E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemHDP seçim hükümetinde yer alacak---

HDP seçim hükümetinde yer alacak

HDP seçim hükümetinde yer alacak
25 Ağustos 2015 - 10:20 borsagundem.com

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, HDP'nin hükümette yer alacağını açıkladı

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, MYK öncesi gazetecilerin sorularını yanıtladı. Demirtaş, Başbakan Ahmet Davutoğlu'na çağrı yaparak 'Oluşturacağınız seçim hükümetinin yarısı kadınlardan oluşmalıdır' dedi. İşte Demirtaş'ın açıklamaları:
 
"Cumhurbaşkanı bugün Davutoğlu'na bir kez daha görev verecek sanırım. Partimizin tavrı net. Bize oy verenlerin seçim hükümetinde temsil hakkımızı kullanacağız. Bu Ak Parti hükümeti değildir, uzlaşmayla da sağlanmamıştır. Yeni hükümet kuruluncaya kadar geçici bir yürütme yetkisidir. HDP seçimin güvenliği açısından da iktidar olanaklarının kullanılmasının önüne geçmek için bu kararı almıştır.

“DAVUTOĞLU’NA ÇAĞRI YAPIYORUM”

Bizim açımızdan hangi bakanlığın olacağı fark etmez, bütün arkadaşlarımız aynıdır. Davutoğlu'na şu çağrıyı yapıyorum. Türkiye'nin yarısı kadındır, oluşturacağınız seçim hükümetinin yarısı da kadınlardan olmalıdır. Türkiye en azından kadın özgürlüğü bakımından ciddi bir hamle yapabilmelidir.

KANDİL’DEN GELEN AÇIKLAMA

Kandil’den gelen cevap bizim çağrımızla gelmedi, burada çağrılara kulak tıkayan sayın cumhurbaşkanı. Sadece HDP’liler barış istiyor diye bir yanılsama olmasın, bütün Türkiye barış istiyor. Birimizin iktidarı ve çıkarı için sessiz kalmayacağımızı belirtmeliyiz. Bu kadar iyi bir noktaya gelinmişken sırf HDP’yi baraj altında bırakmak için ülkeyi adım adım felakete götürmememleyiz

"ÇILGINCA POLİTİKALARDAN VAZGEÇİLMELİDİR"

Bu çılgınca politikalardan derhal vazgeçmelidir. Bunun hesabını tabii verecekler, ülkeyi savaşa sürüklediler. Sonsuza kadar gideceğiz, evlatlarımızı feda edeceğiz nidalarından vazgeçsinler. O dünyanın en ağır yükü olan tabutların altında bütün savaş hükümetleri kalmıştır, bunlar da kalacaktır. Bütün derdimiz hemen şu an silahların susmasıdır.

Bugün MYK toplandıktan sonra karar vereceğiz. Partimizin tüzüğünde ne varsa onu işletiriz sorun yok. Biz bu ülkemizi bunlardan çok daha iyi yönetiriz, tek başımıza seçim hükümetinde olsak da HDP’yi kayıran bir politika izlemeyiz. Adil, eşitlikçi bir siyaseti savunacak arkadaşlarımızdır. HDP’nin adının konuşulmasını doğru bulmuyoruz. Biz görev alacağız bu hükümette arkadaşlar, toplumun hakkını teslim edeceğiz. 3 bakanlık hakkımız var, seçmenin hakkı var, hakkı teslim edeceğiz. 

SORU: Davutoğlu’nun size getireceği isimleri kabul edecek misiniz?

Kadınlardan oluşursa iyi bir iş yapmış olur Davutoğlu, olmazsa kendi bilir, isimleri tartışacak halimiz yok, bütün arkadaşlarımız aynıdır. HDP’nin bütün bakanları da kadın olabilir ve ben genel geçici hükümetten bahsediyorum…

SORU: HDP’siz seçim hükümeti kurulacak iddiaları…

Anayasa askıda. Saray darbesi yürürlükte. HDP’siz hükümet kurup anayasayı çiğneyebilirler. Ama vebali ağır olur, yapabilirler de yine anayasayı çiğneyebilirler.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (11)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • aslan25 Ağustos 2015 12:52

    bravo beştepe'ye.. katil piçleri Türkiye Cumhuriyeti'nin bakanı da yapacak ya! ey millet, 7 haziran dahil, tümü memleketi bölmek için yapılan büyük bir tezgah. Arkasında da batılı puştlar var, yoksa bu kadar alavere dalavereye göz yumulamaz!

