E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporHatayspor: 3 - Galatasaray: 0 ---

Hatayspor: 3 - Galatasaray: 0

Hatayspor: 3 - Galatasaray: 0
03 Nisan 2021 - 17:24 borsagundem.com

Spor Toto Süper Lig'de 32. hafta maçında Galatasaray deplasmanda Atakaş Hatayspor'a konuk oldu. Galatasaray sahadan 3-0 mağlup ayrıldı. 2 maç fazlasına karşın lider Beşiktaş'ın 3 puan gerisinde kaldı.

Süper Lig'in 32. haftasında Atakaş Hatayspor ile Galatasaray kozlarını paylaştı.

İlk yarısını 2-0 geride kapatan Galatasaray, mücadeleyi 3-0'lık skorla kaybetti.

Atakaş Hatayspor'a galibiyeti getiren golleri Diouf ve Ribeiro kaydetti.

Ev sahibi ekipte Popov, 79. dakikada gördüğü kırmızı kartla takımını 10 kişi bıraktı.

Bu sonuçla birlikte Galatasaray, 2 maç fazlasına karşın 61 puanla lider Beşiktaş'ın 3 puan gerisinde kaldı. Atakaş Hatayspor'un puanı ise 49 oldu.

MAÇTAN ÖNEMLİ DAKİKALAR

1. dakika Hakem Abdulkadir Bitigen maçın ilk düdüğünü çalıyor ve mücadeleye konuk ekip Galatasaray başlıyor.

4. dakika Şener Özbayraklı'nıun sağ kanattan ceza alanına gönderdiği ortasında Ruben Ribeiro topu uzaklaştırmayı başarıyor.

6. dakika Mostafa Mohamed'in ceza sahası dışından gönderdiği yerden şutunda savunmaya çarpan top kornere gidiyor.

10. dakika Adama Traore'nin sol kanattan ceza alanına gönderdiği ortasında Gedson Fernandes topu uzaklaştırmayı başarıyor.

13. dakika Karşılaşmada bu dakikalarda oyun karşılıklı yapılan faullerle sık sık duruyor.

16. dakika Sol kanattan kazanılan serbest vuruşu kullanan Ömer Bayram'ın ceza alanına gönderdiği ortasında Babajide Akintola kafa vuruşu ile topu uzaklaştırmayı başarıyor.

18. dakika Rayane Aabid'in ceza sahasına gönderdiği uzun topta kaleci Fernando Muslera topa hakim olmayı başarıyor.

19. dakika Sol taraftan kullanılan kornerde Ömer Bayram'ın ortasında arka direkte Mame Diouf topu kafa vuruşu ile uzaklaştırıyor.

21. dakika GOOLL!! Atakaş Hatayspor Mame Diouf'un attığı golle Galatasaray karşısında 1-0 öne geçiyor. Sol kanattan Mesut Çaytemel'in ceza alanına gönderdiği ortasında Babajide Akintola arka direkte çizgide topu kontrol edip içeri çeviriyor ve Mame Diouf gelişine sağ ayağıyla yaptığı yerden plase vuruş ile topu ağlara gönderiyor.

24. dakika Taç çizgisine yakın noktada ikili mücadele sırasında Arda Turan, Ruben Ribeiro'ya kontrolsüz bir müdahalede bulununca hakem Abdulkadir Bitigen tarafından sarı kartla cezalandırılıyor.

29. dakika GOOLL!! Atakaş Hatayspor Ruben Ribeiro'nun golüyle Galatasaray karşısında skoru 2-0'a getiriyor. Sağ taraftan kazanılan serbest vuruşu Adama Traoreceza sahası dışında ters kanattaki Ruben Ribeiro'ya yerden pas atarak kullanıyor. Topu kontrol eden Ruben Ribeiro sağ ayağıyla şık bir plase vuruşla topu sağ üst köşeden ağlarla buluşturuyor.

34. dakika Ömer Bayram'ın pasıyla topla buluşan Arda Turan'ın ceza sahası dışından kaleye gönderdiği yerden şutunda top kalenin solundan auta çıkıyor.

36. dakika Atakaş Hatayspor Mame Diouf ile gole yaklaşıyor. Sağ kanattan Rayane Aabid'in ceza alanına gönderdiği ortasında Ryan Donk'un müdahalesinde Mame Diouf'un kafasına çarpan top bir anda Galatasaray kalesine doru yöneliyor. Fernando Muslera kaleye yönelentopu son anda topu parmak uçlarıylakornere çeliyor.

