E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaHedge etme modası yükseldi---

Hedge etme modası yükseldi

Hedge etme modası yükseldi
16 Eylül 2015 - 08:28 borsagundem.com

Fed'in faiz artırma riskine karşılık traderlar hedge yollarını kullanıyor

Traderlar Salı günü, Fed’in bu hafta beklenmedik bir faiz artırımı ile sürpriz yapma riskinin çok büyük olduğuna karar verdi.

Bu durum opsiyonlara olan talebi tetikledi. Bu opsiyonlar, Eurodolar vadelilerindeki getiriler yükseldiğinde kar sağlıyor. Söz konusu kontratlar tüm para piyasası türev ürünleri içinde dünyanın en aktif işlem görenleri olarak biliniyor ve Londra bankalar arası faiz oranı ile düzenleniyor, öte yandan on yıllardır Fed politikasındaki değişimler ile ilgili spekülasyon yapmak için kullanılıyor. Fiyat bazında kote edilmiş vadeliler  düştüğünde getiriler artıyor.

Bu opsiyon talebi, yatırımcıların 2 yıllık ABD Hazine tahvillerini terk etmeleri ile birlikte geldi. Yatırımcının bu tahvillerden uzaklaşması para politikasında 2006’dan bu yana ilk kez sıkılaştırmaya başlanması ile ilgili gerçekleşti. 2 yıl vadeli ABD tahvillerinde faizler Salı günü yüzde 0.80 ile 2011’den bu yana en yüksek seviyeye ulaştı.

New York’taki Jefferies Group tahvil ekonomisti Thomas Simons, “Bu durum, Fed’in yıllardır ilk kez gerçekten faiz artıracağı endişesi ile ilgili” dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)