E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaHedge fonlar için güçlü bir çeyrek kapıda---

Hedge fonlar için güçlü bir çeyrek kapıda

Hedge fonlar için güçlü bir çeyrek kapıda
01 Eylül 2021 - 16:36 borsagundem.com

Hedge fonlar ikinci çeyrekte güçlü bir performans gösterdi. Hedge fonların %80’inden fazlası pozitif getiri sağladı. Şimdi hedge fonlar için güçlü bir çeyrek daha yaklaşıyor.

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Citco’nun yayınladığı güncel rapora göre hedge fonlar ikinci çeyrekte güçlü performans gösterdi. Tüm stratejilerin sağladığı getirilerin ağırlıklı ortalaması %6 olarak gerçekleşti. Emtia hedge fonları en yüksek performans gösteren fonlar oldu ve ağırlıklı getiri ortalaması %8,33 oldu. Küresel makro en kötü performansı göstermiş olsa da ikinci çeyrekte %1,34 getiri sağladı.

Hedge fonların %80’inden fazlası ikinci çeyrekte pozitif yıllık getiriler sağladı. İlk çeyrekte ise pozitif sonuçlar gösteren hedge fonların oranı %70’ti. Citco’dan Decian Quilligan Forbes’a yaptığı açıklamada ikinci çeyrek performans ölçümlerinde öne çıkan temalardan bir tanesinin büyük ve küçük ölçekli fonlar arasındaki performans farkı olduğunu söyledi. İkinci çeyrekte büyük fonlar, küçük fonlara kıyasla daha iyi performans gösterdi. Quilligan bu trendin yönetim altındaki varlıkların performansında da öne çıktığını söyledi.

3 milyar doların üzerinde varlığa sahip fonlar %7,69’la en yüksek getiriyi sağladı. Her büyüklükteki fonlarda toplam medyan getiri %2,96 oldu. İkinci çeyrekte yatırım akışı da olumlu gerçekleşti ve fonlara güçlü yatırımlar yapıldı. Toplam yatırımlar 50,5 milyar dolara ulaştı. Ancak fonlardan çıkışların 41,8 milyar dolar olmasıyla, net yatırımlar 8,7 milyar dolar olarak gerçekleşti. Quilligan çoklu stratejili hedge fonların, ikinci çeyrekte yatırımcıların dağılımlarında en yüksek faydayı gördüğünü söyledi.

Yapılan yatırımlar ise her büyüklükteki fona aktı. Yönetimi altında 1 milyar doların altında varlığı bulunan fonlar, 10 milyar doların üzerinde varlığı bulunan fonlar ve bu aralıktaki diğer fonlar en yüksek sermayeyi çekti. Quilligan Asya fonlarından çıkış dalgası görülürken, Avrupa ve ABD fonlarına yatırımların arttığını söyledi. Nisan ayında ilk çeyrekte görülen trend, işlem hacimlerinde devam etti.

İşlem hacimleri mart ayındaki rekor seviyelerden düşüş göstermiş olsa da, bir yıl öncesine kıyasla %14 yükseliş gösterdi. Quilligan Nisan 2021 ve Nisan 2020 arasındaki tek farkın sert yükselişler ve sert düşüşler olduğunu söyledi. Mayıs ayında işlem hacimleri yeniden %3,5 oranında artış gösterdi. Quilligan emtialar, endeksler ve hisselerde opsiyonların ve vadelilerin kullanımlarındaki artışa dikkat çekti. borsagundem.com'un derlediği bilgilere göre mayıs ayında işlem hacimleri, bir yıl öncesine kıyasla %12,9 daha yüksek gerçekleşti.

Haziran ayında hacimler mayıs ayına kıyasla %4,5 yükseldi. Yıl başından bu yana ortalama işlem hacmi 2020’nin ilk altı ayından %8,5, 2020’nin ikinci yarısından %9 yükseliş gösterdi. Geçtiğimiz 18 ayın trendlerine bakan Quilligan, piyasalardaki volatilite ile işlem hacimleri arasında güçlü bir korelasyon olduğunu tespit etti. VIX volatilite endeksinin 2020’nin haziran ayında 31,9 seviyesinde olduğuna dikkat çeken Quilligan, endeksin yılın ikinci yarısında daha da yükseldiğini söyledi.

Ancak 2021’in haziran ayında VIX 16,95 seviyesindeydi ve bu rakam pandemi öncesine en yakın seviye olarak kaydedildi. Beklendiği gibi, farklı piyasa koşulları, farklı varlık sınıflarının kullanımını tetikledi. Hisse senetleri ve hisse senedi swapları fon yöneticileri tarafından sıklıkla tercih edilmeye devam etti. Quilligan hisse swaplarının ikinci çeyrekte, bir yıl öncesine kıyasla %44 yükseldiğini söyledi.

Mart ayında ise en yüksek hacim kaydedildi. Quilligan aynı zamanda kredi temerrüt ve faiz oranı swaplarına yönelik ilgiye dikkat çekti. Kredi temerrüt swaplarında hacim normal seviyelere gerilemiş olsa da faiz oranı swaplarındaki işlem hacmi ikinci çeyreğin sonunda rekor seviyeye ulaştı. Haziran ayında banka borçları ve döviz vadelilerine olan ilgi de yükseldi.

Yabancılar büyüme beklentilerini yükseltti

 

Borsalarda eylül ayı korkusu

 

Wall Street rallisi ışıltısını kaybediyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)