E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıHedge fonlar petrolde yükseliş beklentisini koruyor---

Hedge fonlar petrolde yükseliş beklentisini koruyor

Hedge fonlar petrolde yükseliş beklentisini koruyor
30 Aralık 2019 - 16:47 borsagundem.com

Hedge fonlarının Brent petrolde net uzun pozisyonları yedi ayın zirvesine tırmandı

2019'un sonuna yaklaşırken hedge fonlarının küresel petrol fiyatlarına ilişkin iyimserliği Mayıs ayından bu yana en yüksek düzeye çıktı.

Hedge fonlarının Brent petrolde net uzun pozisyonları Cuma günü yayınlanan verilere göre on haftada dokuzuncu kez artarak yedi ayın yükseğine tırmandı. ABD – Çin ticaret ateşkesi ve OPEC'in daha fazla arz kısıntısı taahhüdü vadelileri, Eylül'de Suudi Arabistan'ın petrol tesislerine yönelik gerçekleştirilen saldırılardan bu yana en yüksek seviyeye taşıdı.

Mihuzo Securities ABD'den Bob Yawger, “Bu gerçekleşmeyi bekleyen bir felaket. Hem WTI hem de Brent'te yedi ayın en büyük net uzun spekülatif pozisyonunu görüyoruz.” dedi.

ICE Futures Europe'un 24 Aralık'ta biten haftaya ilişkin verilerine göre fon yöneticilerinin Brent petroldeki net uzun pozisyonu yüzde 1 arttı ve 402,455 kontrat ile Mayıs'tan beri en yüksek seviyeye geldi. Uzun pozisyonlar yüzde 2.4 artarken kısa pozisyonlar yüzde 11 arttı.

ABD'de Emtia Vadeli İşlem Komisyonu (CFTC) Noel tatil nedeniyle WTI verilerini Pazartesi günü açıklayacak.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)