E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemHarris: Rusya, Ukrayna'da insanlık suçu işledi---

Harris: Rusya, Ukrayna'da insanlık suçu işledi

Harris: Rusya, Ukrayna'da insanlık suçu işledi
18 Şubat 2023 - 18:37 borsagundem.com

ABD Başkan Yardımcısı Harris, Almanya'da düzenlenen 59. Münih Güvenlik Konferansı'na katıldı. Harris, yaptığı açıklamada "ABD, Rusya'nın insanlığa karşı suç işlediğini resmen belirledi." ifadesini kullandı

ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris, Rusya'nın, Ukrayna'da insanlığa karşı suç işlediğini belirtti.

Harris, Almanya'da 59. Münih Güvenlik Konferansı'nda yaptığı konuşmada, "ABD, Rusya'nın (Ukrayna’da) insanlığa karşı suç işlediğini resmen belirledi." dedi.

Washington’ın Rusya’nın söz konusu insanlık suçlarıyla ilgili soruşturmasında Ukrayna'ya yardım edeceğini dile getiren Harris, "faillerden" ve bu suçların emrini veren "ilgililerden" hesap sorulacağını vurguladı.

Harris, "Hepimiz burada hemfikir olmalıyız, bilinen ve bilinmeyen tüm hayatını kaybedenler için adalet yerini bulmalıdır." diye konuştu.

Rusya'nın Ukrayna'daki sivil nüfusa yönelik yaygın suçlardan sorumlu olduğunu vurgulayan Harris, bu suçları cinayet, tecavüz, işkence ve zorla sınır dışı etme olarak sıraladı.

Harris, ABD'nin Ukrayna'ya desteğinin gerektiği sürece devam edeceğine de işaret etti.

Çin-Rusya ilişkileri

Çin'in Rusya ile ilişkilerine değinen Harris, Moskova’nın Rusya-Ukrayna savaşının ardından Pekin ile ilişkilerini derinleştirmesinden endişe duyduklarını söyledi.

Çin'e, Rusya'yı silah sevkiyatıyla desteklememesi çağrısında bulunan Harris, Pekin’in bu yöndeki herhangi bir adımının uluslararası hukuka dayalı düzeni daha da baltalayacağını vurguladı.

ABD’nin Enflasyonu Düşürme Yasası

ABD Başkan Yardımcısı Harris, ülkesi ile Avrupa’nın ABD’nin Enflasyonu Düşürme Yasası (IRA) konusundaki müzakerelerde “bazı ilerlemeler görüldüğünü” aktardı.

Harris, ABD’nin IRA ile yeşil teknoloji teşviklerinin Avrupa sanayisine etkilerini, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile 59. Münih Güvenlik Konferansı'nda dün görüştüklerini de sözlerine ekledi.

Ukrayna taburunun ABD'deki eğitimi tamamlandı

ABD, casus balonun enkazını denizden çıkardı

Deprem sonrası ABD'den ilk ziyaret

Blinken'ın deprem ziyareti, akıllarda soru işareti bıraktı

ABD Dışişleri Bakanı Blinken Türkiye'ye geliyor

ABD: Ukrayna savaş alanında fark yaratacak

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • baran18 Şubat 2023 22:15

    Rusya nın Afrika da sömürgesi yok sizin var.  Ortadoğu daki petrol şirketleri de size ait!  Irak ta Afganistan da Libay da Afrika da Vietnam da Angola da Burma da  ya dolaylı ya da doğrudan  milyonlarca insanın katlinden sorumlusunuz!  Amerika da zencilerin ne işi var?  Ataları oraya işgal için gelmedi tabi ki.  Onları siz gemilerin ambarları içine pastırma gibi doldurup getirdiniz.  Tabi yolda ölenleri  ve hasta olanları köpek balıklarına atarak Sizin sonsuz alçaklığınız sayesinde Dünya da zulüm hasıl oldu.

  • ALİ HAYDAR YILDIRIM18 Şubat 2023 21:01

    TAMAM DOĞRU SÖYLÜYORSUNUZ YA  SİZ.SURİYE LİBYA IRAK VİETNAM DÜNYANIN ÇOK YERLERİNDE MİLYARLARCA İNSANI TARİH BOYUNCA KATLEDİP KAYNAKLARINA ÇÖKTÜNÜZ.YA SİZZZZZZZZZZZZZZZZZ.