E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaHaziran'da Avrupa'da para politikası gevşeyebilir---

Haziran'da Avrupa'da para politikası gevşeyebilir

Haziran'da Avrupa'da para politikası gevşeyebilir
08 Mayıs 2014 - 16:18 borsagundem.com

AMB Başkanı Draghi, Haziran ayında yeni adımlar atılması için kapıyı araladı

Avrupa Merkez Bankası Başkanı Mario Draghi, ECB'nin Haziran ayında yapacağı toplantıda para politikasını gevşetme, ekonomide toparlanmanın desteklenmesi ve enflasyonun yüzde 2 hedefine doğru yönlendirilmesi yönünde yeni adımlar atılması için kapıyı araladı. 
ECB'nin bugünkü toplantısında faizlerin değiştirilmemesi kararının oy birliği ile alındığını, ancak bugünkü toplantının daha çok Haziran ayı toplantısına yönelik bir ön gözden geçirme olduğunu ifade eden Draghi, ECB Yönetim Konseyi üyelerinin adım atmadan önce Haziran 
ayı başında açıklanacak makro ekonomik projeksiyonları görmek istediklerini bildirdi.
Draghi yaptığı açıklamada, "ECB gerektiği takdirde hızla hareket etmeye hazır. Ancak öncelikle Haziran ayı başında hazır olacak projeksiyonları, enflasyon projeksiyonlarını görmek istiyoruz" diye konuştu. 
Draghi konuşmasında para politikasının bir kur hedefi olmadığını, ancak ECB'nin kurları yakında izlemeye devam ettiğini de belirtti. Enflasyonun uzun süre düşük devam ettiği ortamda euronun değer kazanmasının endişe yarattığını ifade eden Draghi, düşük enflasyonda zayıf talep, düşük büyüme ve güçlü euronun pay sahibi olabileceğini vurguladı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)