E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemHava saldırıları Trablus Havalimanı'nı kapattı---

Hava saldırıları Trablus Havalimanı'nı kapattı

Hava saldırıları Trablus Havalimanı'nı kapattı
30 Haziran 2019 - 22:58 borsagundem.com

Libya'nın başkenti Trablus'ta yer alan Mitiga Uluslararası Havalimanı’nın, yapılan hava saldırısı nedeniyle uçuşlara kapatıldığı duyuruldu.

Başkent Trablus’taki Mitiga Uluslararası Havalimanı’nın yönetimi, tesisin yapılan hava saldırısı nedeniyle uçuşlara kapatıldığını bildirdi.

Havalimanı  yönetiminin Facebook hesabından yapılan açıklamada, “Mitiga Havalimanı düzenlenen hava saldırısı nedeniyle ikinci bir duyuruya kadar uçuşlara kapatıldı” ifadelerine yer verildi.

Saldırının kimin tarafından düzenlendiği konusundaysa bilgi verilmedi.

Eski devlet başkanı Muammer Kaddafi'nin 2011'de devrilip öldürülmesinden beri Libya'da iktidar farklı güç merkezleri arasında bölünmüş durumda. BM'nin desteklediği ulusal mutabakat hükümeti Trablus'ta yer alırken, ülkenin doğusundaki hükümet Hafter'e destek veriyor.

Hafter, Kaddafi döneminin etkili komutanlarından biriydi. Daha sonra Kaddafi ile arası bozulunca ABD'de sürgünde yaşadı. 2011'de Kaddafi'ye karşı ayaklanmaların başlamasından sonra Libya'ya geri döndü ve doğudaki güçlerin kilit komutanlarından biri haline geldi.

Trablus'u ele geçirmek için 4 Nisan'da saldırı başlatan General Halife Hafter'e bağlı askeri güçler ile Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH) Başkanlık Konseyi Başkanı Fayiz Serrac'ın birlikleri arasında başkent çevresinde şiddetli çatışmalar yaşanıyor.

Dünya Sağlık Örgütü'nün son açıklamasına göre, Trablus ve çevresinde neredeyse üç aydır süren çatışmalarda 450'den fazla kişi hayatını kaybetti, 2 bin 100’ün üzerinde kişi de yaralandı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)