E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemHazine ve Maliye Bakanlığı'ndan 'finansal okuryazarlık' kararı---

Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan 'finansal okuryazarlık' kararı

Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan 'finansal okuryazarlık' kararı
05 Aralık 2022 - 21:55 borsagundem.com

Hazine ve Maliye Bakanlığı Finansal İstikrar Komitesinin 7'nci toplantısında 'finansal okuryazarlığa' vurgu yapıldı

Hazine ve Maliye Bakanlığı, Finansal İstikrar Komitesinde ülke genelinde finansal okuryazarlığı artıracak bilgilendirme ve tanıtım çalışmalarına hız verilmesi kararının alındığını bildirdi.

SON DÖNEMDE SERMAYE PİYASALARINA İLGİ ARTTI

Bakanlıktan yapılan açıklamada, Finansal İstikrar Komitesinin 7'nci toplantısının, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati başkanlığında bugün gerçekleştirildiği belirtildi.

Son dönemde vatandaşların sermaye piyasalarına artan ilgisinin bu piyasaların derinleşmesi ve gelişmesi açısından önemli görüldüğüne işaret edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

FİNANSAL OKURYAZARLIK ARTILACAK

"Bu kapsamda, başta yatırımcı hakları, temel finansal bilgiler ve kavramlar olmak üzere ülke genelinde finansal okuryazarlığı artıracak bilgilendirme ve tanıtım çalışmalarına hız verilmesi kararı alınmıştır.

TROY KART ŞEMASININ KULLANIMI YAYGINLAŞTIRILACAK

Komitenin 6'ncı toplantısında alınan karar doğrultusunda oluşturulan çalışma grubu tarafından TROY kart şemasının kullanımının yaygınlaştırılmasına ilişkin yapılan çalışmalar üyelere sunulmuştur. Finansal İstikrar Komitesi, Türkiye Ekonomi Modeli çerçevesinde finansal istikrarın korunması adına çalışmalarına eşgüdüm içerisinde devam edecektir."

Nebati: Enflasyonda düşüş trendine girmiş bulunuyoruz

 

Kasım ayı enflasyon rakamları açıklandı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (14)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis : )06 Aralık 2022 09:58

    Bence asgari ücret maaşı alıp, saın bakan kimliği gizli biçimde bir şehirde düzen kursun. Halkın gerçek gündem ve verilerini daha iyi analiz edebilir. Bazen elinde kahvei sıcak bir odada a4 kağıdına basılı renkli grafiklerden bu işleri anlayamıyor... :D şimdi cebinde 5 kuruş olman öğrencilere, resnklit ablolar ile hikayeler kurgular yaratıp vakitlerini zamanlarını çalacak ... Aynı şöyle durum okul bitmiş, 35 yaşa az kalmış kps skazanayımda atanayım umutlarını ekonomı alanında tablolarla insanlara verecekler :D  .. bu kadar sıkıntılı projeler yerine, keşke global ekonomı sistemine geçseler.. ne bu millet nede kendileri ned eülke gündemi boşa 1 gün daha geçirmer yaşamazdı. 1 yılda gelınen nokta... göre göre bile bile yaza yaza geldin. 1 yılda yüzde 200 zamlar la yaşıyoruz. paralı gazetecilerin savundukları sistem tv lerde yorumcular, yardakçıların istediği sistem. ve bunu hap yapıp içircekler millete tabloa ile :D

  • xyz06 Aralık 2022 08:47

    Bu konuşmasın. Ben adamın ilk önce yaptıklarına ve davranışlarına bakarım. Sonra ağzından çıkana.

  • baran06 Aralık 2022 11:07

    Sen de adamm mısn aşşğılık karakter?  Sabah akşam kin  kusup ahlaktan bahseden it!  Sen bir münafıksın!  Konuşana bakarmış ta söylediğine bakarmış ta!  Sen bir yolda yürümesini öğren daha doğrusu kaldırıma çık kaldırımda yürü.  Bilmem neyin sermayesi gibi ortalarda dolaşma!

  • doğruya doğru06 Aralık 2022 08:44

    Finansal okur yazarlık kesinlikle artırılmalı, Halk altın, döviz ve konuttan başka yatırım bilmiyor. Böyle olunca da, konut ve döviz fiyatlarında  sürekli baskı var. Finansal okuryazarlık şart.

  • borsacı06 Aralık 2022 08:38

    ekenomi katakule ile yönetlmez sürekli para basıp enflasyonu şahlandırmakla halkı sefalete sürülersiniz yanlış yoldasınız ülkeye ve ekenomiye zarar veriyorsunuz paramızı pul ettiniz.

  • Tecai06 Aralık 2022 08:14

    Ekonomi yonetiminde finans bilen yok . Önce kendimiz 1 2 kitap okuyun

  • Nuri06 Aralık 2022 07:26

    Önce normal okuryazarlık öğretin.

  • Mucise Reis : )06 Aralık 2022 07:20

    hangi okullarda eğitim verilecek ? imamhatiplerde mi ? endüstri meslek liselerinde mi ? eyt ye düşen insanlara mı ? atama bekleyen ve kisimi 35 yaşını geçmiş atanması imkansız gençlere mi? merakım arttı. sırada finansl okul yazarlık işlerine el atmakta varmış  :D onud abaşarırsınız... Keşke önce çalışan annelere, 3-6 yaş için kreş yapsa idiniz. hep bedava işler

  • Bir dost06 Aralık 2022 06:48

    Heteredox yaklasim neoliberal dir

  • Huzur01 Ocak 2023 10:09

    Anlamadım ne zararı var finansal okur yazarlığın ķörü körüne karşı çıkmak saygı değer ana muhalefet partisi gibi hani diyorlarya siz dünyanın en güzel işini de yapsanız sizi takdir edecek halimiz yok diye bırakın hayırlı işler yapılırken destek olmayın bari köstek olmayın

  • Numan Ünalmış memsazede e ogt06 Aralık 2022 01:18

    Vatandaş finansal okur yazar olsa ne yazar memsa patronu faik olduktan sonra twitlerle şirket pazarlar koskoca dünya çapındaki. Memsayi hayali şirketler kurarak uçuk rakamlarla borclandirir baba Ulutaş in kıytırık tekstiline güya borclandirir şirketi yıllardır atıl bırakır yetkili kurum seyreder ört bas eder finansal okur yazar olsan ne fayda adalet istiyoruz

  • Memsazede n u 06 Aralık 2022 00:34

    Bir finansal okur yazar var bu memlekette oda memsa nin YKB faik Ulutaş bu vasfiyla yıllarca yatırımcısını ve devletin Halk bankasini soydu sayın nebati amanha o zaman failler çoğalır önemli olan SPK başta olmak üzere bu yolu iyi bilenlere devlet kurumlar fırsat vermesin yaptırımlar adalet işlesin çünkü her yolu iyi bildikleri için iyi soyuyorlar göz göre göre şaştım hikeyesindeki yankesiciler gibi

  • acacu05 Aralık 2022 23:38

    Finansal okur yazarlık artmış olsa memlekette siz 20 sene bu ülkeyi yönetebilir miydiniz acaba? 

  • Uğur05 Aralık 2022 22:37

    Borsaya girenler 1999 gibi pişman olacak. 20 sene tövbe edecekler borsaya