E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemHDP'li belediyelere kayyum atanmasına CHP'den üçlü tepki---

HDP'li belediyelere kayyum atanmasına CHP'den üçlü tepki

HDP'li belediyelere kayyum atanmasına CHP'den üçlü tepki
19 Ağustos 2019 - 11:47 borsagundem.com

Diyarbakır, Mardin ve Van Büyükşehir Belediye Başkanlarının İçişleri Bakanlığı tarafından görevlerinden uzaklaştırılmasıyla ilgili, CHP'li üç isimden tepki geldi.

İçişleri Bakanlığı, terör suçlarından soruşturmada bulunan Diyarbakır, Mardin ve Van Büyükşehir Belediye Başkanlarını görevden alarak yerlerine o illerin valilerini kayyum olarak görevlendirdi.

Diyarbakır, Mardin ve Van Büyükşehir Belediye Başkanlarının İçişleri Bakanlığı tarafından görevlerinden uzaklaştırılmasıyla ilgili, CHP'li üç isimden tepki geldi.

İMAMOĞLU: MİLLETİN İRADESİNİ YOK SAYMAK KABUL EDİLEMEZ

Başkanların görevden uzaklaştırılmalarına tepki gösteren İBB Başkanı İmamoğlu Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, “31 Mart Yerel Seçimlerinde milletin oylarıyla seçilmiş Diyarbakır, Van ve Mardin Büyükşehir Belediye Başkanlarının görevlerinden alınarak yerlerine kayyum atanması demokrasiyle ve demokratik teamüllerle izah edilemez. Milletin iradesini yok saymak kabul edilemez” ifadelerini kullandı.

KAFTANCIOĞLU: HALKIN İRADESİNE BİR DARBE DAHA

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ise Bakanlığın kararına tepki gösterdi.

Kaftancıoğlu şunları söyledi:

"Birileri ileri demokrasi demişti değil mi? Halk iradesine bir darbe daha: Diyarbakır, Mardin ve Van Büyükşehir Belediyelerinin seçilmiş başkanlarının görevden alınarak yerlerine kayyum atanması hukuka aykırı, halkın seçimle siyasal tercihlerine darbedir."

İNCE: HİÇBİR HUKUKİ DAYANAĞI YOKTUR

Belediye başkanlarının görevden alınmasına tepki gösteren Muharrem İnce, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"Diyarbakır, Mardin ve Van Belediye Başkanlarının İçişleri Bakanlığı eliyle görevden uzaklaştırılmasının hiçbir hukuki dayanağı yoktur. Belediye Başkanlarına isnat edilen suçlamalar hakkında ortada açık hukuki deliller varsa bunun gereğini bağımsız yargı yerine getirir.

Kararların siyasi olduğu ve önümüzdeki döneme dönük bir gerilim politikasının parçası olduğu açıktır. Asıl bu karar teröre, terör örgütüne hizmettir. Seçilmiş insanları yasal meşru politik alanın unsuru olmaktan çıkarmak, terör örgütünün arayıp da bulamayacağı bir hizmettir."

İçişleri Bakanlığı'ndan karar: Görevden alındılar

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (37)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ggff19 Ağustos 2019 20:26

    başkan gittiyse yardım cisi var atama neymiş yamaya kılıf

  • uğur19 Ağustos 2019 19:37

    %52 ile CUMHURBAŞKANI seçilen Recep Tayyip ERDOĞAN'a diktatör, AK Partiye oy veren halka koyun diye hitap etmeyi alışkanlık yapan, bunu bir alay konusu haline getiren zihniyet,  Sırtını YPG'ye JPG'ye, PKK'ya dayayan zihiyete oy veren halkın oyuna sahip çıkmak için ne de hevesliymiş. %52 lik kesim HALK değilmiydi...ERMENİ soylu, PONTUS artığı, KÜRT sevici, PAPAZ-HAHAM oldular da, BİR TÜRK OLAMADILAR...TUTUM VE DAVRANIŞLARINIZLA, SÖZLERİNİZLE HALKIN İÇİNE KİN VE NEFRET TOHUMUNU EKTİNİZ YA YAZIKLAR OLSUN SİZE... 

  • ncksz19 Ağustos 2019 19:24

    Herşeyi bir kenara bıraktım sen İstanbul sel ile uğraşırken bu kadar hızlı tepki vermedin? Darısı başına sevgi pıtırcığı

  • komik19 Ağustos 2019 18:28

    EEE Halk ben burada kürdistan istiyorum diğeri ben burada pontus istiyorum derse ne olacak herkes kafasına göre yaşasın o zaman. İşin içinden sıyrılmak kolay,  öyle olursa halk böyle dedi. Böyle olursa Anayasa böyle dedi herkes işine baksın bu devletin bir başkanı var ve bu başkanı bu halkın %52 seçti.

