E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıHedge fonlar petrole yatırıma geçti---

Hedge fonlar petrole yatırıma geçti

Hedge fonlar petrole yatırıma geçti
06 Nisan 2015 - 08:59 borsagundem.com

Hedge fonları, petrolde yükseliş beklentisi ile açtıkları uzun pozisyonları 4 yılın en yüksek seviyesinde artırdı

Hedge fonları, petrolde yükseliş beklentisi ile açtıkları uzun pozisyonları, müzakerecilerin İran’ın nükleer programı üzerinde bir anlaşmaya varmak için fazla mesai yapmaları ile 4 yılın en yüksek seviyesinde artırdı.

ABD Emtia Vadeli İşlemleri Komisyonu verilerine göre spekülatörler, Batı Teksas türü ham petrol (WTI) üzerinde net uzun pozisyonlarını 31 Mart2ta sona eren 7 günlük sürede yüzde 21 artırdılar.  Söz konusu yükseliş, Mart 2011’den bu yana en büyük olarak kaydedildi. Petrolde düşüş beklentisi ile açılan kısa pozisyonlar, 3 ayın en büyük gerilemesini gösterdi.

İra ve dünya güçleri, nükleer program ile ilgili görüşmeleri 31 Mart olan son tarihten ileriye uzatarak öncü bir anlaşmaya ulaşmayı başardılar. Söz konusu uzlaşı Körfez ülkesi İran’ın petrol ihracatlarını artırmaya bir adım yaklaştırdı. WTI petrol, ABD’de üretim artışının yavaşlaması ve rafinerilerden gelen talebin yükselmesi ile Mart ayında 6 yılın en düşük seviyesinden yüzde 13 toparlandı.

Chicago’daki Price Futures Group kıdemli piyasa analistlerinden Phil Flynn, “Gerçekten ne olduğunu görmek için bekleyeceğiz. Düşüş bekleyenlerin bazıları, piyasadaki aşağı yönlü hareketin dengesizlik göstermesi ile havlu atıyor” dedi.

WTI petrol vadelileri Nymex elektronik işlemlerde verinin oluşturulduğu periyotta 9 sent yükselerek varil başına 47.60 dolara geldi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)