E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıHazine’den döviz ihbar sistemi---

Hazine’den döviz ihbar sistemi

Hazine’den döviz ihbar sistemi
30 Nisan 2021 - 16:54 borsagundem.com

Hazine: 'Yetkisiz Döviz Alım Satım İhbar Başvurusu' adı altında özel bir ihbar sistemi kuruldu

Hazine ve Maliye Bakanlığı, 'Yetkisiz Döviz Alım Satım İhbar Başvurusu' adı altında özel bir ihbar sistemi kurulduğunu açıkladı.

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada şöyle denildi:

"Bilindiği üzere, yetkili müesseselerin kuruluş, faaliyet, şube açma,  yükümlülük ve denetimlerine dair usul ve esaslar Türk Parası Kıymetini

Koruma Hakkında 32 Sayılı Karara İlişkin 2018-32/45 sayılı Tebliğ ile  düzenlenmekte olup, yetkili müesseselerin (döviz bürolarının)  kurulması ve faaliyete geçmesi için Bakanlıktan izin alması şarttır.

Bakanlıktan izin almaksızın yetkisiz olarak döviz alım satımı  faaliyetinde bulunan kişi ve kuruluşların Bakanlığa ihbar  edilebilmesine yönelik e-devlet üzerinden erişilebilecek Yetkisiz

Döviz Alım Satım İhbar Başvurusu adı altında özel bir ihbar sistemi  kurulmuş olup, ihbarlar 03.02.2021 tarihinden itibaren anılan sistem  üzerinden alınmaya başlanmıştır."

Bitcoin çabuk kendine geldi

PPK beklentisi netleşti

Piyasalarda kritik hafta: Enflasyon ve PPK

Merkez Bankası ne zaman faiz indirecek?

TL’de değer kazanımının güçlenmesi için kritik seviyeler

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Berber Bekri 01 Mayıs 2021 00:00

    Vibitcoin ile çiftlik bank tosununu açık aha da borsa gündem üzerinden ihbar ediyorum milleti tokatladı dolar tl aldı gitti haa bu arada tezgah kurulurken çuval çuval para toplarken heryerde aleni reklamı vardı saklı gizli yapmadı ikisi de lakin bu esnada niye hiçbir yetkili incelemedi limon satanı günde iki kere zabıta o bu denetlerken bunları kimse niye denetlemedi görmedi para toplamak bu kadar kolay mı aldığını ne yapıyor mali yapısı ne piyasadan para toplayacak yetkinligi var mı gibisinden hiç kont. Yok mu ? Antalya'daki limon pazara gelene kadar 75 kontrol denetleme evrak kontrolünden geçiyor da bu torunlar çuvalla para toplarken çüüşş diyen niye olmadı?

  • Hasan Talip IŞIK30 Nisan 2021 23:38

    İhbar ve şikayetle sorun çözülmez daha da derinleşir. Hükümet olarak riskleri düşürme konusunda ne gibi tedbirler alıyorsunuz. Risk düşerse kurlar da düşer. Kur düşünce enflasyonda düşer. Sonunda faizler düşer. Polisiye tedbir ile halkın dövize olan talebini engellemek bir yana. Ateşe benzin dökmüş olursunuz. :O 

  • mustafa30 Nisan 2021 17:59

    kimi kime şikayet edip yakalayacaklar acaba  :D  :D  :D