E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriHaznedar borsa kotundan çıkıyor---

Haznedar borsa kotundan çıkıyor

Haznedar borsa kotundan çıkıyor
24 Mayıs 2016 - 09:48 borsagundem.com

Haznedar borsa kotundan çıkması ile ilgili açıklama yaptı

Haznedar Refrakter Sanayi A.Ş tarafından ,ortaklıktan çıkarma hakkına ve şirketin  paylarının (HZNDR) Borsa İstanbul A.Ş. kotundan çıkartılmasına dair KAP'a açıklama yapıldı.

Şirketten gelen açıklama şöyle;

Hakim ortaklarımız adına Durer Refrakter Malzemeleri Sanayi ve Ticaret A.Ş. tarafından (Hakim Ortak) 09.12.2015 tarihinde yapılan duyuru ile Sermaye Piyasası Kurulu'nun (SPK) Seri II.27.2 sayılı Ortaklıktan Çıkarma ve Satma Hakları Tebliği'nin ("Tebliğ") 5. maddesi uyarınca hakim ortaklar dışındaki diğer ortaklarının paylarını satma hakkı ile hakim ortakların diğer ortakları ortaklıktan çıkarma hakkı süreçleri başlatılmış ve bu açıklamayı takip eden satma hakkı kullanımını içeren süre 21.05.2016 tarihi itibariyle tamamlanmış olup, toplam 118.972,50.- TL nominal değerli pay, 1 TL nominal değerdeki pay için 09.12.2015-08.03.2016 tarihleri arasındaki alımlarda 4,5576 TL ve 22.02.2016-21.05.2016 tarihleri arasındaki alımlarda 4,5164 TL üzerinden Durer Refrakter Sanayi A.Ş. tarafından satın alınmıştır.

 

Durer Refrakter Sanayi A.Ş. Tebliğ'in 6'ncı maddesinin ikinci fıkrası uyarınca belirlenmiş fiyat olan 4,5164 TL üzerinden, Tebliğ'in 5'inci maddesinin altıncı fıkrası uyarınca satma hakkı kullanılmayan 169.282,18.- TL nominal değerli pay için ortaklıktan çıkarma hakkını kullanmak ve Tebliğ çerçevesindeki diğer başvuruların gerçekleştirilmesi için bugün (23.05.2016 tarihinde) Şirketimize başvuruda bulunmuştur.

 

Ortaklıktan çıkarma hakkına ve bu çerçevede Şirketimiz paylarının (HZNDR) Borsa İstanbul A.Ş. kotundan çıkartılmasına dair Tebliğ çerçevesindeki süreç, aşağıdaki şekilde ilerleyecektir:

 

- Şirket Yönetim Kurulu, Durer Refrakter Sanayi A.Ş.'nin 23.05.2016 tarihli başvurusuna istinaden; hakim ortaklar dışındaki diğer ortakların paylarının iptali ile söz konusu paylar karşılığında çıkarılacak yeni payların ihracı amacıyla karar alarak, Sermaye Piyasası Kurulu'na (SPK) başvurulacaktır.

- SPK'ya başvuru ile eş zamanlı olarak payların borsa kotundan çıkarılması için Borsa İstanbul A.Ş.'ye başvuruda bulunulacaktır.

- Ortaklıktan çıkarma hakkına konu paylar karşılığında tahsisli olarak ihraç edilecek yeni payları nedeniyle esas sözleşmenin sermaye maddesi değişikliğinin SPK onayını takiben, yeni pay alma haklarının kısıtlanması ile sermaye maddesi değişiklik metni genel kurul onayına sunulacaktır.

- Tahsisli sermaye artırımının genel kurul tarafından kabulünden sonra, SPK tarafından onaylanacak ihraç belgesi 3 gün içerisinde ticaret siciline tescil edilerek, TTSG'de yayınlanacaktır. Ortaklıktan çıkarma hakkının kullanımına konu olan önceki paylar, tescil tarihi itibarıyla iptal edilmiş olacaktır.

- SPK onayını takib eden 3 iş günü içinde hakim ortak tarafından pay bedellerinin pay sahiplerinin hesaplarına yatırılması ve yeni ihraç edilecek payların hakim ortak hesabına aktarılması talebi ile Merkezi Kayıt Kuruluşu'na (MKK) başvurulacaktır.

- İptal edilen her 1 TL nominal değerli pay için pay başına SPK düzenlemelerine göre belirlenmiş fiyat olan 4,5164 TL ödenecektir.

- MKK sisteminde kayden izlenen paylara ilişkin tutarlar, MKK tarafından hak sahipleri hesaplarına aktarılmak üzere ilgili yatırım kuruluşları hesaplarına transfer edilecektir.

- Yukarıda açıklanan sürecin tamamlanmasının ardından, Borsa İstanbul A.Ş tarafından Şirket paylarının Borsa kotundan çıkarılmasına ve işlem görmekten sürekli men edilmesine karar verilecek olup, karar KAP'ta duyurulmasını izleyen işgünü yürürlüğe girecektir.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)