37. dakika Gelişen Galatasaray atağında Yusuf Abdioğlu, Sofiane Feghouli'ye kontrolsüz bir müdahalede bulununca hakem Abdulkadir Bitigen tarafından sarı kartla cezalandırılıyor.

41. dakika Sağ kanattan kazanılan serbest vuruşu kullanan Ömer Bayram'ın ceza alanına gönderdiği ortasında kaleci Munir topa iki hamlede hakim olmayı başarıyor.

43. dakika Sağ taraftan kullanılan kornerde Adama Traore'nin ortasında top hiçbir takım arkadaşına ulaşmıyor ve taca gidiyor.

45. dakika Müsabakanın ilk yarısına oynanmamış süre olarak en az 3 dakika ilave ediliyor.

45+2. dakika Sağ taraftan kullanılan kornerde Ömer Bayram'ın ortasında Babajide Akintola ters vuruşu kornere gidiyor.

45+3. dakika Hakem Abdulkadir Bitigen ilk yarının son düdüğünü çalıyor ve mücadelenin ilk yarısı Atakaş Hatayspor'un 2-0'lık üstünlüğü ile sona eriyor.

46. dakika Hakem Abdulkadir Bitigen ikinci yarıyı başlatan düdüğünü çalıyor ve ikinci yarıya ev sahibi Atakaş Hatayspor başlıyor.

46. dakika Galatasaray karşılaşmanın ikinci yarısına 4 oyuncu değişikliği birden yaparak başlıyor. Mostafa Mohamed, Marcelo Saracchi, Sofiane Feghouli ve Arda Turan oyundan çıkan isimler oluken; Radamel Falcao, Martin Linnes, Ryan Babel ve Halil Dervişoğlu ikinic yarı forma giyecek isimler oluyor.

50. dakika Ryan Babel ile girdiği duvar pasında defansın arkasına koşu yapan Radamel Falcao için yan hakem ofsayt bayrağını kaldırıyor.

51. dakika Adama Traore'nin pasıyla topla buluşan Ruben Ribeiro'nun ceza sahası dışından kaleye gönderdiği şutunda savunmaya çarpan top kornere çıkıyor.

52. dakika Karşılaşmanın hakemi Abdulkadir Bitigen'e yoğun itirazları nedeniyle Mohammed Kamara ve Mesut Çaytemel sarı kart görüyor. Mesut Çaytemel gördüğü bu sarı kart nedeniyle sonraki karşşılaşma için sarı kart cezalısı durumuna düşüyor.

53. dakika Ryan Babel'in sol kanattan ceza alanına gönderdiği ortasında Pablo Santos topu uzaklaştırıyor.

57. dakika Karşılaşmanın yardımc hakemine yoğun itirazları nedeniyle Babajide Akintola sarı kart görüyor.

59. dakika Galatasaray Radamel Falcao ile gole çok yaklaşıyor. Sağ kanatta Ryan Babel'in pasıyla topla buluşan Oghenekaro Etebo sağ çaprazdan ceza alanına gönderdiği ortasına iyi yükselen Radamel Falcao'nun kafa vuruşu yan direğe çarpıp dışarı çıkıyor.

62. dakika Gelişen Atakaş Hatayspor kontra atağında Şener Özbayraklı, Mame Diouf'a kontrolsüz bir müdahalede bulununca hakem Abdulkadir Bitigen tarafından sarı kartla cezalandırılıyor.

64. dakika Serbest vuruşu kullanmak için topun başına geçen Rayane Aabid'in oyunu geciktirmeye yönelik davranışları nedeniyle hakem Abdulkadir Bitigen tarafından sarı kartla cezalandırılıyor.

65. dakika Savunmanın arkasına atılan uzun pasa hareketlenen Mohammed Kamara kaleci ile karşı karşıya kalıp topu ağlara gönderiyor fakat ofsayt pozisyunda olması nedinyle gol geçerlilik kazanmıyor.

69. dakika Galatasaray Falcao ve Babel ile ardarda gole yaklaşıyor. Sağ kanattan kazanılan korneri kullanan Ömer Bayram'ın ceza alanına gönderdiği ortasında Radamel Falcao 'nu kafa vuruşunu kaleci Munir Mohamedi uzanarak son anda topu çeliyor.

