E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemHastalıklı et iddiası ile ilgili Bakandan açıklama---

Hastalıklı et iddiası ile ilgili Bakandan açıklama

Hastalıklı et iddiası ile ilgili Bakandan açıklama
28 Mayıs 2018 - 19:34 borsagundem.com

Fakıbaba, "Bazı gazetelere bakıyorum, 2011 yılında şüpheli hastalıklı et getirmişler' diyorlar. Dar gelirli kardeşlerim o eti almasın diye hastalık bahane ediyorlar. Etleri ben yiyorum, o etleri alıyorum. Onun için vatandaşlar rahat olsun" dedi

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Şanlıurfa Belediyesi ile GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığının birlikte hazırladığı "Hayvan Borsası" projesinin imza töreninde yaptığı konuşmada, 81 ile hizmet edildiği gibi Şanlıurfa'ya da güzel hizmetler kazandırdıklarını söyledi. 

Hayvan borsasının kentte istihdamı artıracağını ifade eden Fakıbaba, "Benden önce sayın bakanımız Faruk Çelik zamanında besi organize sanayi bölgesi vardı. Seçim öncesi onun üst yapı temelini atacağız.103 dönümde Et ve Süt Kurumunun Türkiye'deki en önemli yatırımını gerçekleştirmiş olacağız. İsot ve fıstık fabrikasını, fıstık lisanslı depoculuğu, Türkiye'nin en modern il tarım müdürlüğünü ve 8 ilçede kötü durumda olan ilçe tarım müdürlüklerini değiştireceğiz." diye konuştu. 

Fakıbaba, AK Parti'nin daha çok yapacağı işler olduğunu dile getirerek, şöyle devam etti:

"Hükümetin yaptığı hizmetleri bir çırpıda söylemek mümkün değil ancak her programda, işte tarım bakanlığı bunu yaptı ve yapmaya devam ediyor. Sağlık Bakanlığı bunu yaptı ve yapmaya devam edecek. Ulaştırmada böyleyiz, kültürde böyleyiz, artık göreceksiniz her programda bir bakanlıkla ilgili kitapçık olacak. Başkaları hep konuşuyor ama AK Parti yapıyor. Biz yaparız. Yapmak için, hizmet için halka hizmetkarlık için gelmişiz. Biz şov yapmayız, biz icraat yaparız."

İTHAL EDİLEN ETTE "DELİ DANA HASTALIĞI" İDDİASI

Fakıbaba, AK Parti'nin hizmet partisi olduğunu vurgulayarak, şöyle konuştu:

"Bazı gazetelere bakıyorum, 2011 yılında şüpheli hastalıklı et getirmişler' diyorlar. Dar gelirli kardeşlerim o eti almasın diye hastalık bahane ediyorlar. Allah var, siz AK Parti'yi veya Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığını vurmak için 2011 haberini bugünmüş gibi vatandaşa anlatıyorsunuz. İnsan biraz vicdanen rahatsız olmaz mı, bu nasıl bir olaydır? Bırakın garibanlar et yesin 29 liraya. Siz daha önce iktidar olmadınız mı, niye fakir fukarayı düşünmediniz, niye dar gelirlileri düşünmediniz? Hala kalkmışsınız fakir fukara, gerçekten dar gelirli vatandaşım et almaması için ona göz koymuşsunuz. 2011 haberlerini manşetten veriyorsunuz. Etleri ben yiyorum, o etleri alıyorum. Onun için bütün vatandaşlarım çok rahat olsun. Biz bir çığır açmışız ve bu çığır Allah'ın izniyle devam edecek. Bizim adımız Adalet ve Kalkınma Partisidir, hizmet partisidir. Öyle lafla değil, şovla değil, biz işle dualar alıyoruz."

ÜRETİCİYE MAZOT DESTEĞİ

Ana muhalefet lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun çiftçilere nasıl mazot desteği verildiğini hala anlamadığını dile getiren Fakıbaba, Kılıçdaroğlu'nun kendisini bilgilendirenlere inanmamasını istedi.