  • Veli19 Ağustos 2019 17:59

    Sizi gidi pkk lı hdp liler sizi Sizden çıkan sesin 10 da 1 pkk hdp den çıkmıyor Yoksa pkk hdp göbekten mi bağlısınız

  • Hehe19 Ağustos 2019 17:42

    TRT ye kayyum atanacak mi osman ocalani ekranlara cikarmisti

  • ...19 Ağustos 2019 17:34

    teröristlerin hiçbir hakkı olamaz hak tanirsan acinacak duruma düşersin geçmişte gördük her firsatta indireceksin Teröre vurulan her darbede oleyy sesleri yükselmeli, ama onların haklarını ararsan bu milletin vergisiyle aldiniz maaş kul hakkina dönüşür onunda affi yok

  • Metin19 Ağustos 2019 17:32

    Yuh size benim vergimle belediye terör besliyecek yaziklar olsun ücünüze

  • fatih istanbul19 Ağustos 2019 16:28

    TÖRÖR  BELEDİYECİLİĞİNE  GEÇİT  YOK   ÜLKEMİN  HANGİ  İLİ  İLÇESİ HANGİ PARTİDEN OLURSA OLSUN  FARK  ETMEZ  

  • Gerçek 19 Ağustos 2019 14:31

    Ekonomi sosyal her alanda sos verdiler. Seçimlerde de erezyon devam ediyor Şimdi HDP üstüne oynayıp ulusalcı (milliyetçi, nasyonal) kitleyi kendilerine yönlendirme çabası

  • ayşe 19 Ağustos 2019 17:02

    O işler geçti barış sürecinden sonra bu ülkede milliyetçi kitle eridi.

  • corleone19 Ağustos 2019 14:24

    kumdan altın olurmu

  • Ali19 Ağustos 2019 14:14

    Vur hdp ye pkk ya ses chp den gelsin ben anlayamadım anlayan varsa aciklasin

  • vatansever19 Ağustos 2019 13:59

    Burasi TC ,Vatanima /askerime yan gozle bakanin gozunun yasini bakmam sen ve gibileride olsaniz.Bu Millet ve Bu Vatan size benzemez ne iki yuzlulerle mucadele etti....ne kadar TC dussmani ve yalakalari varsa yok olmaya mahkumsunuz,hepiniz tutturmussunuz ozgurluk,demokrasi yok insan haklari ....

  • Pes19 Ağustos 2019 13:56

    Binali Yildirim : Son günlerde HDP’lilerden oy istemesiyle dikkat çeken Yıldırım şunları söyledi: “Hep şunu söyledik: Biz bir genel seçime gitmiyoruz. İstanbul’un seçimini yapıyoruz. Siyasi görüşü ne olursa olsun, hangi partiye gönül verirse versin, İstanbul’un geleceği için, evlatlarımızın geleceği için herkesten destek istiyoruz. Buna HDP’ye oy verenler de dahil.

  • Ali 19 Ağustos 2019 13:52

    Hdp ye karşı her zaman devletimizin yanındayım. PKK ya terör örgütü diyemeyen partilere destek verenlerin de Allah belasını versin.

  • Yazik 19 Ağustos 2019 13:51

    Sanki binali istanbulda hdp lilerin oyunu istiyorum.dediydi , ona veeirken iyiler veemeyince terorist ler :)) hadi kirmiziya basin hadi

  • CEMAL BABASIİMAM19 Ağustos 2019 13:45

    yandaşlar ortaya çıktı kimin kimi desteklediği ortaya kabak gibi çıkmıştır.hdp den önce bunlar ortaya çıktılar hdp nin sözcüleri gibi.

  • YUSUF MÜFTÜOĞLU19 Ağustos 2019 13:36

    chp nin ve bunların bu olaya destek vermesi teröre destek anlamına gelir.

  • Emre19 Ağustos 2019 13:25

    Bunlar bu kafa ile 2000 öncesi ülkede sivastan öte geçemiyorlardı. Ülke olarak tüm ordu ve gücünle terörle savaşacaksın, şehitler gaziler vereceksin sonra bu tererü yaratanlara, yapanlara belediye olarak devletin, belediyenin tüm maddi ve madi, manevi  imkanları teröristlere vereceksin, şehit, gazi yakınlarına işkence yapacaksın sonra Kalkıp bir şekile bunları saunacaksın, bu HDP zihniyetidir.

  • oğuz19 Ağustos 2019 13:21

    Reis vurdu sesi nerelerden geldi iyi vurmuş demekki  (6) Dışarıda askerlerimiz içeride reisimiz vuruyor vurdukça terörist ve terörist yardakçıları nasılda inliyor...

