E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaHedge fonlar tahvillerde iyimser---

Hedge fonlar tahvillerde iyimser

Hedge fonlar tahvillerde iyimser
16 Haziran 2015 - 07:37 borsagundem.com

Hedge fonları, merkez bankalarının alım yapmaları ile birlikte ABD Hazine tahvillerinde kısa pozisyonları azalttılar

Hedge fonları ve merkez bankaları, ABD Hazine tahvillerinde bu çeyrek dönemde yaşanan düşüş ile birlikte daha iyimser bir tutum sergilemeye başladılar.

Hedge fonları dahil olmak üzere büyük spekülatörler, fiyatların düşeceği beklentisi ile açtıkları kısa pozisyonları azalttılar. Merkez bankaları, ABD tahvillerindeki paylarını rekor seviyeye çıkardılar. Bloomberg Dünya Tahvil Endeksleri’ne göre merkez bankaları, ABD Hazine tahvillerinin yüzde 1.2 gerileyerek iki yılın en sert çeyrek dönemlik kaybına hazırlanmasına rağmen, satın alım gerçekleştirdiler.

Tahvil piyasasında yaşanan satış dalgası sırasında gelen iyi haber, tahvil faizlerinin yükselerek daha çekici hale geldiğine işaret ediyor. Öte yandan ABD, 5 yıl vadeli tahvillerde yüzde 1’den fazla prim sunarken, Avrupa ve Japonya’da tahvil faizleri bu yıl içerisinde negatif seviyelere gelmişti.

Tokoy’daki SMBC Nikko Securities Inc. kıdemli piyasa ekonomisti Hiroki Shimazu, “ABD Hazine tahvillerini seçmekten kendilerini alıkoyamıyorlar. Diğer piyasalara göre çok daha fazla kazanabilirler” dedi.

5 yıl vadeli ABD tahvil faizleri, Tokyo saati ile 11:46’da yüzde 1.70 seviyesinde yatay bir seyir izledi. Tahvil faizi Mart ayı sonunda yüzde 1.37 seviyesindeydi. Benzer vadeli Almanya tahvil faizleri yüzde 0.16, Japonya tahvil faizleri ise yüzde 0.11 seviyesinde.

Hedge fonları ve diğer büyük spekülatörlerin 10 yıl vadeli ABD tahvilleri karşısındaki iddiaları, 36,579 kontrata daralarak Ekim ayından bu yana en düşük seviyeye geriledi.

ABD Hazine tahvil faizleri, Fed’in bu yıl faiz artırımına gideceği spekülasyonu ile yükseliyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)