E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemHDP'li Sezai Temelli ve Pervin Buldan hakkında soruşturma---

HDP'li Sezai Temelli ve Pervin Buldan hakkında soruşturma

HDP'li Sezai Temelli ve Pervin Buldan hakkında soruşturma
10 Ekim 2019 - 14:17 borsagundem.com

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Barış Pınarı Harekatı ile ilgili açıklamaları nedeniyle HDP'li Pervin Buldan ve Sezai Temelli ile milletvekilleri Gülüstan Kılıç Koçyiğit, Leyla Güven ve Berdan Öztürk hakkında soruşturma başlattı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, HDP eş genel başkanları Sezai Temelli ve Pervin Buldan hakkında soruşturma başlatıldığını açıkladı.

Başsavcılık, Barış Pınarı Harekatı'na ilişkin açıklamaları nedeniyle 'terör örgütü propagandası yapma' ve 'Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini alenen aşağılama' suçlarından soruşturma başlattı.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Harekat ile ilgili olarak HDP eş genel başkanları ve 27. dönem milletvekilleri Sezai Temelli ve Pervin Buldan tarafından dün yapılan yazılı açıklama ile ilgili olarak adı geçen milletvekilleri hakkında 'terör örgütü propagandası yapma' ve 'Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini alenen aşağılama' suçlarından, 9 Ekim'de HDP Genel Merkezi'nde aynı konu ile ilgili olarak HDP 27. dönem Milletvekili Gülüstan Kılıç Koçyiğit tarafından ortak metin çerçevesinde yapılan basın açıklaması ile ilgili olarak, 'terör örgütü propagandası yapma', 'suçu ve suçluyu övme', 'Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini alenen aşağılama' suçlarından 27. dönem milletvekilleri Gülüstan Kılıç Koçyiğit, Leyla Güven, Berdan Öztürk, Sezai Temelli ve Pervin Buldan haklarında resen soruşturma başlatılmıştır."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ali kaymak10 Ekim 2019 17:14

    Bu milletvekilliği bir saltanatlıktan kurtulması gerekmektedir.dokunulmazlıkların kesinlikle kaldırılması gerekmektedir.cumhuriyet bassavcıları neden bugüne kadar beklediler.bunların çoğu ülkemize kurdistan demedilermi neyi bekledir yazıklar olsun.aklınız başınıza yenimi geldi.bunların hepsi terörist malesef chp nin içinde de bunlarda 10 larca var.bunlara da sıra gelmeli .eğer gelmez ise mehmetciği bunlara kırdırmış oluruz.

  • AHMET ÖZBİR10 Ekim 2019 16:30

    ATIN BUNLARI İÇERİ!.. Devletim artık gücünü hissettir PKKseverlere, gönder onları cezaevine, VUR KİLİDİ HDP'NİN KAPISINA! Başka Türkiye yok, müsamaha iflas demektir. Gereğini yapın, vatanı şahlandırın.

  • mehmet yılmaz 10 Ekim 2019 14:22

    VATAN hainlerinin vatandaşlıkları iptal edilmeli.