E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemHDP'de başkanlar seçildi, kongreye soruşturma---

HDP'de başkanlar seçildi, kongreye soruşturma

HDP'de başkanlar seçildi, kongreye soruşturma
03 Temmuz 2022 - 20:10 borsagundem.com

Halkların Demokratik Partisi'nin (HDP) 5. Olağan Büyük Kongresi'nde Eş Genel Başkanlığa, Pervin Buldan ve Mithat Sancar seçildi. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, kongrede, terör örgütü lehine atılan sloganlar nedeniyle soruşturma başlattı.

Ankara Spor Salonu'nda yapılan kongrede kayıtlı 1050 delegenin 806'sı oy kullandı.

Tek liste halinde gidilen seçimlerde, Pervin Buldan ve Mithat Sancar 797 oyla eş genel başkanlığa seçildi, 9 oy geçersiz sayıldı.

Kongrede, Parti Meclisi (PM), Merkez Disiplin Kurulu ve Uzlaşma Kurulunun asil ve yedek üyeleri de belirlendi.

HDP kongresindeki sloganlarla ilgili soruşturma başlatıldı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Halkların Demokratik Partisi (HDP) 5. Olağan Kongresi'nde, terör örgütü lehine atılan sloganlar nedeniyle resen soruşturma başlattı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan açıklamada, Ankara Kapalı Spor Salonu'nda yapılan HDP 5. Olağan Kongresi'nde atılan sloganlar nedeniyle 3713 Sayılı Terörle Mücadele Kanununun 7/2. maddesi gereğince, "Terör Örgütü Propagandası Yapmak" suçundan resen soruşturma başlatıldığı belirtildi.

Açıklamada, şu ana kadar 4 şüphelinin kimliklerinin tespit edildiği, tüm şüphelilerin tespit edilmesi ve Başsavcılığa sevklerinin sağlanması işlemlerine, Ankara İl Emniyet Müdürlüğü TEM Şube Müdürlüğü ekiplerince devam edildiği bildirildi.

Semra Güzel dosyası HDP'nin kapatılması davasına ek delil oldu

 

Evlat nöbetindeki ailelerden HDP'ye siyah çelenk

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis : )04 Temmuz 2022 09:37

    Megri megri mi demiş ? .... sınır ötesinden, denizleri aşta gel  gel mi demiş ? ... Trt o esnada canlı yayın yapmış ve aranan birileri mi çıkmış ?... mektup mu okumuş ?... haberi özenle okuyup nedenini bulacağım... :D

  • BİRİSİ04 Temmuz 2022 08:34

    Açılım sürecinin kazandırdığı şımarıklığı yaşıyorlar. Akp hükümeti Osloda Pkk ile görüşmeseydi bunlar bu kadar şımarmazdı. 

  • KILIÇ03 Temmuz 2022 21:05

    tek kelime ile bu millete yazıklar olsun ankaranın göbeginde hayinligin danıskası yapılıyor .bu lanetlere bu topraklarda yaşam zindan edilmeli.bu ülke ebediyen cennet kalmalı kan kusan bu namertlere geçit verilmemeli.

  • EKRİKS03 Temmuz 2022 23:09

    6 masaya ne dersin bunlar ile ittifiaklık yapıyorlar.peki onlara ne diyorsun.

  • Seko03 Temmuz 2022 20:34

    Tmm iyi hoşta Finlandiya isveçe niye kızıyorsunuz adamlar senin başkentinde bunu yapıyor meclisinde bunu yapıyor. Finlandiya İsveç bu olanlara şaşırıyordur.