E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaHarker: Hala bu yıl en fazla bir faiz artırımı yapılmasını bekliyorum---

Harker: Hala bu yıl en fazla bir faiz artırımı yapılmasını bekliyorum

Harker: Hala bu yıl en fazla bir faiz artırımı yapılmasını bekliyorum
25 Mart 2019 - 13:43 borsagundem.com

Philadelphia Fed Başkanı Patrick Harker, ABD'de ekonomik şartların güçlü olmaya devam ettiği ortamda bu yıl "en fazla" bir faiz artırımı beklediğini söyledi.

Philadelphia Fed Başkanı Patrick Harker, "beklem ve gör" yaklaşımını şu an için sürdürmesine yönelik risklere rağmen ABD'de ekonomik şartların güçlü olmaya devam ettiği ortamda bu yıl "en fazla" bir faiz artırımı beklediğini söyledi.

Güçle ekonomik büyüme ve pozitif bir görünümün bu yıl ve 2020 için bir faiz artırımı seçeneğini hala masada tuttuğunu belirten Harker, Fed'in 4 trilyon dolar büyüklüğündeki bilançosundaki varlık bileşiksinde yakın gelecekte herhangi bir güçlü, esaslı değişiklik yapmasını beklemediğini de vurguladı. Harker'ın bu yıl FOMC'de oy verme hakkı bulunmuyor. Londra'da düzenlenen konferansta konuşan Harker, "Ben bekle ve gör yaklaşımı içinde olmaya devam ediyorum. Benim cari görüşüme göre en fazla bu yıl bir ve 2020'de bir faiz artırımı yapıılması uygun olur ve benim duruşumu gelişmelere bağlı olarak veriler yönlendirecek" dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)