E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemHavayolları İran-Irak uçuşlarını durdurdu---

Havayolları İran-Irak uçuşlarını durdurdu

Havayolları İran-Irak uçuşlarını durdurdu
08 Ocak 2020 - 08:47 borsagundem.com

Yazılı bir açıklama yapan ABD Federal Havacılık İdaresi, ABD uçaklarının İran, Irak, İran Körfezi ve Umman Körfezi bölgelerindeki uçuşlarını "acil durum" sebebiyle geçici olarak durdurduğunu duyurdu.

ABD ile İran arasında artan gerilim ve İran'ın son füze saldırıları dolayısıyla söz konusu bölgedeki sivil havacılık faaliyetlerinin tehlikeli bir boyuta taşınabileceğine atıfta bulunan kurum, bölgedeki gelişmeleri yakından takip ettiklerini kaydetti.

İran Devrim Muhafızları Ordusu tarafından yapılan yazılı açıklamada, İranlı general Kasım Süleymani'nin "intikam operasyonu" kapsamında, ABD'nin Irak'taki Ayn el-Esed Hava Üssü'nün onlarca karadan karaya balistik füzeyle vurulduğu belirtilmişti.

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) ise İran’ın ABD askerlerinin konuşlu olduğu Irak'taki el-Esed ve Erbil üslerine 12’den fazla balistik füze ile saldırı düzenlediğini ve ilk hasarların değerlendirilmeye çalışıldığını açıklamıştı.

İran, Irak'ta ABD üslerine füze ile saldırdı

Diğer bir yandan Singapur Havayolları, bölgedeki son gelişmeler nedeniyle İran  hava sahası üzerinde uçmayacaklarını açıkladı. Singapur Havayolları'ndan yapılan açıklamada, durumun yakından izlenmeye devam edeceği ifade edildi.

Ukrayna Havayolları düşen uçağın ardından Tahran uçuşlarını durdurdu. Düşen uçakta İran ve Kanada vatandaşları da bulunuyordu.

Tahran'da yolcu uçağı düştü! 176 kişi öldü

Ukrayna İran'a uçuşları durdurdu

Bölgedeki gelişmelerin ardından Air France da Irak ve İran hava sahaları üzerinden gerçekleşen uçuşlarını durdurdu.

Lufthansa, İran ve Irak'a uçuşları askıya aldı

Alman hava yolu firması Lufthansa, İran ve Irak'a uçuşları ve iki ülkenin hava sahalarından geçen uçuş güzergahlarını "tedbiren" askıya aldığını duyurdu.

Şirketten yapılan açıklamada, ABD ile İran arasında Orta Doğu'da yükselen gerilim nedeniyle İran ile Irak hava sahasından geçen uçuşların güzergahlarının talep üzerine "tedbiren" değiştirilmesi kararı alındığı ve bu ülkeler üzerinden uçuşların yapılmadığı belirtildi.

Lufthansa, günlük yapılan Frankfurt-Tahran uçuşunun iptal edildiğini ve cumartesi günü planlanan Erbil uçuşunun da yapılmayacağını duyurdu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)