E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemHava Kuvvetleri'nde FETÖ operasyonu: 101 gözaltı kararı---

Hava Kuvvetleri'nde FETÖ operasyonu: 101 gözaltı kararı

Hava Kuvvetleri'nde FETÖ operasyonu: 101 gözaltı kararı
17 Mayıs 2018 - 10:04 borsagundem.com

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca, FETÖ soruşturmasında Hava Kuvvetleri'nden biri tuğgeneral, 5'i albay 101 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı kaynaklarından yapılan açıklamaya göre, Hava Kuvvetleri Komutanlığıbünyesindeki bazı askerlerin, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) "mahrem imamları" ile örgütün iletişim yöntemi olarak kullandığı ankesörlü telefonlar üzerinden haberleştikleri ve FETÖ ile irtibatlı oldukları tespit edildi.

Soruşturma kapsamında, FETÖ ile irtibatlı olduğu tespit edilen ve açığa alınan 78 kişi ile 15 Temmuz darbe girişimi sonrası hakkında adli işlem yapılan ve ihraç edilen 23 kişi hakkında gözaltı kararı alındı.

Savcılığın talimatıyla harekete geçen Ankara Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, şüphelilerin yakalanması için Ankara merkezli 22 ilde operasyon başlattı.

37 şüpheli gözaltına alındı

Operasyonlar kapsamında şüphelilerden 37'sinin gözaltına alındığı, diğer şüphelilerin yakalanması için çalışmaların sürdüğü öğrenildi.

Hakkında gözaltı kararı verilen şüpheliler arasında bir tuğgeneral, 5 albay, 2 yarbay, 4 binbaşı, 25 yüzbaşı ve 54 üsteğmen olduğu bildirildi.

Tuğgeneralin, Malatya 1. Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanan eski 7. Ana Jet Üs Komutanı Emin Ayık olduğu belirtildi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • recai17 Mayıs 2018 12:43

    Allah tan fetocu askerlerin %99u 15 temmuz darbesine katilmamis. Yoksa darbe basarili olabilirdi.

  • bu dünyadan biri17 Mayıs 2018 10:26

    Bu kadar fetöcü asker orduya nasıl girmiş buralarını hiç düşünmüyorsunuz değil mi? RTE ve Abdullah Gül az uğraşmadılar bunun için, bunlardan ders alınmazsa fetö gider metö gelir, cetö gelir. Ordunun kimyasını bozdular sonunda.

  • bu dünyadan biri17 Mayıs 2018 13:48

    Berber Bekri yazdıklarımdan neyi yanlış buldun? Ben de senin söylediklerini söylüyorum. Yazılar uzun olunca insanlar bir başına bir sonuna bakıyor sanırım sen de öyle yaptın, gerçi yazı da uzun değil ama, her neyse...

  • Berber bekri17 Mayıs 2018 11:43

    Yazdıklarına nerdeyse inanacaktım kimlerin palazlandirdigini bu millet çok iyi biliyor ne istediniz de vermedik diyenleri mübarek hocam diyenleri okyanus ötesine selam olsun gel bu hasret bitsin diyenleri onlar temizlenmeye çalışılıyor şimdi 24 hazirandan sonra ucu kime kadar değerse onlarda temizlenecek.. fetoculardan boşalan kadrolara yerleşen menzil nakşi nurcu ısmail ağa o bu onlarda 24 hazirandan sonra temizlenecek.bu ülke şeyhler şıhlar ve meczuplar ülkesi değildir ATATÜRK kurduğu ilim bilim akıl vicdan Cumhuriyetidir..saçı sakalı karışmış cubeleri yerleri suruyen arap özentilerinin değil aklı hür vicdanı hür nesillerin ülkesidir...