E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemHasta yakınlarının saldırdığı sağlık çalışanı hastanelik oldu---

Hasta yakınlarının saldırdığı sağlık çalışanı hastanelik oldu

Hasta yakınlarının saldırdığı sağlık çalışanı hastanelik oldu
09 Mart 2020 - 18:35 borsagundem.com

Samsun Bafra Devlet Hastanesi'nde kalp krizi şikayeti ile gelen hastanın hayatını kaybetmesi üzerine hasta yakınları, sağlık çalışanı Halit Çelik’i kendileri ile ilgilenmediği gerekçesiyle öldüresiye dövdü

Bafra Devlet Hastanesi Acil Servisi’ne göğüs ağrısı şikayeti ile gelen Mehmet Bilgili, muayene olmak için beklerken lavaboya gitti. Burada fenalık geçiren Bilgili yere düşüp bayıldı. Doktorlar, kalp krizi geçirdiği tespit edilen Bilgili’ye hemen müdahale etti.

HASTA ÖLDÜ HEMŞİRE AĞIR YARALANDI

Doktorların müdahalesine rağmen Bilgili hayatını kaybetti. Ölüm haberini alan yakınları ise hastanenin sağlık çalışanı Halit Çelik’e saldırdı. 10 kişilik grup tarafından dövülen ve ağır şekilde yaralanan Çelik, tedavi altına alındı.

SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ SALDIRIYI KINADI

Samsun İl Sağlık Müdürlüğü de konu ile ilgili yazılı açıklama yaptı.

Müdürlüğün açıklamasında şöyle denildi:

* 08 Mart 2020 tarihinde Bafra Devlet Hastanesi Acil Servis hasta giriş bölümünde, hasta yakınları tarafından hastanemizde görev yapan bir sağlık çalışanımıza yönelik fiziki saldırı olayı yaşanmıştır.

* Saldırı sonrası Beyaz Kod işlemi başlatılmış, Sağlık Müdürlüğümüz tarafından kolluk güçleri ve yetkili adli makamlarla irtibata geçilmiş, yaralanan personelimizin tedavisine de Bafra Devlet Hastanemizde başlanmıştır.

Sağlık İl Müdürlüğü ayrıca saldırıya uğrayan hemşireye hukuki destek verileceğini açıkladı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • YILMAZ09 Mart 2020 23:13

    Hastane acilleri acil olmayan hastalardan gerçek acillere zaman ayıramaz hale gelmiş durumda. Yetkililerin acilen bu durma el atması lazım. Yoksa kendileri de bir gün acillere ihtiyaç duyabilir. Vatandaşlarımız acil konusunda çok bilinçsiz. Bu durum da acilleri içinden çıkılmaz hale getiriyor. Sağlık çalışanımıza büyük geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum.

  • $$$$$$$$$$$$$$$$$09 Mart 2020 21:13

    hastalar ölebilir fakat sağlık çalışanlarının da hastalara daha ilgili olmaları gerekir

  • 123356709 Mart 2020 21:57

    İlgili olmadığını nerden biliyorsunuz? Çamur at, izi kalsın.