E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporHatayspor: 1 - Beşiktaş: 0---

Hatayspor: 1 - Beşiktaş: 0

Hatayspor: 1 - Beşiktaş: 0
30 Ekim 2021 - 14:58 borsagundem.com

Galatasaray derbisinde moral depolayan Beşiktaş, Süper Lig'in 11. haftasında Hatayspor'a konuk oldu. Sezonun flaş takımı Hatayspor, güçlü rakibi Beşiktaş'a geçit vermedi ve Saba Lobjanidze'nin 6. dakikada attığı golle maçı 1-0 kazanmayı başardı

Süper Lig'de 11. haftanın en kritik maçlarından birisi Hatay'da oynanacak ve Hatayspor ile Beşiktaş , 3 puan için kozlarını paylaşacak. Son 3 maçından 2 galibiyet, 1 beraberlik çıkaran Bordo Beyazlılar, 20 puanla 2. sırada bulunuyor. Galatasaray derbisini kazanan ve moral depolayan Siyah Beyazlılar ise 20 puan ve 3. basamakta yer alıyor. Beşiktaş, zorlu deplasmanda seri peşinde olacak. Sezonun flaş takımı Hatayspor ise çıkışını güçlü rakibi karşısında sürdürmeyi ve yenilmezlik serisini 4 maça çıkarmaya çalışacak. İki takım arasında geçen sezon Hatay’da yapılan karşılaşma 2-2 beraberlikle tamamlanırken, İstanbul’daki karşılaşmada Beşiktaş rakibine 7-0 üstünlük kurdu.

MAÇTAN ÖNEMLİ ANLAR
GOL | 6' Ev sahibi Hatayspor maça hızlı başladı ve Saba Lobjanidze'nin golüyle 1-0'lık üstünlüğü yakaladı. Önde baskıyla topu kapan Hatayspor'da El Kaabi'nin vuruşu kaleci Ersin'den döndü, Kaabi'ye çarpıp kaleye doğru yönelen topu Saba Lobjanidze çizgide tamamladı ve skoru 1-0'a getirdi.

SAKATLIK | 24' Beşiktaş'ın yıldız golcüsü Batshuayi sakatlandı ve oyundan çıktı. Yerine milli futbolcu Kenan Karaman girdi. Belçikalı golcü Batshuayi oyuna devam etmeyi bir süre denese de, değişiklik gerçekleşti.

31' Beşiktaş'ın yıldız futbolcusu Rachid Ghezzal'ın orta şut karışımı vuruşunu Hatayspor kalecisi Munir zorlukla kornere çeldi.

34' Siyah-Beyazlı ekip Kenan Karaman ile gole çok yaklaştı. Kenan ve Larin ikilisiyle çıkılan kontratakta Kenan'ın ceza sahası içinden yaptığı vuruşu savunma son anda kornere gönderdi.

7 DAKİKA UZATMA | İlk 45 dakikada oyun sakatlıklar nedeniyle sıkça durunca, ilk yarının sonuna 7 dakika uzatma bölümü eklendi.

İLK YARI SONUCU | Karşılaşmanın ilk yarısı ev sahibi Hatayspor'un 1-0'lık üstünlüğü ile sona erdi.

73' GOL İPTAL | Beşiktaş'ın Mehmet Topal ile bulduğu güzel gol, VAR incelemesi sonrası iptal edildi. Tecrübeli orta saha Mehmet Topal, penaltı noktasına yakın bir bölgeden topuğuyla kariyerinin en güzel gollerinden birini attı fakat Cüneyt Çakır pozisyonu VAR'da izledi ve ofsayt kararı verdi. Gol iptal edildi.

MAÇ SONUNDA 9 DAKİKA UZATMA | Karşılaşmanın 2. yarısında da ilk yarıdaki gibi oldukça fazla duraklama oldu, 9 dakika uzatma bölümü oynanacak.

İLK 11'LER
Hatayspor
Munir, Kamil, Fatih, Sam, Burak, Ruben, Emre, Lobzhanidze, Traore, Kaabi, Diouf

Beşiktaş
Ersin, Rosier, Welinton, Vida, Umut, Ghezzal, Necip, Atiba, Alex, Larin, Batshuayi

Deplasmanda yeni başlangıç
Bu sezon ligde 4 deplasman maçına çıkan Beşiktaş, bunların sadece birini kazanabildi. Dış sahada Antalyaspor’u 3-2 mağlup eden Siyah-Beyazlı ekip, Gaziantep FK ile deplasmanda oynadığı maçtan 0-0 beraberlikle ayrıldı. Beşiktaş, son iki deplasman maçında ise Altay’a 2-1 ve Medipol Başakşehir’e 3-2 mağlup oldu. Beşiktaş, bu akşam Hatay maçını kazanıp deplasmandaki kötü gidişe ‘dur’ demek istiyor.