72. dakika GOOLL!! Atakaş Hatayspor Mame Diouf'un attğı golle Galatasaray karşısında skoru 3-0'a getiriyor. Sağ kanattan atılan uzun pasta Oghenekaro Etebo ile girdiği hava topu müadelesini kazanan Mame Diouf bir anda kaleci ile karşı karşıya kalıyor. Sağ taraftan kaleci Fernando Muslera'yı çalımlayıp ceza alanına giren Mame Diouf sağ ayağıyla yerden bir vuruşla topu boş kaleye gönderiyor.

78. dakika Henry Onyekuru'nun pozisyonunda potansiyel penaltı pozisyonu için Abdulkadir Bitigen VAR sisteminin uyarısı ile pozisyonu incelemeye gidiyor.

79. dakika Hakem Abdulkadir Bitigen pozisyonu izledikten sonra faulün ceza sahası dışından yapıldığı kararını veriyor ve son adam olması nedeniyle Strahil Popov drek kırmızı kart ile oyun dışı kalıyor.

81. dakika Atakaş Hatayspor'da birinci oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Adama Traore oyundan çıkarken, Isaac Sackey yerine giren isim oluyor.

81. dakika Galatasaray'da beşinci ve son oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Henry Onyekuru oyundan çıkarken, Oğulcan Çağlayan yerine giren isim oluyor.

82. dakika Ceza sahası çizgisine yakın sol çapraz tehlikeli yerden kazanılan serbest vuruşta topun başına geçen Radamel Falcao'nun şutu üstten auta gidiyor.

84. dakika Ryan Babel'in savunmanın arkasına attığı arapasa hareketlenen Radamel Falcao için yan hakem ofsayt bayrağını kaldırıyor.

87. dakika Radamel Falcao'nun pasında topla buluşan Ryan Babel'in ceza sahası dışından şutu kaleci Munir Mohamedi'de kalıyor.

88. dakika Atakaş Hatayspor'da ikinci oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Babajide Akintola oyundan çıkarken, Burak Çamoğlu yerine giren isim oluyor.

90. dakika Müsabakanın sonuna oynanmamış süre olarak en az 7 dakika ilave ediliyor.

90+2. dakika Martin Linnes'in sağ kanattan ceza alanına gönderdiği ortasında Radamel Falcao'nun kafa vuruşu üstten auta gidiyor.

90+3. dakika Atakaş Hatayspor'da üçüncü ve dördüncü oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Rayane Aabid oyundan çıkarken, Abdurrahman Canlı yerine giren isim oluyor. Ruben Ribeiro oyundan çıkarken, Muhammed Mert yerine giren isim oluyor.

90+7. dakika Hakem Abdulkadir Bitigen karşılaşmanın son düdüğünü çalıyor ve mücadele Atakaş Hatayspor'un 3-0'lık üstünlüğü ile sona eriyor.

İŞTE İLK 11'LER

Hatayspor: Munir, Popov, Pablo, Yusuf, Mesut, Ribeiro, Aabid, Traore, Kamara, Akintola, Diouf

Galatasaray: Muslera, Şener, Donk, Ozornwafor, Saracchi, Etebo, Ömer, Feghouli, Arda, Onyekuru, Mohamed

Fatih Terim ve Ümit Davala cezalı
Galatasaray’da teknik direktör Fatih Terim ile yardımcı antrenör Ümit Davala, Hatayspor müsabakasında yedek kulübesinde yer alamayacak. Ligin 31. haftasındaki Çaykur Rizespor müsabakasından sonra Profesyonel Futbol Disiplin Kurulunun 2’şer maç ceza verdiği Terim ile Davala, karşılaşmayı tribünden takip edecek. Galatasaray’ın başında yardımcı antrenörlerden Levent Şahin olacak.

Fırat Aydınus yerine Abdulkadir Bitigen
Hatayspor ile Galatasaray oynanacak lig maçının hakemi MHK tarafından değiştirildi. 90 dakika sonunda çıkan büyük kavgalarla hatırlanan 2 Kasım 2018’deki Fenerbahçe derbisi sonrası, Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim'in sert eleştirilerine maruz kalan Fırat Aydınus, 2.5 yıl aradan sonra Sarı-Kırmızılı takımın bir maçında görevlendirilirken, son anda bir değişiklik yaşandı.

