfasında yayınladığı bildiriye yapılan yorumlarda, helal et satışının durdurulması kararına tepkiler geldi. Avusturyalılar yorumlarında 'aşırı sağcıların baskısı altında kaldınız'', 'aşırı sağcıların tehditlerine diz çöktünüz, bundan sonra SPAR'dan alışverişi kesiyoruz', 'ne zavallı bir sonuç' şeklinde cümlelerle karara tepki gösterdi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • helal gıda ne yaa04 Aralık 2015 09:50

    ayrıca helal gıda sertifikası tamamen ticari kurnazlıktan kaynaklanan bir kandırmacadır... dini siyasete ve ticarete karıştırmak her zaman toplumları geri götürmüştür!! avrupa da en kötü ihtimal domuz eti yeniyor, bizim ülkede halkın ne eti yediği bile belli değil

  • Biz ne yiyoruz04 Aralık 2015 08:55

    Avrupadakiler yiyolarsa sadece farkli et domuz yiyolardir bizim et diye ne yedigimiz belli degil

  • gürme04 Aralık 2015 08:55

    Domuz eti çok lezzetli

  • ne viyanası04 Aralık 2015 08:19

    ne viyanası yakında biz türkiyede helal et yiyemiyecez. at eti eşşek eti kedi kanguru neler yedirdiler bu millete.