Savunma hattında özel çalışma
Kartal son 6 maçta savunmada büyük sıkıntı yaşadı. Ligin ilk 4 maçında rakiplerine gol izni vermeyen Siyah-Beyazlı ekip, son 6 karşılaşmada ise gol yemekten kurtulamadı. Beşiktaş, söz konusu 6 maçta kalesinde 12 gol gördü. Savunma hattındaki eksikler konusunda hafta boyunca çalışma yapan teknik ekip, Hatay mücadelesinde kaleyi gole kapatmak istiyor.

Gözler Cyle Larin'de
Galatasaray derbisinde yaptığı dubleyle yeniden yükselişe geçen Cyle Larin, bugün oynanacak Hatayspor karşılaşmasında Michy Batshuayi’yle birlikte takımın hücum hattındaki en önemli ismi olacak. Geçen sezon Hatayspor’la deplasmanda oynanan ve 2-2 sona eren mücadelede 1, Vodafone Park’ta yapılan ve 90 dakikası 7-0 tamamlanan müsabakada ise toplamda 4 gol atan Kanadalı futbolcu, yine Hatay filelerini boş geçmemeye çalışacak. Kariyerinde 2 maçta 5 gol attığı bir takım bulunmayan Larin, etkili formunu Akdeniz Bölgesi ekibi karşısında sürdürüp Kara Kartal’ı zorlu deplasmandan zaferle çıkarmaya çalışacak.

Pjanic ve Josef Sporting’e...
Beşiktaş’ın bugün Hatayspor ile deplasmanda oynayacağı karşılaşmanın kamp kadrosu belli oldu. Siyah-Beyazlı ekipte sakatlıkları geçen Atiba Hutchinson ile Mehmet Topal da kadroya dahil edilirken sakatlıkları bulunan Josef de Souza, Miralem Pjanic ve Kevin N’Koudou kamp kadrosunda yer almadı. Teknik ekip, Fabric N’Sakala ve Serdar Saatçı’yı da listeye dahil etmedi. Beşiktaş teknik ekibinin, 3 Kasım’da Sporting’le oynanacak Şampiyonlar Ligi mücadelesini düşünerek adale ağrıları bulunan Josef ve Pjanic’i özellikle dinlendirme kararı aldığı bildirildi. Tedavisi süren iki oyuncunun, Portekiz’de oynanacak karşılaşmanın kadrosunda yer alması bekleniyor.

Takım kampa girdi
Dün öğleden sonra yapılan idmanın ardından özel uçakla Hatay’a giden Siyah-Beyazlılar kampa girdi. Beşiktaş’ın Hatayspor kamp kadrosunda şu oyuncular bulunuyor: Ersin Destanoğlu, Mert Günok, Valentin Rosier, Rıdvan Yılmaz, Francisco Montero, Salih Uçan, Michy Batshuayi, Oğuzhan Özyakup, Gökhan Töre, Can Bozdoğan, Atiba Hutchinson, Mehmet Topal, Cyle Larin, Rachid Ghezzal, Necip Uysal, Welinton, Domagoj Vida, Kenan Karaman, Güven Yalçın, Umut Meraş, Alex Teixeira.

Beşiktaş: 2 - Galatasaray: 1

Beşiktaş yönetiminden Cyle Larin hamlesi, karar verildi

Beşiktaş Atiba’nın sakatlığı ile sarsıldı

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 83,65
En Yüksek: 84,00
En Düşük: 81,30
Değişim 2,39 %
FK: 0,00
PD / DD: -5,07
İşlem Hacmi 59.474.058
Toplam Adet: 717.011
Ağırlıklı Ort.: 83,07
YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ZEKERİYE ZİRVETAKI31 Ekim 2021 12:07

    bu sene % 80 trabzonspor % 70 GS gibi şampiyon olacaklar görünen o sanki.ama trabzonspor oyuncuları yaşlı olmalarından dolayı sakatlanma ihtimalli yüksek takım o zaman banko gs olur.

  • Alp30 Ekim 2021 22:53

    Gitmeyin kardesim..izlemeyin..simartmayin..sizi cagirana kadar biz duzeldik..gelin biz izleyin.yolumuz yok..para lazim diyene kadar gitmeyin.ahmaklar..isterse 5 yesin.

  • Vatandaş Hasan30 Ekim 2021 20:04

    Ömer Erdoğan farkı ile...Bravo Hatayspor...

  • RAMO CANCAN30 Ekim 2021 19:51

    sergen bir türlü kripto paralara kafa yormaktan takımına kafa yorup altarnatifler üretemiyor.

  • ALİ HAYDAR TANRIKULU30 Ekim 2021 18:29

    trabzonspor tavan yapar BJk de taban yapar.bu kadar basit.