E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemHDP'den CHP'ye ittifak tepkisi---

HDP'den CHP'ye ittifak tepkisi

HDP'den CHP'ye ittifak tepkisi
02 Mayıs 2018 - 18:44 borsagundem.com

HDP Grup Başkanvekili Filiz Kerestecioğlu, CHP, İYİ Parti, SP ve DP'nin olası milletvekilliği seçimlerinde ittifak yapmasına ilişkin tepki gösterdi

HDP Grup Başkanvekili Filiz Kerestecioğlu 4'lü ittifak için şunları söyledi: Ortada sosyal demokrat bir parti var ama bu parti günlerdir hep topu İYİ Parti'ye atarak 'HDP'nin olmasını istemiyor' diyerek bir süreç yaşatmaya çalıştı.

Ama bugün gördüğümüz o ki aslında HDP'nin dışında bir ittifakı kurmak istiyorlarmış. Bu ittifak, kimi transfer ederlerse etsinler, CHP'ye kimi çağırırlarsa çağırsınlar, isterse Che Guevara'nın kız kardeşine mesaj yollasınlar, yine bu ittifak sağ bir ittifak olmaktan öteye geçmeyecektir. Bu aynı zamanda CHP'nin sol seçmenine de yazıktır. Eğer bir parti gerçekten sosyal demokratsa, ittifak yapması gereken parti solda olan, özgürlükçü solu savunan partidir. Siz 90'ların içişleri bakanıyla, işte Sivas'ta yaşananların şaibesi üzerinde olan kişilerle ittifak yapmayı tercih ediyorsanız o zaman siz sağ bir ittifakın içerisindesiniz. Şimdi, Türkiye'de iki sağ ittifak yarışacak. O zaman onlar oraya HDP buraya."

Bir gazetecinin, "HDP'li Sırrı Sakık'ın kardeşi Namık Sakık'ın AK Parti'den milletvekili aday adayı" olmasına ilişkin sorusu üzerine de Kerestecioğlu, insanların özgür olduğunu belirtti.

Kerestecioğlu, "HDP'nin baraj sorunu olacak mı?" şeklindeki soruyu da "Tüm sol oylar HDP'ye gelecek. Baraj sorununu bir kenara bırakın biz iki baraj atlayacağız." diye konuştu.

Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci tura kalması halinde, "en yüksek oyu" alan adayı destekleyip desteklemeyecekleri sorusuna Kerestecioğlu, "Bunu o zaman değerlendireceğiz. Biz ikinci tura kendi adayımızla çıkmayı planlıyoruz. Adayımızın da baş harfleri S.D." yanıtını verdi.
Cezaevinde tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın adaylığı konusunda bir sorun olup olmadığı yönündeki soru üzerine de Kerestecioğlu, "Bir sorun yok." ifadesini kullandı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Bika02 Mayıs 2018 22:47

    Sakık kardeşlerden Şemdin Sakık PKK'lı, Sırrı Sakık HDP'li diğer kardeş Namık Sakık'da demek ki AKP'li oldu. PKK'nın arkasında ABD varken, HDP'yi Türk solunun desteklemesi garip olur.

  • SIRADAN BİRİ ( chp ye oy vermiş olan)02 Mayıs 2018 22:29

    korkarım CHP de yeni bir ekmeleddin vakaası yaşanıyor.. chp bu kafayla daha çok AKP nin değirmenine su taşıyacak... başkan adayınız kim beyler? bu seçimde seçmenler başkan seçmek için sandık başına gidecekler ancak siz hala bunun farkında değilsiniz...

  • Kimse farkında değil mi02 Mayıs 2018 19:40

    Nasıl hesap kitap yapıyorsunuz anlamıyorum. Hdp nin nerden baksan % 10 oyu var ve bu oylar kime giderse o Başkanlığı kazanacak. Bari köprüyü geçene kadar deyin.

  • muhalif02 Mayıs 2018 19:08

    işte benim chp'em teröristlerde ittifak yok sinir oluyorum hdp ye mhp den ne farkınız var?

  • na muhalif02 Mayıs 2018 22:46

    işte senin CHP en tam da bu kafayla muhalefete mahkum.. HDP ye oy veren 6 milyon seçmene terörist diyen yoz kafalardan bu memlekete ne hayır gelebilir ki...

  • Sare02 Mayıs 2018 18:58

    hdp nin seçime girip girmeyeceğine şehit aileleri kara vermeli

  • ALP02 Mayıs 2018 18:56

    SEVMSEMDE DOĞRU SÖZDÜR...SEN BENİMLE OLMALIYDIN DİYOR..KİMYAN DEĞİŞTİ DİYOR...KISACASI ŞAŞIRMŞIŞN DİYOR..