E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemHavayolu şirketlerinin kriterlerinde değişiklik---

Havayolu şirketlerinin kriterlerinde değişiklik

Havayolu şirketlerinin kriterlerinde değişiklik
18 Nisan 2022 - 08:17 borsagundem.com

Resmi Gazete’nin 16 Nisan sayısında yayımlanan Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nün kararına göre olağanüstü hallerde, havayolu şirketlerinin sağlamak zorunda olduğu asgari sermaye sınırı ve uçak sayısı gibi kriterler düşürülebilecek.

Ticari hava taşıma işletmeleri yönetmeliğinde değişiklik yapan yönetmeliğe göre, salgın, savaş veya doğal afet gibi olağanüstü hallerde, havayolu şirketlerinin sağlamak zorunda olduğu asgari 15 milyon dolar ödenmiş sermaye sahip olması gerekliliği, teşkil edecek inceleme komisyonunca bir yıl süreyle 6 milyon dolara düşürülebilecek. İnceleme komisyonu bu yetkisini 1 Ocak 2023 tarihine kadar kullanabilecek.

Uçak sayısı 5 adetten 3 adete indirilebilecek

Ticari havayolu şirketlerinin yetkilendirilebilmesi için sahip olmak zorunda olduğu uçak sayısı, aynı şartlarla 5 adetten 3 adete indirilebilecek.

İnceleme komisyonu, şirketlerin, ödenmesi gereken sermayenin tamamının öz kaynaklardan karşılanması ve ön izin alınmadan ödenmesi zorunluluğu ile filosunda 50 ve üzeri hava aracı bulunan işletmelerin, filosundaki her 50 uçak için 1 adet uçağı işletme mülkiyetinde bulundurması zorunluğuna bu kapsamda muafiyet getirebilecek.

İnceleme komisyon ayrıca, yabancı uçuş ekibinin sınav gerekliliği ve kabin ekibinin tamamının Türk vatandaşı olması gerekliliğinde de muafiyete hükmedebilecek. İnceleme komisyonu muafiyet kararlarını, şirketlerin ilgili maddelerde yer alan gerekliliklerin yerine getirileceğine dair verilecek yazılı taahhüt ile Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünce kabul edilecek bir takvime bağlı olarak verebilecek. (Reuters)

Rusya uçak seferlerini yeniden başlatıyor

"Milli Muharip Uçak"ın yeni animasyonu yayınlandı

Uçaklara iki katlı koltuk

Piyasaların yeni korkusu: Polonya uçakları

Milli uçak için Rolls-Royce ile işbirliği

Sivil uçuşlara kapatılan Karadeniz, casus uçaklara kaldı

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)