E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaHavayolu şirketi hisseleri kalkışa geçti---

Havayolu şirketi hisseleri kalkışa geçti

Havayolu şirketi hisseleri kalkışa geçti
08 Haziran 2020 - 18:17 borsagundem.com

Wall Street’te havayolu şirketlerinin geçen haftaki rallisinin bu hafta da devam etmesi bekleniyor. Uzmanlarsa havayolu şirketlerine yatırım konusunda kararsız

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Havayolu şirketleri tüketici talebinin geri gelmesinin ardından geri dönüş sürecine girdi. Amerikan havayolu şirketleri JetBlue ve Southwest’i bünyesinde bulunduran The JETS Airline ETF hisseleri geçtiğimiz 5 seans gününü %33’lük yükselişle kapattı. Tüm bu yükselişe rağmen ETF 52 haftanın zirvesi olan seviyenin %40 aşağısında seyrediyor.

Yatırım bankacılığı şirketi Piper Sandler’ın Baş Piyasa Teknisyeni Craig Johnson bu yükselişin çok daha artacağını düşünüyor.

CNBC’ye verdiği röportajda Johnson JETS hisselerinin üzerinden havalimanı şirketlerinin geleceğini değerlendirdi. “Şubat ayı değerlerinden aşağı yönlü oldukça açık bir düşüş gözleniyor. Aşağıda oldukça güzel bir dip noktası var ve buradan sonra hisse geri dönerek 200 günlük hareket ortalamasını test etmeye hazırlanıyor gibi görünüyor ki bu 25 dolar civarını işaret ediyor. Bana kalırsa hisse her şeye rağmen iyi bir yükselişte gibi görünüyor” ifadelerinde bulundu.

JETS EFT Cuma günü kapanışta 20,09 dolarda seyrediyordu. 25 dolar değerine hareket %24’lük yükseliş anlamına geliyor.

 Momentum havayolu şirketlerinden yana

Johnson havayolu şirketlerindeki yükselişe ilişkin “S&P 500’ye karşı göreceli momentum göstergeleri iyileşiyor ve gerçekten de bu duruma onay sağlıyor” ifadelerinde bulundu. Johnson, “Bir aşının ortaya çıkabileceğine dair daha fazla doğrulama aldığımızda ve daha fazla kanıt ortaya çıktığında havayolu şirketleri de daha da hızlı uçuşa geçecektir” dedi.

Boğa piyasası uyarısı

Yatırım şirketi Washington Crossing Advisors’ın Portföy Yöneticisi Chad Morganlander, yatırımcıları havayolu şirketlerinde boğa piyasalarındaki gibi davranmamaları konusunda uyarıyor.

Morganlander CNBC röportajında, "Havayollarının kusurlu bir iş modeli olduğuna inanıyoruz. Üç önemli sorunları var. Birincisi havayolu şirketlerinin çok fazla borca girdiler. Bilançolarının karşılayacağından çok daha fazla borçları var. İkincisi nakit akışı dalgalanmaları inanılmaz derecede yüksek. Üçüncü olaraksa yüksek miktarda altyapı maliyetlerine sahipler. Bu nedenle yatırımcılara başka endüstrilere yatırım yapmalarını tavsiye ediyoruz” dedi.

Trump bile Buffett’ın hata yaptığını düşünüyor

 

Ayı piyasası sona erdi! Sıra boğaların rallisinde

 

Wall Street’in gözü kulağı FED toplantısında

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Alican mutlu 08 Haziran 2020 22:46

    Pgsus 90 tı Temmuz ayında

  • PEGASUSZEDE08 Haziran 2020 22:44

    TÜRKİYE DE YATIRIMCISINI EN ÇOK MAĞDUR EDEN HAVAYOLU ŞİRKETİDİR.YİNE YÜKSELECĞİNE İNANMIYORUM.

  • ZEYREK ZEMHERİ08 Haziran 2020 20:00

    yakında Trump THY ve Pegasus alacakmış arkadaşlar ona göre yatırımlarınızı yapın 40 TL ve 120 TL eğer olur ise.

  • ALİ HAYDAR TANRIKULU08 Haziran 2020 19:17

    bunların hepsi boğa tuzağı olup, bu ay sonundan sonra kel görünecektir.

  • Takımcı08 Haziran 2020 19:00

    İniş takımlarını toplamasınlar birazdan açacaklar çünkü.

  • Doktor08 Haziran 2020 18:39

    bizimkiler niye artmıyor tavh celebi

  • Yorum08 Haziran 2020 18:34

    Yurt dışında hava yolu firmaları batıyor neredeyse devlet desteğiyle ayakta kalıyorlar o da nasıl destek yüksek miktarda kredi olanağı sunuyorlar düşük faizli örnek luftansiya yöneticileri batışı kunuşup tartışıp açıklama yapacakken devlet olaya el koydu batışa izin vermemek adına kredi olanağı sundu normalde batmak üzere olan bir firmaya bankalar kredi vermez vermedide zaten ama devletler verir