E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemHDP'li Sebahat Tuncel adliye önünde gözaltına alındı---

HDP'li Sebahat Tuncel adliye önünde gözaltına alındı

HDP'li Sebahat Tuncel adliye önünde gözaltına alındı
04 Kasım 2016 - 14:52 borsagundem.com

HDP'li vekillerin gözaltına alınmasını protesto etmek amacıyla adliye önünde toplanan ve polisin uyarısına rağmen dağılmayan Sebahat Tuncel'in de aralarında bulunduğu grup gözaltına alındı

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel, Diyarbakır Adliye binası önünde gözaltına alındı.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen terör soruşturması çerçevesinde gözaltına alınan HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ ile bazı HDP'li vekillerin Diyarbakır Adliyesi'ne getirilmesi nedeniyle bir grup partili, adliye çevresinde toplandı. Polis, aralarında DBP Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel ile HDP Milletvekili Sibel Yiğitalp'ın da bulunduğu gruba sık sık dağılmaları yönünde uyarı yaptı. Ancak grup uyarılara aldırış etmezken, polis, Tuncel ile yaklaşık 10 partiliyi gözaltına aldı.

Sebahat Tuncel

DİDİM'DE BİBER GAZLI MÜDAHALE: 12 GÖZALTI

Aydın'ın Didim İlçesi'nde, HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ'ın da olduğu partili milletvekilinin gözaltına alınmasını protesto etmek için toplanan gruba, polis biber gazıyla müdahale etti. Müdahale edilen HDP'li gruptaki 12 kişi gözaltına alındı.

HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ'ın da olduğu bazı milletvekilinin gözaltına alınmasını protesto etmek isteyen partili 25 kişilik grup, öğlende, HDP Didim İlçe Başkanlığı önünde toplandı. Yeni Mahalle Kavşağı'ndaki parti binası önünde grubun toplanmaya başlamasıyla, bölgeye polis ekipleri sevk edildi. Polis grubu izinlerinin bulunmadığı gerekçesiyle dağılmaları yönünde uyardı. Üç kez uyarı yapan, ancak sonuç alamayan polis, gruba biber gazıyla müdahale etti. İlk olarak 8, daha sonra da ara sokaklara kaçarken yakalanan 4 kişiyle birlikte toplam 12 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınlar, Didim İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

SİİRT'TE ESNAFA KEPENKLERİNİ KAPATMALARI UYARISI YAPAN 6 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

HDP'ye yönelik operasyonun ardından bugün sabah saatlerinde Siirt kent merkezinde, esnafın kepenk kapatması yönünde uyaran 6 kişi, polis tarafından gözaltına alındı.

HDP'ye yönelik operasyon ve milletvekillerinin gözaltına alınması amacıyla bugün saat 13.00'da yapılması düşünelen basın açıklaması öncesi HDP ve DPB'li oldukları ileri sürülen bazı kişiler, kent merkezindeki Güres, Aydınlar ve Cumhuriyet Caddeleri üzerinde işyeri bulunan esnafı dolaşarak kepenk kapatmaları uyarısında bulundu. Aynı kişiler, esnafın kepenklerini kapattıktan sonra saat 13.00'da yapılacak basın açıklamasına katılmalarını istediği öğrenildi.

Bu kişilerin esnafı dolaşarak uyardığı haberinin duyulması üzerine kısa süreli çalışma yapan polis, esnafı kepenk kapatmaları uyarısı yapan 6 kişiyi gözaltına aldı. Kent merkezinde HDP'li milletvekillerin gözaltına alınması nedeniyle başlayan gerginlik sürüyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (11)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Cego04 Kasım 2016 20:18

    Bunlar vatan haini şerefsizler. TBMM çatısı altına girmelerine izin verilmemeli. Gitsinler Irak'ta ki Kürtlerin yanına. Sınır dışı edilmeliler. Tabi bunlara bu kadar iltimas gözetenlerin hatalarıda çok büyük.

  • Mete Alp04 Kasım 2016 18:26

    Sebahat denilen varlık kadar pislik bir kadın dünyada az bunulunan mahluklar arasında yer alır. PKK.HAİNLERİN GÜCÜNÜ VE VARLIĞINI ANCAK" idamlar " PAKLAR.

  • HADİ HAYIRLISI.04 Kasım 2016 18:14

    Pisliklerin hepsinide içeri tıkın birdaha dışarı çıkamasınlar pkk gibi yoksa dağlara çıkarak ülkenin bölünmesi için bunlar kıçlarını yırtarlar.

  • İNDEKS04 Kasım 2016 16:47

    ANORMAL BİR DURUM YOK. RUTİN BİR TUTUKLAMA. İTLER BAĞLANIYOR

  • Koylu04 Kasım 2016 16:31

    Bizim buralarda bi laf vardir anasi dogurmamis sicmis diye haberi gorunce bu anonim geldi aklima niyeyse

  • cengiz04 Kasım 2016 16:09

    ya seveceksiniz yada terkedeceksiniz vatan hainlerİ başka TÜRKİYE,DEVLET,BAYRAK yok.

  • abi04 Kasım 2016 15:45

    Abi geç kalındı diyorsunuz vatandaş olarak bende aynı şeyi düşünüyorumda devletin kendini bazı şeylere hazırlaması lazım, ekonomik siyasi askeri vs, bundan beş sene önce bunları yapmak kolay olmazdı, herşey zamanla yavaş yavaş olacak inşallah

  • ahmed04 Kasım 2016 15:25

    kım haınlık yapıyorsa kım boluculuk yapıyorsa derhel tutuklanması lazım almanya asırı ıc ıslerımıze karısmaya basladı almanyadakı turkler yuruyus yapmalı tepkı vermelıler bolucu olan kım varsa toplanmalı akedemısyen gazetecı vesaıre partı baskanlagı adı altınta boluculuk yapan kım varsa yakalanmalı ceza verılmelı toplum baska turlu huzur bulmaz kılıc kınından cıkmalı sucsuz ınsan dın dıl ırk ayrımı yapılmadan korunmalı asla ytd degıldır

  • İndeks04 Kasım 2016 15:24

    çook geç kaldılar.

  • faruk04 Kasım 2016 15:04

    parti kapatma konusu yeniden düzenlensin dünyanın hiçbiri yerinde açık bölücülük yapma özgürlüğü yoktur

  • cengiz04 Kasım 2016 15:00

    çok geç kalındı tutuklayın vatan hainlerini daha 2 gün önce memleketimde şehit defnettim