E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemHangi illerde okullar tatil edildi?---

Hangi illerde okullar tatil edildi?

Hangi illerde okullar tatil edildi?
16 Aralık 2016 - 08:38 borsagundem.com

Yurtta yoğun kar yağışı nedeniyle 16 Aralık Cuma günü birçok şehirde okullar tatil edildi. İşte okulların tatil edildiği o şehirler

Yurt genelinde kar yağışı nedeniyle bazı illerde valiler okulları tatil ilan etti. İşte okulların tatil ilan edildiği iller:

VAN

Van'ın Erciş ilçesinde etkili olan kar ve tipi nedeniyle eğitime bir gün daha ara verildiği bildirildi.Kaymakamlıktan yapılan açıklamada, ilçe merkezi ve tüm köylerinde anaokul, ilkokul, ortaokul ve liseler (pansiyonlu okullar da dahil olmak üzere) ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı diğer kurumlarda 16 Aralık Cuma günü, eğitim ve öğretime bir gün süre ile ara verildiği belirtildi.Yoğun kar yağışı nedeniyle okullar bugün de tatil edilmişti.

DÜZCE

Düzce'de kar yağışı nedeniyle Yığılca ve Kaynaşlı ilçelerinde tüm okulların bugün tatil edildiği bildirildi.

Kaymakamlıklardan yapılan açıklamalarda, bölgede akşam saatlerinde etkisini artıran yoğun kar yağışının devam ettiği, olumsuzluğa veya mağduriyete meydan vermemek amacıyla Yığılca ve Kaynaşlı'daki tüm okullarda eğitim öğretime 16 Aralık Cuma günü ara verildiği bildirildi.
Öte yandan, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli ve hamile personelin de bugün idari izinli sayılacağı kaydedildi.

BOLU

Bolu'da akşam saatlerinde etkisini artıran kar yağışı nedeniyle il genelinde okulların bugün, bir gün arayla tatil edilmesine karar verildi. Bolu Valiliği'nden yapılan açıklamada yoğun kar yağışı ve buzlanma nedeniyle kamu kurumlarında çalışan hamile ve engelli vatandaşlara da idari izin verildi.

ELAZIĞ

Doğu ve Güneydoğu’da iki gündür devam eden kar yağışı hayatı olumsuz etkilemeye devam ediyor. Kar yağışı nedeniyle Elazığ merkez ile Karakoçan, Palu, Kovancılar, Alacakaya, Arıcak, Maden, Sivrice ilçelerinde eğitim ve öğretim 16 Aralık Cuma günü tatil edildi.

Elazığ Valiliği’nden konuyla ilgili yapılan yazılı açıklamada, okulların tatil olmasının yanı sıra, kumu kurumlarında görevli engelli ve hamile personelin 16 Aralık günü idari izinli sayılacığı belirtilerek, "Olumsuz hava koşulları ve kuvvetli buzlanma nedeniyle İl Hıfzıssıhha Kurulu Kararıyla Elazığ merkez ilçe ile Karakoçan, Palu, Kovancılar, Alacakaya, Arıcak, Maden, Sivrice ilçelerinde tüm okullar 16 Aralık 2016 Cuma günü tatil edilmiştir. Baskil İlçesi’nde sadece taşımalı eğitim gören öğrenciler için 16 Aralık 2016 Cuma günü tatil edilmiştir. Ağın ve Keban’da eğitim ve öğretim normal olarak devam edecektir. Ayrıca okulların tatil edildiği yerklerde görevli engelli ve hamile kamu görevlileri de 16 Aralık 2016 Cuma günü idari izinli sayılmıştır" denildi.

DİYARBAKIR

Diyarbakır’ın Ergani İlçesi’nde eğitim ve öğretim 16 Aralık Cuma günü tatil edildi.

BİNGÖL

Bingöl'de taşımalı eğitim kapsamındaki okullarda eğitime bir gün ara verildi.

Valilikten yapılan açıklamada, merkez ilçeye bağlı belde ve köylerin yüksek kesimlerindeki kar yağışının ulaşımda meydana getirebileceği aksaklıklar nedeniyle taşımalı olarak eğitim verilen okulların bugüntatil edildiği belirtildi. Açıklamada, söz konusu tatilin, taşıma merkezlerinde eğitim öğretim gören öğrenciler için de geçerli olduğu hatırlatıldı. Kent genelinde 278 köye ulaşım sağlanamıyor.

ÇORUM

Çorum merkezde kar yağışı dolayısıyla bugün eğitime ara verildiği bildirildi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, kent merkezinde kar, soğuk ve buzlanmadan dolayı bugün eğitime bir gün ara verildiği
belirtildi.
Bu arada kar yağışının devam etmesi halinde bazı ilçelerde de bugün eğitime ara verilebileceği duyuruldu.

SİİRT

Siirt’in Eruh İlçesi’nde etkili olan kar yağışı nedeniyle okullar 1 gün tatil edildi. İlçeye bağlı Dikboğaz Köyü’ne ulaşımın kar nedeniyle sağlanamadığı belirtildi. Eruh Kaymakamı Mustafa Dayanç imzasıyla yapılan yazılı açıklamada, "Soğuk havadan kaynaklanan buzlanmadan ötürü taşımalı eğitime ve ilçe merkezinde eğitme bir gün süre ile ara verildi. Bu sebepten ötürü ilçe olmak üzere ilk ve ortaokullarda bir gün süre ile eğitime ara verildi. Kapanan köy yolları ile ilgili çalışmalarımız sürer iken; başta Dağdöşü hattında bulunan köy yolları, Dikboğaz hattı ve Bilgili köy yolu ile Okuçular köy yollarında ulaşımda zorluklar yaşandığı, ancak bu yollarda kar kürüme araçları ile çalışmalar devam etmektedir" denildi.

BATMAN

Batman’ın Sason ilçesine bağlı köylerde eğitim öğretime ara verildi.

Kaymakamlıktan yapılan açıklamada, kar yağışının sebep olduğu don ve buzlanmadan dolayı 16 Aralık 2016 Cuma günü tüm köy okullarında eğitim öğretime bir gün ara verildiği belirtildi.

Açıklamada, "Merkez okullarımızda ise taşımalı eğitim kapsamındaki öğrenciler için eğitime bir gün süre ile ara verilmiştir. Merkezde taşıma
kapsamında olmayan tüm öğrenciler için okullar açık bulundurulacak ve eğitim öğretime devam edilecektir." ifadelerine yer verildi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)