E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriHavayolu hisselerinde yükseliş hızlandı---

Havayolu hisselerinde yükseliş hızlandı

Havayolu hisselerinde yükseliş hızlandı
25 Mart 2020 - 10:45 borsagundem.com

Havayolu hisseleri uçuş iptalleri nedeniyle ödeyecekleri yolcu tazminatlarının ötelenmesi sonrası yükselişini sürdürüyor.

Havayolu şirketleri, Kovid-19 salgını nedeniyle uygulamaya konulan uçuş yasakları kaynaklı
yaşanan uçuş iptalleri nedeniyle zorunlu yolcu tazminatı ödemelerinden uçuş yasakları kalktıktan sonraki iki ay sonuna kadar muaf tutuldu.

Düzenlemenin ardından saat 1041 itibarıyla Pegasus (PGSUS) hisseleri % 9 primle 28.50 liradan, THY (THYAO) hisseleri % 4 primle 8.63 liradan işlem görüyor.

İş Yatırım'ın notunda, haberin havayollarının nakit yönetimini olumlu etkilemesi nedeniyle olumlu olduğuna işaret edildi.

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nün Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yer alan ve havayolu ile seyahat eden yolcuların haklarına dair yönetmelikte değişiklik yapan yönetmeliğiyle bu yönetmeliğe eklenen geçici maddeye göre, salgın nedeniyle 5 Şubat tarihinden itibaren uçuşun iptal edilmesi durumunda, bu iptaller sebebiyle uçuşu icra eden veya etme taahhüdünde bulunan hava taşıma işletmesi, yönetmelikte yolculara ödenecek tazminatlar, geri ödeme, güzergah değişikliği ve hizmet hakkını düzenleyen maddelerdeki hükümlerden uçuş yasakları kalktıktan sonraki iki ay sonuna kadar muaf olacak.

Geçici maddeye göre ayrıca, salgın nedeniyle uçuşu iptal edilen yolculara, hava taşıma işletmesinin boş koltuk durumuna bağlı olarak istediği bir tarih için bilette değişiklik yapma veya bileti açığa alma hakkı tanındı.

Düzenleme kapsamında yolcular, açığa alınıp kullanılmayan biletin iadesini uçuş yasakları kalktıktan sonraki iki ayın sonrasında hava taşıma işletmesinden alabilecekler.

Borsa İstanbul FED ile coştu, zararlar azaldı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ali27 Mart 2020 01:23

    tüm dünyada borsalar aşağı yönde çakılırken bizde yükselmesi normal mi yine oltayı atmışlar küçük yatırımcı alsın diye bekliyolar biraz daha çıksın asıl dip ozaman belli olacak şuan girilecek zaman hiç değil

  • yunus26 Mart 2020 22:51

    THY,31 martta take off da.,hisse geri alımı başlatacaklar.Şortçular çatlayacaklar.

  • mzd25 Mart 2020 18:18

    uçağa bindim,önümü göremiyorum,uçaktan inerim arkadaş....yemişim boingi...

  • Yorum25 Mart 2020 18:02

    Bu haberde verdikleri o fotoğraf hayellerde kaldı dünyada çogu hava yolu şirketi 3 bilemedin 5 noktaya uçuş yapıyor o kadar 70 100 noktaya uçmak nerede 5 noktaya uçmak nerede varın bilançoları siz düşünün bilanço sezonu gelince anlarsınız piyasayı höpürtüp içmeye çalışanların işi bunlar

  • ----------- ??????????-------------25 Mart 2020 16:05

    hemen hemen tüm uçaklar yerde bizim haberimiz yoktamı havanlandılar hayırlar olsun.

  • Vatandaş Halk25 Mart 2020 15:12

    Vatandaşın parası ile hava yolu şirketlerine ödenek sağlanıyor, faizsiz hazır para. Milletin parası pul olunca ödersiniz. bir kerede vatandaşı düşün. Yaz gelir turizim noktalarına uçuşlarda saplarlar son gün biletlerinde saplarlar. Maden düşünüyorsunuz vatandaşınızıda düşünün tek tip fiyat uygulamasına geçin.