E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemHDP seçim hükümetine giriyor---

HDP seçim hükümetine giriyor

HDP seçim hükümetine giriyor
18 Ağustos 2015 - 16:39 borsagundem.com

HDP Sözcüsü Ayhan Bilgen, seçim hükümetinden kaçınmayacaklarını söyledi

HDP parti sözcüsü Ayhan Bilgen, "Seçim hükümetinde yer almaktan kaçınmayacağız. Seçime gitme konusunda sorumluluk alacağımızı beyan ediyoruz. Türkiye fiilen darbe süreci yaşıyor. Şehirlerde olağanüstü hal ilan ediliyor" dedi.

Gündeme dair açıklamalarda bulunan HDP’li Bilgen, "Barışa dair bir program, konsept önümüzde geldiğinde kapımızın herkese açık olduğunu bir kez daha ifade ediyoruz. Seçim hükümetinden kaçınmayacağız. Seçmen iradesinin sandığa özgürce yansıyabileceği bir atmosferde seçime gidilmesi konusunda elbette sorumluluk üstleneceğiz. Farklı siyasi partilerin öncelikleri ve Türkiye’de barışa dair yaklaşımındaki farkları çok net  görüyoruz. Biz istemezuk tarzı bir siyasetten yana değiliz" diye konuştu.

Türkiye’nin fiilen darbe süreci yaşadığını ileri süren Bilgen, "Somut bir sorun var önümüzde. Türkiye fiilen darbe süreci yaşıyor. Şehirlerde olağanüstü hal ilan ediliyor. Bu ortamdan çıkmak ve bir an önce herkesin can güvenliğini sağlanması için ne gerekiyorsa onu yapmak gerektiğini düşünüyorum" dedi.

Bilgen, "Cenaze törenlerinde ailelerin feryadını duymazlıktan gelmek hiçbir siyasetçinin, hiçbir siyasi partinin  hakkı değildir. Böyle bir şeyi biz kabul etmiyoruz. Türkiye2ni güven içerisinde seçime gitmesi gerektiği ile ilgili bir irade 23 Ağustos’ta netleşirse, önümüzdeki günlerde başka bir alternatif ortay çıkmazsa biz güven ortamı içerisinde seçime gidilmesi konusunda üzerimize düşüneni yapacağız" diye konuştu.   

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • baturayersin18 Ağustos 2015 16:50

    meclide kürsüde çıkıp namusun üzerine yemin ediyorlar ondan sonra askere polise pusu kurup mermi atandan ne fayda gelir