E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıHareketli geçen ayın son gününde kurlar sakin---

Hareketli geçen ayın son gününde kurlar sakin

Hareketli geçen ayın son gününde kurlar sakin
30 Haziran 2021 - 08:32 borsagundem.com

Hareketli geçen haziran ayının ve yılın ilk yarısının son gününde piyasalarda oldukça yoğun bir gündemi takip edilecek. Döviz kurları güne sakin bir başlangıç yaptı.

Hafta başından bu yana 8,70 civarında hareketlerini sürdüren dolar/TL, veri ajandasının yoğun olduğu hafta ortasına sakin bir başlangıç yaptı. Dolar/TL, dün gün boyu olduğu gibi bu sabah da 8,72-8,73 düzeyinde değerleniyor. Euro/TL ise 10,40'ın hemen üzerinde el değiştiriyor.

08.30 itibarıyla dolar/TL 8,7311, euro/TL 10,4032 seviyesinde karşılık buldu.

Euro dolar karşısında 1,1902 seviyesinde, yen dolar karşısında 110,58’de seyretti. Dolar endeksi yüzde 0,2 artışla bir haftanın zirvesini gördü. Endeks Fed'in 2023 sonuna kadar iki faiz artırımı öngördüğü toplantının ardından yerleştiği bant içinde seyretti.

Haziran ayının ve yılın ilk yarısının son gününde yoğun bir veri akışı piyasaları bekliyor. Yurt içinde Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanacak dış ticaret ve Hizmet Üretici Fiyatları Endeksi, Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından açıklanacak borç stoku verileri öne çıkıyor.

Yurt dışında ise İngiltere büyüme, Almanya istihdam, ABD ADP özel sektör istihdamı, bekleyen konut satışları verileri izlenecek.

MANŞETTE ÖNE ÇIKANLAR

Fiyat İstikrarı Komitesi ve Ekonomi Koordinasyon Kurulu kuruldu.

Varlık Barışı başvuruları 6 ay süreyle uzatıldı.

Çin'in imalat ve hizmet sektörlerinde büyüme Haziran ayında yavaşladı.

Haziran ayında imalat sektöründe büyümenin yavaşlamasında yüksek ham madde maliyetlerinin ve Guangdon eyaletindeki liman sorunları etkili oldu.

Japonya'nın sanayi üretimi Mayıs ayında, son 1 yıl içinde görülen en büyük düşüşü yaşadı.

Fed Yönetim Kurulu’nun yeni üyesi Christopher Waller, Fed'in faiz artırımlarına ne zaman başlaması gerektiğini düşündüğünü söylemedi ancak ilk faiz artırımının 2022 yılında gelmesi olasılığını dışlamadığını bildirdi.

OPEC+ Bakanlar Ortak İzleme Komitesi toplantısı öncesinde bir araya gelen OPEC+ Ortak Teknik Komitesi üretim miktarına, politika değişikliğine ilişkin bir tavsiyede bulunmadı.

YURT İÇİ GÜNDEM

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ak Parti TBMM Grup Toplantısı’nda konuşacak (12.00).

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, TOBB Müşterek Konsey Toplantısı’na katılacak (15.00).

TBMM Genel Kurulu'nda Makine ve Kimya Endüstrisi Anonim Şirketi Hakkında Kanun Teklifi'nin görüşmelerine devam edilecek.

TÜİK, Mayıs ayına ilişkin dış ticaret final rakamlarını açıklayacak.

Gümrük verileriyle dış ticaret açığı Mayıs'ta 4,15 milyar dolar olarak açıklanmıştı (10.00).

TÜİK'in açıklayacağı diğer veriler Hizmet Üretici Fiyatları Endeksi ve katı yakıtlar olacak (10.00).

Hazine ve Maliye Bakanlığı, ilk çeyrek dönemi için brüt ve net dış borç stoku verilerini yayımlayacak (12.00). 2020 yılı son çeyreğinde brüt dış borç stoku 450,0 milyar dolar, net dış borç stoku 268,9 milyar dolar olmuştu.

YURT DIŞI GÜNDEM

Avrupa'da günün ilk saatlerinde İngiltere final GSYH verileri, Almanya istihdam (09.00), Fransa tüketici ve üretici fiyatları (09.45) verileri takip edilecek.

ABD'de MBA mortgage verileri (14.00), ADP özel sektör istihdamı (15.15), Chicago PMI (16.45), bekleyen konut satışları (17.00), DoE petrol stok verileri (17.30) takip edilecek.

Atlanta Fed Başkanı Raphael Bostic (14.00) ve Richmond Fed Başkanı Thomas Barkin'in (20.00) konuşmaları bulunuyor.

15. ASEAN Savunma Bakanları Toplantısı video konferans yoluyla 2 gün gerçekleştirilecek. Toplantı 2 gün sürecek.

Günün önemli şirket haberleri 30/06/2021

Biden’ın vergi artışının borsaya etkisi!

Altın, güçlenen dolardan darbe aldı

Asya borsalarında yükseliş

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)