E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıHangi destek seviyesi izlenmeli! Yatırımcılara öneriler---

Hangi destek seviyesi izlenmeli! Yatırımcılara öneriler

Hangi destek seviyesi izlenmeli! Yatırımcılara öneriler
14 Haziran 2021 - 09:08 borsagundem.com

Vakıf Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende piyasaların güne pozitif seyirle başlaması bekleniyor.

Güne alımlarla başlayan endeks gün içinde dalgalı seyretti haftanın son işlem gününü %0.29 artışla, 1,460 seviyesinden kapattı. İşlem hacmi 15.2 milyar TL olarak gerçekleşirken, endekse dahil olan 36 hisse değer kazandı, 58 hisse ise değer kaybetti. Güne başlarken, sabah saatlerinde dolar/TL 8.39 seviyesinden işlem görürken, yurtdışı vadeli piyasalarda ise pozitif bir seyir izleniyor.

Küresel piyasalar haftayı pozitif tarafta kapattı. ABD’de yüksek enflasyona rağmen, enflasyonun alt kalemlerinde görülen pandemiden çıkış etkisi sebebiyle, enflasyonun FED’e paralel olarak, geçici olabileceği beklentisi fiyatlamalardaki iyimserliği bozmadı. Özellikle Avrupa’da varlık alım programının değişmemesi ve büyüme tahminlerinin yükseltilmesi pozitif ayrışmaya sebep oldu. Öte yandan haftanın son işlem gününde yapılan G-7 Liderler Zirvesi’nde pandemi ile mücadele kapsamında gelecek yıl içinde küresel ölçekte 1 milyar doz aşının, ihtiyacı olan ülkelere hibe edileceği ve adil bir vergi sistemi ihtiyacı dile getirildi. Piyasa fiyatlamaları hisse tarafında olumlu olsa da dolar endeksinin 90.5 seviyesine yükseldiğini görüyoruz ki bir süredir o taraftaki dip oluşumunu takip ediyoruz. ABD enflasyonu öncesi ve sonrasında düşen tahvil faizleri riskli varlıkları desteklerken, emtia fiyatlamalarında dalgalanma izleniyor. Bugün içeride cari denge, Avrupa’da ise sanayi üretimi açıklanacak. Ancak piyasanın gözü NATO zirvesinde olacak. Hatırlatmak gerekirse Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bugün ABD Başkanı Biden, Almanya Başbakanı Angela Merkel ve İngiltere Başbakanı Boris Johnson ile görüşecek. Özellikle Biden'ın ABD Başkanı seçilmesinden sonra baş başa yapılacak ilk görüşmede ikili ilişkiler, Afganistan, Libya ve Suriye konuları ile hava-savunma sistemleri hakkında da görüşülmesi bekleniyor. Görüşmenin TSİ 18:00’de başlayarak 1.5 saat sürmesi bekleniyor.

BIST-100 endeksinin güne pozitif seyirle başlamasını bekliyoruz. Kısa vadede 1,460 üzerinde 1,480-1,500 bölgesini hedef olarak izlemeye devam ediyoruz. Sektörel bazda, havacılık ve mali sektörün ön planda kalmasını bekliyoruz. Yatırımcılara 1,450-1,435 seviyelerini destek olarak izlemelerini öneriyoruz.

Piyasalar hareketli bir haftaya başlıyor

 

Piyasalarda enflasyon endişelerine karşılık sakin hava sürüyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)