E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaHareket kripto paralarda, gözler bilançolarda---

Hareket kripto paralarda, gözler bilançolarda

Hareket kripto paralarda, gözler bilançolarda
27 Temmuz 2021 - 09:09 borsagundem.com

Salgında yeni varyant endişeyi canlı tutuyor. Kripto paralar ise Amazon beklentisiyle yükselişte. JP Morgan müşterilerine kripto para ürünlerine erişim imkânı sunan ilk ABD bankası olurken dalgalı dönemin sürmesi bekleniyor.

Piyasalar diken üzerinde. Artan vaka sayısı nedeniyle riskte henüz arzu edilen düşüş gözlenmiyor. Volatilite yüksekliğini koruyor. Nakde dönmek isteyenler riskli varlıklarda pozisyon azaltıyor. BIST 100 Endeksi 1.348 seviyesinde.

Dolar kuru 8.56, euro ise 10.09’dan alıcı buluyor. Altının ons fiyatı 1.802 dolar. Böyle bir ortamda değere odaklananlar için uzun vadede hisse senetlerindeki düşüşler alım fırsatı oluşturabilecek.

Neden yükseldi?

27 - 30 Temmuz arasında BIST 100 Endeksi üzerinde ağırlığı yüksek şirketlerin bilançoları açıklanıyor. 

Kripto paralar gerek yüksek oynaklıkları gerekse izledikleri seyir nedeniyle yatırımcıların ilgi alanında. Bitcoin fiyatı hazirandan bu yana görülen en yüksek seviyeye çıktı. Ethereum da 3 haftanın en yüksek seviyesini gördü.

Amazon’un kripto paralar ile ödeme kabul edeceği iddiaları ilgiyi yükseltti. Amazon’un dijital para ve blok zincir uzmanı işe almak için ilan vermesi de Amazon’un Bitcoin gibi kripto paraları ödeme aracı olarak kabul etmeye doğru ilerlediği değerlendirmelerine yol açtı.

Bu arada JP Morgan müşterilere kripto para ürünlerine erişim imkânı sunan ilk ABD bankası oldu. Kripto paralara yönelik ilgi tekrar canlanacağı izlenimini veriyor.

Bitcoin 38.301 seviyesinde. Ethereum 2.335 dolar ve Dogecoin 0.2211 dolar seviyelerinde bulunuyor.

Oynaklık, yatırımcı çekiyor

Kripto paraların fiyatlarında yaşanan yüksek dalgalanmalar yatırımcıları çekiyor. Günlük alım ve satım marjlarının yüksek olması ve kâr marjlarının genişliği özellikle küçük birikim sahiplerinin bu alana yönelmesindeki en büyük etken. Ancak riskleri göz ardı etmemekte fayda var.

Covid 19 etkisi altında olan ekonomiler enflasyon ve faiz kıskacında sıkıştı. Faizler uzun süre düşük kalmaya devam edebilir. Almanya Merkez Bankası (Bundesbank) Başkanı Jens Weidlmann, ECB’nin düşük faiz ortamını çok uzun süre devam ettirmesinden endişe ettiğini söyledi.

Sanayide kimin kârı milyarı aştı?

Yıllık kârı 1 milyar TL’nin üzerinde olan 11 sanayi şirketi bulunuyor. Bu şirketler şunlar: Ford Otosan, Ereğli Demir Çelik, Arçelik, İskenderun Demir Çelik, Koza Altın, Tofaş, Vestel, Vestel Beyaz Eşya, Coca Cola İçecek, Petkim, Ülker Bisküvi. Yabancı satışları ile gerileyen borsada kârlılıklarını sürdürmeyi başaran borsa şirketleri uzun vadede yatırımcılara cazip fırsatlar yaratabilir.

(Milliyet - Zeynep Aktaş)

Kurlar yatay seyirde, veri gündemi sakin

Küresel piyasalar Fed'i bekliyor

Yabancıların en fazla alım satım yaptığı hisseler

Borsada bilanço sezonu başlıyor

Günün önemli şirket haberleri 27/07/2021

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Yatırım27 Temmuz 2021 10:12

    Biride çıkıp Allah aşkına halkbank hissesiyle ilgili haber yapsın. Ne olduk battık mı? Başkanlık sistemi ne kötü bir durummuş? Varlık fonunun, ülkenin başkanı ol? Halkbnk arz fiyatının 5 te 1 ine gelsin 4.60 seviyesinde 8 yıldır değer kaybetmesi umurunda olmasın. Bu sistemi bize böyle anlatmadınız? Hızlı karar alan yürütmenin tıkanmayacağı bir sistem olacaktı. Kurumlara atananlarda sayelerinde başkan olup özerlik ilan edip kurumlarımızı batırmaya yemin mi ettiler? Pes! 4.60 nedir? Bir ayda ki kaybı bile %-9,45 bankayı batırma niyetinde degilseniz aklınızı ne zaman başınıza alacaksınız. Hissedarlara zarar verdiğinizi ne zaman anlayacaksınız? Param sayenizde eridi yok olmak üzere yuh size... Allahtan korkmaz, kuldan utanmaz kişilikler özellikle matematik hesabı bilmeyen yönetim bu duruma ticaret diyorsa açın 8 yılına bakın. Siz borsada yönettiginiz kurumun hisselerini satarken gelir elde ettiginizi düşündüren akıl seytan işi bilin, çünkü üzerinde inanılmaz derecede kul hakkı var.

  • Halkb27 Temmuz 2021 11:32

    Artık ciddi önlem alınmalı, her saniye geç kalınmışlık. Bu hisseyi aldığımda 110 bin dolarım, 35 bin dolara geriledi. Bu durumu nasıl analiz edemezler anlamak mümkün değil! İş bilenin kılıç kuşananın demiş atalarımız. Sayelerinde battık. Umurlarında da değil! Gün içi 4.55 i gördü. Zalimlik, hırs, umursamamazlık, insani olmayan her hareketi bu hissede görebilirsin maalesef...