  • munci25 Ağustos 2015 12:07

    sitenin editörü gelmişine geçmişine sövmemi mi istiyorsun? nedir senin benimle derdin? yorumlarımı neden yayınlamıyorsun?

  • Konya25 Ağustos 2015 11:44

    AKP maalesef ülkeyi krize soktu. Saray hırsı, tek adam politikası, iç savaşa sürükledi. CHP'yi 1 ay oyaladılar meğerse seçim hükümeti kurmak için oyalamışlar.Krizle gelen AKP döviz krizi, terörü kışkırtma,PKK ile Dolmabahçe'de yaptığı gizli anlaşma ve yalan dolanlarla ülkeyi yönetmekten dolayı çıkan ekonomik ve siyasi krizle gidecek

  • fehmi25 Ağustos 2015 11:35

    %13 değil %50 alsa farketmez! terörist partisi terörü lanetleyip emir aldığı kandil ve onun arkasındakiler ne zaman öldürmeyi yakıp yıkmayı bırakır işte o zaman o istedikleri demokrasiyi alırlar! Biz kürtlerin kendi kendilerini yönetmelerini öz yönetimi destekliyoruz diyen ülkeyi bölme amacını açıkça ifade eden terör partisinin aldığı oy ne kadar olursa olsun! gelsin senin evladını öldürsün bakalım sonra sen bu partiye ve onları destekleyen oy verenlere saygı duy duyabilirsen!?

  • Gerçek 25 Ağustos 2015 11:23

    Seçimler boyunca seçim sonrası hep saldırıya uğrayanlar yaşamını yitirenler hdp liler ile hdp ile dayanışma içinde olan siyasi gruplardı hep! Hep çatışmayı bozan taraf olmaya zorlandılar ama yinele hep Çatışma ısrarcı davrandılar ve hep Barış dediler! Ama yinele birileri farklı siyasi hesaplar yapıp operasyon ve çatışmaları başlattı! Gerçek budur ve bunu hep birlikte gördük! Yapılan farklı yorumlarda hikaye ve taraftarlık çırpınması!

  • hayırlı olsun..25 Ağustos 2015 11:09

    devlette pkk lı kadrolu ve torpilli memurlarımız da olur artık.. ve ben vergimle onları beslerim. kaçak elektriği de zaten bedel olarak biz ödüyoruz. selucan da saz çalıp şirin siyaset yapsın. ne ala memleket??

  • exper'e cevap25 Ağustos 2015 11:07

    Terör örgütü ile direkt bağlantısı olan bir partiyi sırf hükümeti düşürmek için parlatırken düşünmek lazımdı! Sonra geçici hükümeti kuracakken chp m.vekili ne dedi? hdp'siz geçici hükümete hayır onlar yoksa biz de yokuz! mhp'yi sayma zaten onlar da dedi ki hdp varsa biz yokuz! eee nasıl olacak bu geçici hükümet hdp'siz? Zorla hdp'nin de olduğu bir seçim hükümetine akp'yi mahkum etmekdi amaç! Sonra ne olacak biliyor musunuz? Seçim mitinglerinde hükmet bir yandan pkk'yı bombalıyor savaş çıkartıyor bir yandan içerde pkk ile el ele kol kola! Bunu en başta mhp yapacak kulislerde söylüyorlarmış "bu durumu davul zurna ile bağıracağız diye" iki tane sorumsuz parti yüzünden şimdi pkk'nın uzantısı olan hdp'ye bakanlık verilecek! Bakanlık verilsin diye çaba sarfeden muhalefetin yaptığı acaba ne kadar doğru sizce?

  • loloş25 Ağustos 2015 11:03

    bu partiyi %13 lük bir kesim desteklemiştir ve demokratik bir ülkede yaşıyorsak her bireyin hakkına saygı duymamız gerekmektedir. Nasıl ki akp ye, chp ye ve mhp ye oy verenlere saygı duyuluyorsa demokrasi gereği hdp lilerede saygı duymalıyız... sevsekte sevmesekte bu böyle

  • toby25 Ağustos 2015 10:43

    hdp kapatılmalı

  • yuzsuzlere mikrofon uzatanlara da yuhhhhh25 Ağustos 2015 10:37

    pkk'nin boyle rahat icimizde yasamasina izin verilmemeli...

  • exper25 Ağustos 2015 10:27

    Terör örgütü ile direk bağlantısı bulunan bir partinin Devletin organlarında yer alması ne kadar doğru?