Korona virüs testi pozitif çıkan Aydınus, karantinaya alındı ve onun yerine Abdulkadir Bitigen'in orta hakem olarak düdük çalacağı açıklandı. Bitigen, Galatasaray'ın Antalyaspor ile oynadığı maçta Emre Kılınç'a "arkadan müdahale" gerekçesiyle kırmızı kart göstermiş, sonraki haftalarda benzer bir pozisyonda Fenerbahçeli Serdar Aziz'e sarı kart çıkarınca Sarı-Kırmızılılar'ın tepkisini çekmişti. Galatasaray'ın resmi sosyal medya hesapları da, MHK tarafından yapılan zorunlu hakem değişikliğini, "Son dakika" notuyla takipçilerine duyurdu.

Son karar Mostafa Mohamed
Fatih Terim, Hatayspor deplasmanında sürpriz değişiklikler yapmaya hazırlanıyor. Tecrübeli teknik adam, son taktik provada ileri uçta Falcao yerine Mohamed'i denedi. Hücum planını Mısırlı yıldızın üzerine kuran Terim'in, Falcao'yu ise ikinci yarıda sahaya sürmeyi planladığı öğrenildi. Mısır Milli Takımı'nda Liverpool'un dünyaca ünlü yıldızı Salah ve uzun süre Galatasaray'ın transfer listesinde yer alan Trezeguet ile birlikte müthiş birz performans ortaya koyan Mohamed'in yakaladığı istikrardan yararlanmak isteyen Fatih hocanın, bu nedenle karar değişikliğine gittiği belirtiliyor. 23 yaşındaki futbolcunun son antrenmanda teknik heyetten alkış toplayan goller attığı da gelen haberler arasında.

Aaron Boupendza oynayacak mı?
Korona virüs testi negatife dönen ve yaklaşık 15 saatlik bir yolculuk sonrasında Hatay'a geri dönen Aaron Boupendza'nın, Galatasaray maçında oynayıp oynamayacağı merak konusuydu. Gabonlu'nun, Sarı-Kırmızılılar karşısında sahada yer almasının çok zor olduğu belirtildi. Ancak 24 yaşındaki forvetin, düşük bir ihtimalle de olsa kadroda olabileceği ve ikinci yarıda sahne alabileceği bildirildi. Bu arada Hatay'da, Galatasaray karşısında Kone ve Katranis cezaları nedeniyle, Selim Ilgaz ise sakatlığı sebebiyle sahada olmayacak.

Hatayspor'da sakatlıkları bulunan Jean Claude Billong, Selim Ilgaz ve Soner Örnek kadroda yer almazken, Youssouf Kone ile Alexandros Katranis de kart cezaları nedeniyle zorlu maçta forma giyemeyecek.

Galatasaray'da eksikler can sıkıyor
Şampiyonluk yolundaki en kritik virajlardan birinde Hatayspor'a konuk olacak Galatasaray'da, eksiklerin çokluğu nedeniyle kadroda önemli değişiklikler yaşanacak. Özellikle savunma hattında çok sayıda önemli oyuncu forma giyemeyecek. Stoper ikilisi Marcao ve Luyindama sarı kart cezalısı. Yedlin de kırmızı kart cezası nedeniyle kadroda yok. Türk Milli Takımı'ndan dönen Emre Kılınç ile Taylan da rahatsızlıkları sebebiyle kadroda yer almayacak. Diğer taraftan genç yetenek Kerem Aktürkoğlu'nun sakatlığı sürüyor. Üstelik tüm bu eksiklerin dışında teknik patron Fatih Terim'in de 2 maçlık cezası onandı ve tecrübeli çalıştırıcı kulübede oturamayacak.

İlk defa deneyecek
Fatih hoca bu sebeple hafta içindeki idmanlarda farklı kurgular denedi. Hatayspor'un güçlü forvet hattına karşılık, daha önce hiç bir arada kullanmadığı defans dörtlüsünü sahaya sürecek olan Terim, takımının puan kaybı yaşamaması adına ince eleyip sık dokuyor.

Hatayspor ile 2. randevu
Galatasaray ile Hatayspor, Süper Lig tarihinde 2. kez karşı karşıya gelecek. Sarı-kırmızılı ekip, Süper Lig’de ilk kez mücadele eden bordo-beyazlılarla ilk maçını sezonun 11. haftasında Türk Telekom Stadı’nda oynadı. Galatasaray, iki takım arasındaki ilk randevudan 3-0’lık skorla galip ayrıldı.