Fakıbaba, üreticiye dönüm başı mazot desteği verildiğini dile getirerek, şöyle devam etti:

"Sayın Kılıçdaroğluna bakıyorum, 'Fakıbaba bu işten anlamıyor, bilmiyor, etmiyor' diye bazı laflar söylüyor. Bizler ana muhalefet partisine her zaman saygı duyarız. Cumhurbaşkanı adaylarına da saygı duyarız. Benim söylemek istediğim bir şey var. Lütfen Sayın Kılıçdaroğlu, bir şey konuşurken mutlaka bilerek konuşmak lazım. Bilmeden, etrafınızdaki adamlar yanlış bilgi veriyorlarsa, siz de vatandaşın önünde ana muhalefet partisi lideri olarak kalkıp tarım bakanını suçluyorsanız, inanın ki doğru değil. Etrafınızdakilere inanmayınız. Açın bakın destekler nedir, hangi tarım ürününe destek veriyoruz."

"KÖYE GEZMEYE GİDİYORSA DEPONUN YARISI BENDEN DEMİYORUM"

Devletin mazotun yarısını karşıladığını söyleyen Fakıbaba, şunları kaydetti:

"Biz diyoruz ki mazotun yarısı bizden, yarısı üreticiden ama benim üretici kardeşim depoyu doldurup bir köyden bir köye gezmeye veya bir düğüne gidiyorsa veya bir taziyeye gidiyorsa ben o deponun yarısı benden yarısı senden demiyorum. Desteklemede ürüne destek vardır. Eğer sen traktörlere vereceksen vatandaşların arabası da var ona da ver. O depoyu da doldursun yarısı senden olsun yarısı da ondan olsun. Devleti yönetmek ciddi bir olaydır. Muhalefet lideri olmak ciddi bir olaydır. Cumhurbaşkanı adayı olmak ciddi bir olaydır. Siz bir kere destekleme nedir, nasıldır, nasıl olacak bunları öğreneceksiniz, bileceksiniz halkın karşısına öyle çıkacaksınız."

Fakıbaba, AK Parti hükümetlerinin her zaman üreticinin yanında olduğunu vurgulayarak, "Bu işi başlatan AK Parti hükümetleridir. 2003 yılından 2017 yılına kadar 7,5 milyar lira gübre ve mazot desteği ödemişiz. Cumhurbaşkanı ve başbakanımızın talimatıyla yarısı sizden yarısı bizden dedikten sonra 2018 yılında sadece bir yıla mahsus olmak üzere mazot desteği 1,8 milyar lira ödenmeye başlanmıştır ve devam etmektedir. Hala traktörün başına geçip... Traktörü ben de kullanıyorum arkadaş. Ahıra benim kadar giren de yoktur. Süt sağdın mı? Bir de süt sağmasını öneriyorum, çok zevkli bir iş." ifadesini kullandı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (16)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • doğa28 Mayıs 2018 23:04

    eden et ithal ediyoruz hayvancılıkbitti neden nohut mercimek ithal ediyoruz tarım bitti tarım ve hayvancılığı neden bitirdiniz

  • Günaydın canım 28 Mayıs 2018 22:42

    Oy vermeyin bınlara olsun bitsin

  • ıtri28 Mayıs 2018 22:37

    isteyen istediğini yesin. ama sonra çocuklarından çıkar o yedikleri

  • tarık28 Mayıs 2018 22:37

    çiftçi dilencilik yapmak, devletten sadaka almak zorunda bırakılıyor, zelil ve rezil ediliyor. Devlet ÖTV adı altında mazottan, yemden yüksek vergi alıyor, bu vergileri de mütahitlere peşkeş çekiyor. Devlet acil olarak topladığı vergileri kısmalı. Bakanlar milletvekilleri az yesin, mütahitlere de boşa ihale verip hazineyi boşalttırmasın

  • Goril İsmet İzmitli 28 Mayıs 2018 22:32

    Çiftçi kardeşim bende dinledim Binali yi öğün şahidim mazotun yarısı bizden dedi harbi yalancııııı demeklii

  • Husnu28 Mayıs 2018 21:57

    Ben kesinlile yemiyorum ben yersen o hastalikli etleri gelecek kusaklarimin genleri bozuk hastalikli. Yasayaklar bana mezarimda suyetler

