E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaHisse Öneri ListesiHedef fiyat 3.18 olarak belirlendi---

Hedef fiyat 3.18 olarak belirlendi

Hedef fiyat 3.18 olarak belirlendi
22 Ocak 2014 - 10:23 borsagundem.com

Oyak Yatırım, bir hissenin hedef fiyatını yükseltip, 'Endeks üzeri Getiri' tavsiyesinde bulundu

Oyak Yatırım, Erdemir'i 3.18 TL hedef fiyat ve 'Endeks Üzerinde Getiri' tavsiyesiyle araştırma kapsamına aldı.
Oyak Yatırım Menkul Değerler konu ile ilgili raporunda şu değerlendirmele yer verildi:
  
"Erdemir’in karlılık açısından oldukça başarılı bir yıl geçirdiğini düşünüyoruz.
  
Güçlü dördüncü çeyrek beklentileri ışığında, şirketin 2013 satış hacminin yaklaşık 7.8 milyon ton olarak gerçekleşmesini bekliyoruz. Bu satış performansı tüm sene için yaklaşık %91’lik bir kapasite kullanımına işaret ediyor. 2013 için tahmin edilen satış hacminin İsdemir’deki grevden kaynaklanan %6’lık üretim kaybı göz önüne alındığında daha da etkileyici olduğu söylenebilir. VAFÖK marjı beklentimiz olan %19.2, şirketin beklentisi olan %16-%18 aralığından da küresel benzer şirketlerin ortalama VAFÖK marjı piyasa beklentisi olan %10’un da üzerindedir. Azalan hammadde fiyatları ve hammaddenin Türk lirasının değerli olduğu dönemde alınmış olması VAFÖK marjı beklentilerimizin yüksek olmasında rol oynamıştır.
  
Dünya çelik talebinin toparlanmaya başlamasına rağmen, biz bunun sürdürülebilir bir fiyat artışına yol açacağını düşünmüyoruz. Küresel kapasite kullanımının %80’in altında olduğu bir ortamda, fiyatlardaki ciddi toparlanmalar kalıcı olamıyor. Bu fiyat toparlanmalarına elektrik ark ocak metoduyla üretim yapan çelik üreticileri, boş kalan ocaklarda hızlı bir şekilde üretime geçerek karşılık veriyor. Bu sebeple, VAFÖK marjının zamanla azalmasını ve 2015 yılı itibariyle daha sürdürülebilir olan %16 seviyelerine gerilemesini bekliyoruz.
  
Erdemir şirket olarak aşağıdaki özellikleriyle öne çıkıyor:

    (1) Büyüyen yassı çelik iç piyasasında entegre tesise sahip olan tek şirket olması,
    (2) Uzun çelik üretimini piyasa koşullarına göre artırıp azaltabilmesi,
    (3) Hem iç pazara hem de dış pazarlara satabilme esnekliği,
    (4) Özellikle otomotiv ve beyaz eşya sektörlerinde kullanılan katma değeri daha yüksek ürünlerin toplam üretimdeki payının giderek artması,
    (5) Yatırım ihtiyacının az olması ve azalan net borç pozisyonu,
    (6) Gelirlerin nerdeyse %100’u ve maliyetlerin çoğunun dolar bazlı olması yanında Türk lirasının değer kaybettiği bir ortamda TRL1.4 milyarlık kısa Türk lirası pozisyonun olması.
  
Tüm bunlar şirketin görece olarak değişik ekonomik senaryolarda daha karlı olmasını sağlayacaktır.
Erdemir endekse göre son 3 ayda görece olarak %31’lik daha iyi performans göstermesine rağmen, Erdemir’i “Endeks Üzerinde Getiri” ve 3.18 TL hedef fiyatla yeniden araştırma kapsamına alıyoruz. Bu beklentimizi, şirketin finansal ve operasyonel güçlü yanlarının şirketin farklı büyüme senaryolarında göreceli olarak iyi performans göstereceğine inancımız destekliyor."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)