E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaHisse Öneri ListesiHedef fiyat 9.86 TL---

Hedef fiyat 9.86 TL

Hedef fiyat 9.86 TL
27 Eylül 2013 - 11:30 borsagundem.com

Ata Yatırım tarafından hazırlanan şirket raporunda hisse için yüzde 28 yükseliş potansiyeli ile 'AL' tavsiyesi verildi

Ata Yatırım, Türk Hava Yolları (THY) için bir şirket raporu hazırlayıp hisse için değerlendirmelerde bulundu...
'Yatırım tezi: “Yeniden uçuş irtifasına yükseliyor...”
Türk Hava Yolları’nı 12 aylık temettü hariç 9.86 TL hedef fiyat ve % 28 yükselme potansiyeli ile “AL” tavsiyesi vererek araştırma kapsamımıza alıyoruz.
Hisse performansını destekleyecek ana faktörleri i) filo büyüklüğünü şu anki 233 uçaktan 2021 yılına kadar 429 uçağa çıkartacak büyüme programı, ii) şirketin pazar payını arttırmasını sağlayabilecek olumlu rekabet koşulları ve iii) şirketin yolcu trafiğinde (8A13: +%25) ve şirketin yolcu yükleme faktöründe (8A13: +2.5 puan) yılın ilk 8 ayında beklentilerin üzerinde gerçekleşen büyümeyi sıralayabiliriz 2013 yılı için 6,3x FD/FAVÖK çarpanıyla işlem gören hisse, ululararası benzerlerine gore %7 iskontolu, son 3 yıllık 1 yıl ileri görünümlü FD/FAVÖK çarpanı olan 5,8x’e ise oldukça yakın işlem görmektedir. Şirketin sektördeki güçlü konumu ve büyüme potansiyelinin daha yüksek çarpanlar hak ettiğine inanmaktayız.
Sağlam büyüme planı ve avantajlı lojistik konum…
Şu anda 233 olan filo büyüklüğünün, 2021 yılı sonunda 429’a çıkarılması hedefleniyor. Filoda yaşanacak bu büyümenin, şirketin finansallarına, bu tarihler arasında ciroda 16%‘lık yıllık bileşik büyüme oranı ile yansımasını bekliyoruz. THY, uçuş yaptığı 196 uluslararası varış noktalarından 168’ine dar gövdeli uçaklarıyla ulaşabilmektedir. Bunun yanında, İstanbul’dan uluslararası hava trafiğinin %40’ına dar gövdeli uçaklarla ulaşılabilinmektedir. Dar gövdeli uçaklar, ikincil şehirlere sefer ve çoklu uçuş noktasına erişim yapılınabilmesini sağlarken, operasyonel masrafları da geniş gövdeli uçaklara kıyasla yaklaşık %15 oranında daha düşüktür.
Zayıf TL, şirketin operasyonel performansı açsınıdan olumlu…
Şirketin gelirlerinin sadece %13’ü, masraflarının ise %26’sı TL bazında olduğundan, TL’nin değer kaybetmesi operasyonel performansa olumlu yansımaktadır. Öte yandan şirket ana olarak Avrupa pazarında faaliyet gösterdiği için, gelirlerinin %43’ü Euro bazında bulunmaktadır. Öte yandan ana maliyet kalemi olan uçak yakıtının ABD$’ı bazında fiyatlanması ve şirketin masraflarında %53 yer kaplaması dolayısıyla oluşan kur uyuşmazlığı, Euro’nun ABD$’ına karşı değer kazanmasını şirket için olumlu bir hale getirmektedir.
Marjlar, petrol fiyatlarına karşı duyarlı…
Yakıt harcamaları, şirketin maliyetleri içinde %37 paya sahiptir. Bu sebeple şirketin marjları petrol fiyatlarına karşı oldukça duyarlıdır. Öte yandan şirketin maksimum hedge oranı %50 iken, bu rakiplerinde %60-65 civarındadır. Bu nedenle şirketin marjları petrolde yaşanan artışlara, benzer şirketlere göre daha
fazla tepki vermektedir.
3. havalimanının yapımında önemli bir gecikme büyüme planlarını olumsuz etkileyebilir...
İstanbul Atatürk Havalimanı’nın şu anki kapasitesi 45mn yolcu olup, yeni yatırımlarla bu miktar 80-85 milyona kadar çıkartılabilir. Ne var ki şirketin agresif büyüme planı göz önüne alındığında bu kapasite orta vadede yeterli olmayabilir. Bu sebeple ilk etapta 90 milyon yolcuya hizmet edecek ve sonrasında kapasitesi 150 milyona çıkartılacak 3. havalimanının tamamlanması, şirketin büyüme planları açısından önemli bir yer tutmaktadır.
Burada bir gecikme yaşanması durumunda şirketin büyüme planını yavaşlatarak karlılık ve yolcu doluluk oranlarına odaklanacağını düşünüyoruz. Hükümetin şirketin büyüme planına verdiği destek de göz önüne alındığında, bu konuda şirketin önemli bir engelle karşılaşacağını düşünmemekteyiz.
Riskler...
Temel riskler olarak i) petrol fiyatlarında beklenmeyen keskin artışlar ii) Euro’nun ABD$’a karşı değer kaybetmesi iii) yolcu trafiğindeki büyümenin beklentilerden geride kalması iv) hızlı filo büyümesi nedeniyle yolcu yükleme faktörünün düşmesi v) 3. havalimanının yapımında önemli bir gecikme ve vi) bölgedeki oluşabilecek politik gerilim sıralanabilinir.
Öte yandan, şirketin Lufthansa ile gidebileceği bir işbirliği anlaşmasının her 2 tarafı da olumlu etkileyecek sinerjiler oluşturabileceğini düşünüyoruz. Yukarı yönlü olan bu riskin önündeki en büyük engel ise, 2 şirketin de marka imajlarından ödün vermeden ulaşacakları bir orta yolun bulunması olacaktır.'
ATA YATIRIM ARAŞTIRMA

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)