E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmlakÇatalca ve Silivri'de Hazine arazileri üzerinde oturanlara satılacak---

Çatalca ve Silivri'de Hazine arazileri üzerinde oturanlara satılacak

Çatalca ve Silivri'de Hazine arazileri üzerinde oturanlara satılacak
05 Mayıs 2017 - 03:12 borsagundem.com

TBMM'ye sunulan yeniden yapılandırma kanun teklifinde, Çatalca ve Silivri'de Hazine'ye ait arazilerin üzerinde oturanlara satışı da yer alıyor

Vergi ve SSK prim borçlarını yeniden yapılandıran yasa tasarısı genişletilerek TBMM’ye yasa teklifi olarak sunuldu. Yasa teklifi ile İstanbul Çatalca ve Silivri’de 2003’ten önce Hazine’ye ait arazilerde oturanlara da arazilerini rayiç bedelle alma imkânı sağlanacak.

HAZİNE ARAZİLERİ OTURANLARA SATILACAK

TEKLİFLE İstanbul Silivri ilçesine bağlı Sayalar, Danamandıra ve Çayırdere Köyleri ile Çatalca ilçesi Hallaçlı, Gümüşpınar, Aydınlar, Karamandere ve Yaylacık köylerinin eski köy yerleşim alanları ile Çatalca ilçesi Binkılıç Mahallesinin yerleşim alanında bulunan Hazineye ait taşınmazların üzerlerinde oturanlara satış imkanı getiriliyor. Hazineye ait taşınmazların 5 bin metrekareye kadar olan kısmı kullanıcılarına veya bunların kanunu haleflerine rayiç bedel üzerinden satılabilecek. Bunun için 19 Temmuz 2003 tarihinden önce kullanılıyor olması şartı aranacak. Bunun için yasa çıktıktan sonra iki yıl içinde başvuru yapmaları gerekecek.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • D.demirkan 05 Mayıs 2017 21:01

    BİZİM APTALLIGIMIZ DEVLET ARAZİLERİNİ İŞGAL ETMEYEŞİMİZ.HAZİNE ARAZİLERİ İŞGAL ALTINDA DEVLET BİRDE KIYAK GEÇİYOR.BARİ DEYERİYLE SAT YETİMİN ÖKSÜZÜN HAKKI VAR O ARAZİLERDE BİZİMDE HAKKIMIZ VAR.HARAM OLSUN HAYIRINI GÖRMEYİN BURNUNUZDAN GELSİN.BU ARAZİLERİ ALANLARIN BAŞINDAN HİÇ FELÂKET EKSİK OLMASIN İNŞAALLAH.

  • c. erkan20 Aralık 2017 10:31

    sizin o devlet arazisi dediğiniz işkal ettiler dediğiniz topraklarda biz tam 180 yıldır oturuyoruz biz o topraklara geldiğimizde cumhuriyet bile kurulmamıştı padişah abdülhamit zamanında yerleştiğimiz topraklar bize bunca geçen yılda tapumuzu vermeyen devlet utansın şimdi birde bize kendi yerimizi ana toprağımızı raiç bedelden satmaya kalkıyorlar. Asıl ben hakkımı helal etmiyorum bu yasanın bu kanunun cıkmasında onaylanmasında kimin imzası varsa iki cihanda hakkımı helal etmiyorum. benden kendi toprağim dan ecrimisil adı altında alınan paralarıda helelal etmiyorum haram olsun.

  • RECEP05 Mayıs 2017 14:36

    DEVLET ARAZİSİNE ÇÖKMÜŞ OLANLARA MÜJDELER OLSUN.DEVLETİMİZ SİZE YENİ BİR KIYAK ÇEKTİ.