  • corleone19 Ağustos 2019 13:19

     ya v bu terorist başının kardeşini hem de interpolün kırmızı bülteninle aranan birini biri televizyona çıkartmıştı oy toplayabilmek için hatırlayamadım hafızam iyi değil  

  • adem19 Ağustos 2019 13:25

    İNTERPOL ÜN SİTESİNE GİRİP BAKTIN MI

  • abdullah19 Ağustos 2019 13:16

    istanbulu sel aldığında b.yardımcısının dahi ulaşamadığı başkan bu işleri ne çabuk duydu hemen müdahalede bulundu yardımcısından daha yakınlarımı var çevresinde yoksa her izin aldığında bingöl van dıyarbakır belediye başkanlarıyla istanbulun sorunlarına nasıl daha güzel sorunlar ekleyebilirimi mi? görüşüyorlar bu ne hız.

  • Nihat19 Ağustos 2019 13:27

    Çünkü bunlar talimatı dışarıdan alıyorlar. Sıkıysa yapmasın.

  • Akpciler19 Ağustos 2019 13:15

    Hepinize katiliyorum katiliyorumda bisey sorcam sizlere bu adamlar aday olunduqunda da hersey biliniyordu neden izin verildi insaf biraz kafaniz calissin

  • kral çıplak19 Ağustos 2019 13:03

    Devletimiz milletimiz dimdik ayakta. Hain terörist kim ise sıra kendisine geleceğini bilir elbet. görüldüğü üzere her şey ÇOK DAHA güzel olacak. Hokkabaz Cem abi huuuuu duyuyor musun ?. Her şey ÇOK DAHA güzel olacak ha ha ha    

  • abdullah 1119 Ağustos 2019 12:58

    kendi işi hariç herişi yapan kuklalar vardırya insanlara mesajlar vermek için kullanılırlardı hani eskiden şimdilerde tiyatro yerini almış daha büyük işler içinde sinemalar var vizyondaki filmler ve  hollywood ne demekse ben bu filmlerden hiçbir şey anlamıyorum seyretmediğimden mi acaba aranızda seyredip bir şeyler anlayanınız var mı?

  • tolga19 Ağustos 2019 12:45

    chp ye oy atan asker polis varsa hemen istifa etsın yoksa chp ye oy atarak pkk ile mucadele yapılmaz

  • AHMET ÖZBİR19 Ağustos 2019 12:22

    PKK'nın partisiyle KANKA OLANLAR ONLARA ESİR OLDULAR!.. Sıkıyorsa devletten, cumhuriyetten, milletten yana olun! Ancak onlarla işbirliği yaptınız, vatana kıydınız! CHP'YE DE BİRGÜN YARGIMIZ GEREKENİ YAPACAKTIR!

  • YUSUF MÜFTÜOĞLU19 Ağustos 2019 12:22

    chp milletvekilleri teröristleri destekleyen demekçleri her zaman olmaktadır.bu karşı gelişi normal karşılar iken şu belediye başkanı imamoğluna ne oluyor sen ne milletvekilisin nede donulmazlığın var.sanki parti başkanı gibi hareket ediyor her delikten çıkıyor.

  • Ali19 Ağustos 2019 12:19

    Tatilin bittiyse yeni yayın dönemine hazırsın inşallah

  • HALİL TÜRK19 Ağustos 2019 12:19

    Teröristler ile el ele kol kola girenlerden destek geldi.zaten bekliyorduk.bunların ATATÜRK ün partisi ile hiç bir alakası yoktur.

  • iskender19 Ağustos 2019 12:16

    seçimlede gelse PKK ya hizmet etmenin bedeli mutlaka karşılığını bulur, bu ülke 81 vilayeti ile Türkiye cumhuriyeti devletidir, PKK ve terör yandaşlarının değil..

  • tUFAN19 Ağustos 2019 12:11

    Chpkk ile hdpkk kolkola kardeşce mücadeleye devam ediyor. Şaşırmadık. Bu millet enterasan. Aponun mektubunu okuyan Reise oy vermez gider hergün pkk ile iş tutan chp adaylarına oy verir.

  • Kizil Elma19 Ağustos 2019 12:04

    HDP den önce tepki CHP'den ne kadar da sasirtici

  • KEMAL TUNA19 Ağustos 2019 12:03

    PKK  ya yardım ve yandaş faaliyetleri var siz ne diyorsunuz yahu. Halk belediye hizmetleri yap diye seçti .Pkk yardım etti diye seçmedi .Merak etmeyin önümüzdeki seçimlerde siz bunun mükafatını sandıkta alırsınız .