  • hayvancılık.28 Mayıs 2018 21:53

    Ya köye gelmeyen devlet yetkilisi hayvancılıkdan mı anlar ? anlatim ben. kış ayına gelirken hayvanlar kesime verilir. hayvanı kapattın mı yem aprası veterineri sağlık işleri masraflı oluyor. geliri süt olur amma, sütte kurtarmıyor ucuza alıyor özel sektor. böyle olunca eskiden 2 inek ev geçindirirken,şimdi masrafını çıkartmıyor. kesime veriliyor. yaz ve ilk baharda dışarı salarsın hayvanı bedava olur yemesi içmesi, süt ozaman ucuzda verilse 3 - 5kuruş bırakır ama tek başıma ev geçindirmez. yani yem artınca, saman artınca, pancar ekilmez yasak (pancar küspesi bedava yemdir hayvana ama) . yani saçma sapan zamlar, ilk girdi kdvleri, ama yurt dışında yem+saman ucuz. enflasyon yok. süt para ediyor, yıllarca enflasyonları yok. o bakımdan avrupa bizden iyi hayvancılıkda. biz avrupa ile yarışamayız. bizde doalar attımı herley zamlanıyor. biz avrupa gibi masrafı az ülke değiliz. kar etmiyor zarar ediyoroz.

  • Deniz keriz ÇÜNKİ ÇİFTÇİ 28 Mayıs 2018 21:40

    Ben 400 dönüm işliyorum bana verdiği destek 2900 tl mazot giderim yolda 45000 tl. Zıraat odası aidatı yolluk 560 tl nerde yarısı bizden zaten yarısı bizden i fakıbaba demedi onu avaz avaz anıran Başbakan Binali idi ayıp be yalancı binali

  • Günaydın millet 28 Mayıs 2018 21:36

    Yav bı bakanın mazotun fiyatını bile bilmez tam bir teneke

  • fakobabi28 Mayıs 2018 21:26

    Hade be

  • KILIÇ28 Mayıs 2018 21:11

    SAYIN BAKANIM ASLAN GİBİ GÖREVİNİ LAYIKI İLE YAPIYOR BU KARA ÇALANLAR AYIPLIYORUM DAHA ÖNCELERİ KÖYLERDE AT EŞEK KOYMAYIP YEDİRDİLER ŞİMDİ AGIZ TADI İLE ET YER OLDUK SAGOL BAKANIM .

  • Bir Dost28 Mayıs 2018 22:17

    At, eşek eti yemek başka, deli dana hastalığına neden olan virüslü et yemek başka. Ağız tadın bozulmasın, ama yinede biraz olsun araştırıp, en azından gerçeği öğrenmeni tavsiye ediyorum.

  • evet.28 Mayıs 2018 21:24

    Allah kimseyi çalıştığı halde, onun bunun eline muhtaç etmez inşallah. Deliler gibi saatlerce çalışıp da eve et alamamak nedir bilirmisin sen ? işçi maaşlarını bilirmisin sen. 1 kg et kaç para bilirmisin sen. Evinin penceresinden dışarı bak. gitmediğin ara sokaklara git. işçileri, işsizleri, 50 tl için 14 saat çalışan hemde sigortasız çalışan insanları gör. sen kopmuşsun ülkeden, kocaman avmlerde geziyon, etrafı duvarlı sitelerde yaşıyon. Halk senin gibi düşünmez sayın burjuva. bunu bakan beyede yazıyorum ki, oy istiyorsa yardakçıları deil, benim gibi yazanları örnek alsın. oy oranını öyle yükseltebilir çünkü. yada hangi siyasetçi dikkate alırsa kazanır. Saygılar

  • Misafir 28 Mayıs 2018 21:08

    Bir dönüm arazi yılda kaç kez sürülüyor ve surme maliyetı ne kadar ayrıca uretici ziraat odasina üye olup arazi miktarina göre haraç pardon yıllık aidat ödüyor

  • ?YANLIŞ AÇIKLAMA28 Mayıs 2018 20:58

    bu nasıl bir açıklama ? avrupa ülkesinde böyle lafla-sözle açıklama sıfır açıklamadır. Türkiyede herkes bilinçli olsun. bakan bey anında inceleme, belgelerini, raporları basına vermeli. dağıtmalı. ithal edilen hayvan bilgilerinide basına vermeli.... ne bu saçmalık ? ben yiyorum, ailem yiyor, dar gelirli kardeşlerde yesin diye bir devlet açıklaması olabilir mi ? AÇIKLA SAĞLIK RAPORLARI, CANLI HAYVAN ALIM, YADA KESİLMİŞ ALINAN HAYVANLARIN SAĞLIK BELGELERİNİ.

  • Çok ayıp28 Mayıs 2018 20:39

    Seçmeniyle bu kadar dalga geçen bir iktidar görülmemiştir.