E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaHazine'nin yeni yetkisinin amacı ne---

Hazine'nin yeni yetkisinin amacı ne

Hazine'nin yeni yetkisinin amacı ne
07 Ağustos 2019 - 14:45 borsagundem.com

Hazine ve Maliye Bakanlığı kaynaklarına göre, Bakanlığın görev ve yetkilerine şirketlere iştirak eklenmesinin amacı şirketleri kurtarmak değil

Hazine ve Maliye Bakanlığı kaynakları bakanlığın görev ve yetkilerine yurtiçinde ya da dışındaki şirketlere iştirak edebilmesinin eklendiği Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi'nde amacın şirketlerin kurtarılması olmadığı belirtti.

Hazine ve Maliye Bakanlığı kaynakları yaptıkları açıklamada ayrıca değişikliğin hali hazırda var olan düzenlemelerin Cumhurbaşkanlığı yönetim sistemiyle birlikte görev tanımına işlenmesi olduğuna dikkat çekildi.

Açıklamada, "Buradaki amaç ...hiçbir şekilde bir takım şirketlerin kurtarılması olmayıp yapılmak istenen sadece 233 sayılı KHK'daki mevcut uygulama ile paralellik sağlanarak söz konusu işlemin Hazine ve Maliye Bakanlığı görevleri arasında sayılmak suretiyle görev ve yetki konusunun açıklığa kavuşturulmasıdır" denildi.

Resmi Gazete'de bugün yapılan değişiklikle Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın görev ve yetkilerine yurtiçinde ya da yurtdışındaki şirketlere iştirak edebilmesi eklenmişti. İlgili değişiklik Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın görev ve yetkilerini belirleyen Cumhurbaşkanlığı Teşkilat Kararnamesinde Resmi Gazete'de bugün yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile yapıldı. Haberin Orjinali İçin Tıklayın Açıklamada, "KİT'lerin yahut bağlı kuruluşlarının bir anonim şirkete ortak olması hususunda kanuni bir zemin geçmişten bugüne bulunmaktadır. Yine aynı KHK'nın 58 inci maddesinin üçüncü fıkrasında yurt dışında şirket kurulmasına ilişkin Cumhurbaşkanı yetkili kılınmıştır. Bir başka ifadeyle Cumhurbaşkanlığı Makamına, teşebbüsler tarafından yurt dışında şirket kurulmasına ya da kurulmuş bir şirkete ortak olunmasına dair hali hazırda kanunen yetki verilmiş bulunmaktadır" denildi. Açıklamada bugünkü düzenlemedeki amacına ilişkin ise "233 sayılı KHK hükümlerine göre zaten Cumhurbaşkanlığı Makamına verilmiş ve pay sahipliği yürüten kurum olarak Hazine ve Maliye Bakanlığınca geçmişten bu yana görev ve yetki olarak yürütülen bir konunun, 233 sayılı KHK dışındaki uygulamalar bakımından açıklığa kavuşturulması ve Cumhurbaşkanlığı Yönetim Sistemiyle birlikte görev tanımına işlenmesinden ibarettir" ifadesi yer aldı. (Reuters)

Hazine yurt içinde ve yurt dışında şirket alabilecek

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Kimim ben07 Ağustos 2019 19:50

    Katar dan bazı şirketlere ortak olabilir

  • Metin07 Ağustos 2019 16:23

    Kalkınma ve yatırım bankasına yakında tıpkı avrupa yatırım bankası gibi kårlı gördügü yatırımlara ve projelere sermaye koyar yada sirketlere ortak olabilir...şudurki paran varsa ya arsa al yada kalkınma hissesi cünkü aynı seyler bence..YTDM...