E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıHavacılık hisselerinde dikkat çeken yükseliş---

Havacılık hisselerinde dikkat çeken yükseliş

Havacılık hisselerinde dikkat çeken yükseliş
03 Kasım 2020 - 08:55 borsagundem.com

Deniz Yatırım tarafından hazırlanan analizde küresel piyasalar mercek altına alınıyor

Geride kalan hafta işlemlerinde sendeleyen risk iştahının hafta başlangıcı ile birlikte ağırlıklı hisse senetleri üzerinden geri dönüş yaptığı görüldü. Amerikan doları karışık bir seyir izlerken, EMFX grubu üyeleri arasında petrol fiyatlarındaki dalgalanmadan etkilenen RUB ve bir süredir devam eden satış baskısı ile TRY çaprazları dikkat çekti.

Yeni günde kapalı konumda olan Japonya piyasaları nedeniyle ABD tahvil piyasasında işlemler Londra açılışına dek gerçekleşmeyecek. DXY 94.00 bölgesinin hemen aşağısında işlem görürken, spot Asya ve vadeli ABD endeksleri ise pozitif seyrediyor.

Türk lirası Amerikan doları karşısında günü %-0.97 ile tamamlarken, BİST 100 endeksi kapanışı havacılık sektörü hisselerinde dikkat çeken yükselişle birlikte %1.91 primlenmeye paralel 1133 puan seviyesinden oldu. 10y vadeli tahvilde faizin son seviyesi %14.42 olurken, 5y CDS ise 566bp düzeyinden takip edildi.

EMEA bölgesi endekslerinde gün sonu kapanışlarının tamamı genele yayılır şekilde pozitif performanslara işaret etti. Euro Stoxx 50 %2.07, FTSE 100 %1.39, DAX %2.01 ve Rusya (RTS, USD) varlıkları %0.26 ile seyretti.

Amerika kıtası işlemlerinde seçimlere 1 gün kala risk iştahı pozitif ortam takip edildi. Majör ABD endekslerinde yakın dönem ortalamalarına kıyasla işlem hacimleri düşük seyrederken, kapanışlar yine de pozitif bölgede oldu. Teknoloji grubunun geride kaldığı günde Nasdaq %0.42 ile işlem görürken, Dow Jones %1.60 ile takip edildi.

Kıtada yer alan gelişmekte olan ülke varlıklarından sadece Bovespa kapalı olduğundan işlem görmezken, Merval ise %+4.81 ile izlendi.

Asya’da yeni gün fiyatlamaları Amerikan seansından devralınan olumlu resmin korunduğunu gösteriyor. Japonya piyasaları tatil nedeniyle kapalı olduğundan işlem görmezken, TSİ 08.10/ Hang Seng %1.96, CSI 300 %0.96 ve KOSPI %1.37 ile fiyatlanmakta. PBOC tarafından fixing kur ayarlaması 6.6957 ile yuanda değer kazancına işaret etmekte.

Borsada hafif alıcılı bir açılış bekleniyor

Şirketlerin açıklanan 2020 Ocak-Eylül dönem kar zararları

Halkbank ve İnfo Yatırım sorusu

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)