E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıHavacılık sektörü hisselerine gelen sert satışlar genele yayıldı ---

Havacılık sektörü hisselerine gelen sert satışlar genele yayıldı

Havacılık sektörü hisselerine gelen sert satışlar genele yayıldı
07 Ekim 2021 - 08:40 borsagundem.com

İnfo Yatırım tarafında hazırlanan günlük bültende BİST100 endeksinde pozitif açılış gerçekleşmesi bekleniyor.

• Türkiye’de coronavirüs vaka sayısının bir önceki gün 30.438 kişi, hayatını kaybeden kişi sayısı ise 236 kişi olarak açıklandı.
• Sağlık Bakanı Koca: 2 doz mRNA aşısı olanların 3. doz olmasına gerek yoktur .
• Koca: Şu an aktif vakaların %50’den fazlası 30 yaş altındadır. Gençlerdeki oran artmakla birlikte bu durum hastaneye yatışlara ve yoğun bakıma girişlere yansımamıştır.
• Paris Anlaşması’na ilişkin kanun Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.
• Beyaz Saray, ABD Başkanı Biden'ın, 2021 yılı bitmeden Çin Devlet Başkanı Şi Cinping ile çevrimiçi bir görüşme gerçekleştireceğini duyurdu.
• IMF Başkanı Georgieva'nın gündeme gelen bazı usulsüzlüklerin ardından, ABD'nin istifa çağrısıyla karşı karşıya kalabileceği belirtildi.
• Avrupa Merkez Bankası’nın gelecek yıl Acil Varlık Alım Programı sona erdiğinde marjların genişlemesini önlemek amacıyla yeni bir tahvil alım programı üzerinde çalıştığı belirtildi.
• ABD'de, Senato Azınlık Lideri Cumhuriyetçi McConnell, borç limitinin kısa süreli olarak askıya alınmasını önerdi.
• İngiltere’de enerji yoğun endüstriler yardım talep ediyor .
• Polonya Merkez Bankası politika faizini %0,10’dan %0,50'ye yükseltti.

Ne Olacak?

• Yurtiçinde Hazine Nakit Dengesi açıklanacakken, ABD’de İşsizlik Başvuruları ön planda olacak.
• Çin’de piyasalar tatil nedeniyle kapalı olacak.
• TCMB, yatırımcı, ekonomist ve analistlerle bugün toplantı düzenleyecek.
• TCMB Başkanı Kavcıoğlu, 11 Ekim'de Plan Bütçe Komisyonuna sunum yapacak .
Borsa İstanbul’un bu sabah pozitif başlangıç yapmasını bekliyoruz.

BİST100 endeksinde pozitif açılış gerçekleşmesini bekliyoruz.

ABD'de Satın Alma Yöneticileri Endekslerinin beklentilerden yukarıda gelmesi ve petrol fiyatlarındaki artış ile birlikte enerji sektörü paylarına gelen yukarı yönlü hareketler sonrasında ABD piyasaları Pazartesi günkü kayıplarını Salı günü bir miktarda olsa telafi etti. Asya Piyasaları ise yön bulmakta zorlandı. Yeni Zelanda Merkez Bankası 7 yıl sonra faiz artırdı ve sıkılaşma sinyali verdi. Çin Piyasaları ise altın hafta nedeniyle Cuma gününe kadar kapalı olacak. Enerji krizi ve ham madde maliyetlerindeki artış eğilimi ile yüksek enflasyonun beklentilerden uzun süreceği endişeleri piyasaları baskılamaya devam etti.

BİST100 endeksi de küresel piyasalara paralel olarak enerji krizinin etkileriyle sert geri çekildi. PETKM ve havacılık sektörü hisselerine gelen sert satışlar genele yayıldı. Dolar / TL kurunun da tarihi zirve seviyelerine yakın işlem görüyor olması sonrasında endeks günü 1.372 seviyesinden tamamladı.

Tarım Dışı İstihdamın öncü verisi ADP Eylül ayında 568.000 kişi artarak beklentilerin üzerinde geldi. Yılın en iyi performansını Mayıs ayında pandemi gösteren özel sektör istihdam, Temmuz ve Ağustos'ta beklenti altında kalmasının ardından Eylül'de beklentileri aştı.

VİOP 30 Endeks kontratında pozitif açılış bekliyoruz.

VİOP 30 Endeks Ekim kontratı, Çarşamba günü 1.476 - 1.496 fiyat aralığında işlem görerek günü 1.485 uzlaşma fiyatından tamamladı. Kontrattaki açık pozisyon sayısı 11.089 artarak 672.707 adet kontrat olarak gerçekleşti.

VİOP 30 Endeks kontratında 60 dakikalık HO’nın geçtiği 1.496 seviyesinin altında hareket etmemiz kısa vadede düşüş eğilimini arttırırken, 1.496’nın üstüne çıkmamız durumunda ilk aşamada 1.520 seviyesini kısa vadeli hedef haline getirebilir. Aşağı yönde ise kısa vadeli düşüşün devam edebilmesi için 1.455 destek seviyesinin kırılması gerekmektedir. Kısa vadede yukarı yönde 1.487 ve 1,496 seviyesi önemli bir direnç olarak karşımıza çıkarken. Aşağı yönde ise 1.465 ve 1.455 seviyesi önemli bir destek noktası olarak takip edilecektir.

Birlik Mensucat ve Şok Marketler sorusu

 

Teknoloji hariç hisse almak için bir fırsat

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)