Son 4 maçta 8 puan kaybetti
Sarı-kırmızılı takım, Süper Lig’de son 4 haftada kaybettiği puanlarla şampiyonluk yarışında ciddi yara aldı. Ligde 20 ile 27. haftalar arasında 8 maçlık galibiyet serisi yakalayan sarı-kırmızılılar, son 4 müsabakada istediği sonuçları elde edemedi. 28. haftada MKE Ankaragücü’ne 2-1 yenilmesiyle galibiyet serisi sona eren Galatasaray, 29. haftada Demir Grup Sivaspor’la 2-2 berabere kaldı. 30. haftayı 3-0’lık Hes Keblo Kayserispor galibiyetiyle kapatan sarı-kırmızılılar, 31. haftada ise Çaykur Rizespor’a 4-3 yenildi.

Galatasaray, söz konusu süreçte alması muhtemel 12 puanın sadece 4’ünü hanesine yazdırabildi. Ligin en az gol yiyen takımı (27) olan sarı-kırmızılılar, son 4 maçta kalesinde 8 gol gördü.

Galatasaray'a genç yıldız geliyor

Hatayspor-Galatasaray maçının hakemi değişti!

Galatasaray'ın transfer listesi

Galatasaray maçı öncesi sürpriz Boupendza gelişmesi

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 9,40
En Yüksek: 10,88
En Düşük: 9,12
Değişim -7,21 %
FK: 28,11
PD / DD: -5,38
İşlem Hacmi 2.538.171.356
Toplam Adet: 264.730.527
Ağırlıklı Ort.: 9,58
YORUMLAR (12)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ZELİHA KARAKAŞLI04 Nisan 2021 14:07

    Bu sene FB şampiyon olacağının gösterğesi bunlar.

  • GSRAY03 Nisan 2021 23:40

    1 LİRA 20 KURUS İDİ UNUTMAYIN...

  • Arif gsli 03 Nisan 2021 23:39

    Uefaya katılırız inşaAllah... Gs nin havaya girmesini engellediler (haklılar fb bjk taraftarı digitürke üye olmazdı). Eee moral çöktü. Gs bitikkk. Sonuçta 1 golle kazanılan puanlar başarı değildir. Kim şampiyon olursa olsun. AMA AVRUPA DAN BAŞARI GELSİN ARTIK YETERRRRRR...

  • malum03 Nisan 2021 23:04

    fatih terim 67 yaşında, emekliliği gelmiş. gsyi avaraj takımı yapan bir ihtiyar. umarım sözleşmesini 3 yıl daha uzatırlar da beşiktaş rahat rahay şampiyon olmaya devam eder

  • Okie Dokie03 Nisan 2021 22:59

    Aslan ağır yaralı ise bir veterinere gözükmeli. Nerede hayvan hakları?

  • malak03 Nisan 2021 22:31

    fatih terimle sözleşme uzatılsın hemen. beşiktaş seneye de şampiyon olur böylelikle

  • Okan03 Nisan 2021 21:24

    Gelecek haftaki hezeyanla oluşan kadro şudur bence.stoperler.ozornvafor Şener,sağ bek Okan kocuk,sol bek feguli.orta saha Mohammed falcao halil,sağ açık luyindama,forvet gedson,kalede babel,etebo(ikisi kalede olmalı)..😂.gülmeyin .bence böyle çıkacak Fatih t..look at the tabela!!

  • Alp03 Nisan 2021 20:55

    Bakalim bu sefer...suclu hakemmi...federasyonmu..shami...Var.mi..again yyuzunu yalama..bu spordur..yenersin..yenilirsin..yeterki adil el.. durust..ol

  • Okan03 Nisan 2021 20:43

    Fatih terim izle eserini..3 oldu 3...bırak artık yakamızı..şampiyon olamasak da kuruntudan kurtulur sevilen bir takım oluruz..hep stres hep kurgu bıktık...yeter artık yeteeeeeeer!!!

  • Gs 03 Nisan 2021 19:52

    Futbol futbolcu ile oynanır..futbolu teknik direktör oynatır.Fatih terim işkence futbolu oynatıyor...Belhanda vardı top oynamayı bilen onu da gönderdiler..yönetim ve Fatih terim istifa!!!!

  • Okan 03 Nisan 2021 19:45

    Fatih terim istifa!!!!!

  • bjk03 Nisan 2021 22:33

    bence sözleşmesi 3 yıl daha uzatılsın. şimdi kovulur da işsiz kalırsa şenol güneşi koltuğundan edip milli takımın başına geçmek için türlü fesat iş çevirir